Desktopový vývoj – Články – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Desktopový vývoj – Články – Programujte.comDesktopový vývoj – Články – Programujte.com

 

Obrázek ke článku Řešíme zdrojový kód - vztahy a pravidla

Řešíme zdrojový kód - vztahy a pravidla

Rád experimentuju se zdrojovým kódem. Náhodou jsem narazil na pár jednoduchých vztahů či pravidel. Pokouším se je určitým způsobem zobecnit a udělat v tom jakýsi pořádek. Prozatímní výsledky vám tu předkládám k pobavení, posouzení a možnému praktickému využití.

Obrázek ke článku Přijďte na první hackathon pro vývojáře a knihovníky v Brně

Přijďte na první hackathon pro vývojáře a knihovníky v Brně

Vyvíjíte webové či mobilní aplikace? Nezáleží, zda jste ostřílený profík nebo vytváříte své první aplikace. Chcete si během jednodenního hackathonu jednu takovou aplikaci vyvinout? Navíc takovou, která bude užitečná? Registrujte se a přijďte na první vývojářsko-knihovnický hackathon v Brně.

Obrázek ke článku Již brzy: Game Developers Session 2011 - konference herních vývojářů

Již brzy: Game Developers Session 2011 - konference herních vývojářů

Již tento měsíc proběhne v pořadí devátý ročník konference herních vývojářů Game Developers Session. Akce zaměřená na profesionální a amatérské tvůrce počítačových, konzolových i mobilních her proběhne ve dnech 19. a 20. listopadu v konferenčních prostorách Národní technické knihovny v Praze – Dejvicích.

Obrázek ke článku Vývojové diagramy – 17. díl – datové typy

Vývojové diagramy – 17. díl – datové typy

V dnešním dílu se opět vrátíme k vývojovým diagramům s tím, že začneme uvádět datové typy proměnných. Nejprve si ovšem uvedeme několik příkladů, kde si ukážeme, proč zvolit daný typ a co nám to přinese. A díl zakončíme dvěma vývojovými diagramy a ukázkou podprogramu.

Obrázek ke článku Vývojové diagramy - 16. díl

Vývojové diagramy - 16. díl

Téma tohoto dílu bude trochu jiné a na první pohled vzdálené vývojovým diagramům. K algoritmizaci a potažmo k vývojovým diagramům datové typy patří.

Obrázek ke článku Vývojové diagramy – rekurze – 15. díl

Vývojové diagramy – rekurze – 15. díl

Možná někoho z vás napadne, zdali je možné, aby podprogram volal sám sebe. Odpověď je ano, je to možné. A takovému volání se říká rekurzivní volání. Rekurze je trochu kontroverzní téma. Někdo na ni nedá dopustit, někdo se ji vyhýbá jako čert kříži.

Obrázek ke článku Vývojové diagramy – podprogramy – 14. díl

Vývojové diagramy – podprogramy – 14. díl

V dnešním dílu budeme pokračovat v podprogramech. Ukážeme si na jednoduchých příkladech, jak dokážou řešení problému zjednodušit, a to minimálně tak, že nejsme nuceni řešit celou úlohu najednou, ale můžeme se od globálního náhledu postupně dostat až k těm nejmenším detailům. Případně se můžeme soustředit na řešení jednotlivých částí, které pak spojíme do větších a větších celků.

Obrázek ke článku Vývojové diagramy – 13. díl – podprogramy

Vývojové diagramy – 13. díl – podprogramy

Doposud platila rovnost - co úloha, to jeden vývojový diagram. Dnešním dílem počínaje tato rovnost platit nebude, protože se naučíme využívat tzv. podprogramy, rozvětvíme si tak program na další celky.

Obrázek ke článku Vývojové diagramy - 12. díl

Vývojové diagramy - 12. díl

V tomto díle zakončíme cykly s podmínkou na začátku a s podmínkou na konci složitějšími úlohami. Budeme v nich kombinovat různé typy cyklů.

Obrázek ke článku Vývojové diagramy – 11. díl

Vývojové diagramy – 11. díl

V dnešním díle si ukážeme příklad, který vyřešíme pomocí všech tří typů cyklů. Dále si ukážeme typ úlohy, pro kterou je vhodnější použití cyklu s podmínkou na začátku. A nezapomene na příklad se zadáním PINu do mobilu.

Obrázek ke článku Vývojové diagramy – 10. díl

Vývojové diagramy – 10. díl

Doposud jsme se zabývali cykly, u nichž byl přesně dán počet opakování. Rozměry nebo rozsahy pro ně bývají dobře známy. Existují ale případy cyklů, kdy nevíme, kolik opakování budeme muset projít, abychom se dobrali cíle. O těch je tento díl seriálu.

Obrázek ke článku Vývojové diagramy – 7. díl

Vývojové diagramy – 7. díl

Dnešním dílem začneme cykly. Nejprve si ukážeme, k čemu jsou dobré, a následně si vysvětlíme první typ, tj. cyklus s daným počtem opakování. A článek zakončíme krátkým příkladem.

Obrázek ke článku Vývojové diagramy - 6. díl

Vývojové diagramy - 6. díl

V tomto dílu zakončíme téma podmínky složitějšími příklady, na kterých si ukážeme, že podmínek může být ve vývojové diagramu více.

Obrázek ke článku Vývojové diagramy – 5. díl

Vývojové diagramy – 5. díl

V minulém díle jsme si ukázali, jak se pracuje s podmínkou. Dnes si předvedeme, jak k zápisu využít relační operátory. A dále vysvětlíme, jak spojovat více podmínek pomocí spojovacích operátorů.

Obrázek ke článku Vývojové diagramy - podmínky - 4. díl

Vývojové diagramy - podmínky - 4. díl

V dalším pokračování série článků o vývojových diagramech a algoritmizaci začneme s podmínkami, které nám umožní dělat složitější a komplexnější programy s možností větvení při rozhodování.

Obrázek ke článku Vývojové diagramy - 3. díl

Vývojové diagramy - 3. díl

Než se začínající programátor vrhne na učení nějakého jazyka, měl by si osvojit techniku „myslet jako počítač“. Rozumí se tím umět problém rozdělit na jednotlivé krátké části, dílčí úseky, které ve výsledku budou tento problém řešit, neboli vytvořit algoritmus. Proces tvoření algoritmu se nazývá algoritmizace a vývojové diagramy jsou jedním z nástrojů pro jejich zápis.

Obrázek ke článku Code Contracts - 1. díl

Code Contracts - 1. díl

V dalším dílu krátkého seriálu o Code Contracts se podíváme podrobněji na post-conditions a ukážeme si, jak vztáhnout kontrakt i na výstupní parametry metod a na kolekce.

Obrázek ke článku Windows Azure Storage pro PHPkáře

Windows Azure Storage pro PHPkáře

Windows Azure Storage je datové úložiště v cloudu, které poskytuje několik služeb. My se podíváme na strukturované úložiště Windows Azure Table Storage, které je v podstatě noSQL databází, kde můžete snadno uchovávat přímo objekty vaší aplikace. V článku se zaměříme na využití Windows Azure Table Storage a PHP.

Obrázek ke článku Code Contracts - Úvod

Code Contracts - Úvod

V úvodním článku krátkého seriálu o technologii Code Contracts, která vznikla v Microsoft Research, si ukážeme, v čem nám mohou kontrakty pomoci a jak je používat.

Delphi a MySQL pokračovanie

V článku si bližšie rozoberieme prácu s MySQL databázou. Tento článok je pokračovaním projektu, ktorý sme začali v článku Delphi a MySQL. Budeme sa zaoberať zobrazovaním údajov v tabuľke, ich filtrovaním a upravovaním, ale nahliadneme aj na prácu s textovými súbormi.

PHP a XML-RPC

„To XML-RPC je stará technologie, určitě najdu v PHP spoustu tříd, addonů, extenzí a kvalitního kódu.“ Opak je bohužel pravdou, pro XML-RPC mnoho dokumentace a kvalitního kódu není. Pojďme si ukázat, co vlastně se dá používat a jak obejít bugy a „vlastnosti“.

Open Data Protocol pro PHPkáře

Open Data Protocol jako způsob, jak publikovat obsah databáze nebo jiných strukturovaných dat v prostředí internetu za použití existujících standardů.

Obrázek ke článku Aplikace ve Win32 API - 'průzkumník' a záložky

Aplikace ve Win32 API - 'průzkumník' a záložky

V předchozím dílu jsme si do naší aplikace přidali menu a tlačítkovou a stavovou lištu. V tomto díle si rozšíříme aplikaci ještě o jednu komponentu, a to TabCtrl (záložky). A ukážeme si použití víceřádkového editačního pole.

Obrázek ke článku Paralelní programování a .NET 4.0

Paralelní programování a .NET 4.0

Nová verze populárního frameworku .NET se v našich počítačích ještě ani pořádně neohřála, a tak je teď ta nejvhodnější chvíle představit si zajímavé novinky z oblasti paralelního programování a multithreadingu.

PHP a MySQL – MySQLi - 2. díl

Pokračování článku o rozšíření MySQLi. Tato část bude věnována především prepared statements a jejich použití v PHP.

Realizace filtrů FIR a IIR v programovacím jazyce C#

S rozvojem digitální techniky a zvláště té počítačové se objevily nové možnosti při zpracování signálů, a to i v oblastech, kde dříve kralovala pouze technika analogová. Jednou z takových oblastí je i filtrace signálů. Základními stavebními kameny jsou filtry FIR a IIR.

Výsledky 91-120 z celkem 702 nalezených
  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14     
Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý