Desktopový vývoj – Články – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Desktopový vývoj – Články – Programujte.comDesktopový vývoj – Články – Programujte.com

 

Obrázek ke článku Small Basic a Kodu - programování v začátcích

Small Basic a Kodu - programování v začátcích

Na fórech velmi často probíhají diskuze, které uvozuje stejná otázka: „V čem začít s programováním?“ Tazatel tím většinou nemyslí, jaký oděv zvolit nebo do které místnosti se přesunout, ale který jazyk a spolu s ním vývojové prostředí si vybrat, když pojal ten spásný nápad, že se bude učit tvořit software.

Delphi a MySQL

Jednoduchý príklad na prácu s MySQL databázou v Delphi. Ukážeme si, ako sa pripojiť k vzdialenej MySQL databáze a ako z nej prečítame meno a priezvisko zamestnanca, jeho stručný životopis, zameranie, prax a jeho fotku.

Obrázek ke článku FTP pristup v C++

FTP pristup v C++

V tomto článku sa pozrieme na komunikáciu pomocou protokolu ftp. Ukážeme si, ako sa dá nadviazať spojenie s ftp servom, a ako nahrávať a sťahovať súbory.

Obrázek ke článku Aplikace ve Win32 API - 'průzkumník'

Aplikace ve Win32 API - 'průzkumník'

V předchozím dílu jsme si ukázali tvorbu komponent a nyní je na řadě slíbená první aplikace, která bude "něco dělat" a na které si ukážeme využití komponent: jednoduchá verze průzkumníka.

Obrázek ke článku JSON: první kroky aneb používáme PHP a jQuery

JSON: první kroky aneb používáme PHP a jQuery

Neznáte nebo se bojíte moderního formátu JSON? V článku vám ukážu, jak lze s JSON pracovat v PHP. Dozvíte se rozdíly oproti XML a uvidíte, jak využít jQuery pro zpracování předaných dat.

Obrázek ke článku Game Maker - 02: Vaše první hra

Game Maker - 02: Vaše první hra

Dnes zkusíme vytvořit vaši první velmi jednoduchou hru. Tento článek počítá s tím, že pracujete v simple (jednoduchém) módu. Pokud však máte zaplý pokročilý režim, tak se nic neděje. Jako první krok je třeba ujasnit si, co vlastně chceme udělat, a někam si to zapsat. (Tohle vždy dělejte jako první, při složitějších projektech vám to usnadní mnoho práce.) Vaše první hra bude velmi jednoduchá: půjde o míček, který se bude odrážet od zdí a hráč na něj bude muset kliknout - pokaždé, když se mu to povede, dostane bod.

Obrázek ke článku Sťahovanie súborov z internetu pomocou C/C++

Sťahovanie súborov z internetu pomocou C/C++

Jednoduché riešenie pre vaše programy, ktoré potrebujú sťahovať súbory z Internetu. Ak ste uvažovali o rozšírení svojej aplikácie alebo minimálne vašich vedomostí o možnosť sťahovať dáta z Internetu pomocou C++, tak po prečítaní tohto článku by vám to nemalo robiť problém.

Obrázek ke článku Game Maker - 01: Pár slov o tvoření her

Game Maker - 01: Pár slov o tvoření her

Vítejte v úvodní lekci kurzu, který se bude zabývat programováním v Game Makeru. Dnes si řekneme něco o tvoření her a o čem tento kurz zhruba bude. Tak pojďme na to.

Obrázek ke článku SQL Server 2008 - datové typy

SQL Server 2008 - datové typy

Taky v databázích používáte těch "svých" několik datových typů a máte spíš jenom matnou představu, co představuje přehršel dalších možností v rolovátku, kterým se určuje typ daného sloupce? Microsoft SQL Server 2008 nabízí přes třicet datových typů, z nichž některé jsou použitelné pouze v Transact-SQL, další však můžeme přiřazovat datovým polím. Podívejme se, co která volba vlastně znamená.

Obrázek ke článku Object Pascal - 08: Cyklus while

Object Pascal - 08: Cyklus while

Otevíráte osmý díl seriálu o jazyku Object Pascal pro začátečníky. I zde si odpočineme od nových pojmů z OOP a podruhé se budeme věnovat cyklům, neboli iteracím. Po cyklu for přijde na řadu cyklus while. Časem se ještě můžeme vrátit k třetímu cyklu Pascalu: repeat. Přeji vám pohodu při čtení!

Obrázek ke článku Surové (raw) pakety - přímá komunikace se síťovou kartou

Surové (raw) pakety - přímá komunikace se síťovou kartou

WinPcap nám umožňuje posielať/prijímať celé pakety „priamou“ komunikáciou so sieťovou kartou. Ukážeme si, ako túto možnosť využiť v náš prospech. WinSock je sada hneď niekoľkých vrstiev protokolov, ktoré zjednodušujú prácu so sieťou.

Obrázek ke článku PHP a MySQL – MySQLi – 1. díl

PHP a MySQL – MySQLi – 1. díl

V tomto článku bych chtěl popsat rozšíření (extension) MySQLi, které umožňuje lepší spolupráci PHP s MySQL než starší funkce.                                                                                                                   

Obrázek ke článku Silverlight a práce s databází

Silverlight a práce s databází

V centru dnešního softwarového světa stojí databáze, snad by ani nebylo troufalé říci, že většina větších aplikací nějakou tu databázi využívá. Vytvořit takovou „database-driven“ aplikaci v Silverlightu se může, zejména v porovnání s technologiemi jako ASP.NET, zdát zbytečně komplikované. Účelem tohoto článku je dokázat opak – ukázat čtenářům, že je to ve skutečnosti velmi snadné.

Obrázek ke článku Object Pascal - 07: Cyklus for

Object Pascal - 07: Cyklus for

Vítejte v sedmém dílu seriálu o jazyku Object Pascal pro začátečníky. V tomto dílu si odpočineme od nových pojmů z OOP (ale to, co už jsme se naučili, budeme používat). Vrátíme k základům programování, tentokrát k cyklu for. Přeji vám pohodu při čtení!

OOP v PHP

Dostali jste se k PHP a najednou se na vás řítí ze všech směrů, že jste hnusný bastlič, protože neprovozujete to krásné OOP, ale pachtíte se s nějakými procedúrkami? Tento článek by vám měl stručně, jasně a na příkladech vysvětlit, jak ukočírovat objektový svět PHP.

Obrázek ke článku Go - nový programovací jazyk od Google

Go - nový programovací jazyk od Google

Že jste ještě neslyšeli o tom „novém jazyku od Googlu“? V tomto článku se podíváme, jak Go získat, co nabízí, a nebudou samozřejmě chybět nějaké ukázkové kódy.

Obrázek ke článku Jednoduché stránkování v PHP

Jednoduché stránkování v PHP

Na internetu můžete nalézt hodně řešení, která se zabývají právě stránkováním. Tady na Programujte.com je jedno řešení, ne příliš kvalitní a 3 roky staré, proto jsem se rozhodl vám touto cestou stránkování oživit.

Generujeme RSS s PHP objektově

Přestože má RSS nejspíše svá nejlepší léta za sebou a tato situace se asi ani nezmění, dá se pro něj najít veliké pole uplatnění. Podporuje ho velké množství webových služeb, pro generování výpisu článků např. z blogů se hodí báječně. A navíc se na něm dá ukázat, jak programovat v PHP pěkně objektově.

Obrázek ke článku Object Pascal - 06: OOP, jednotky v Delphi - 2. část

Object Pascal - 06: OOP, jednotky v Delphi - 2. část

Vítejte v šestém dílu malého seriálu o jazyku Object Pascal pro začátečníky. Počtvrté se budeme zabývat objektově orientovaným programováním. V předchozím dílu jsme po analýze a návrhu zkoušeli OOP na řešení kvadratické rovnice, ale nedošlo už na druhé vylepšení: použití jednotky (knihovny) v Delphi. To doplníme do programu dnes. Možná jste podle stručného návodu z minulého dílu totéž už naprogramovali (neboli implemetnovali), pak bude dnešní povídání a zdrojový text pro vás spíš opakováním. Přeji vám pohodu při čtení!

Obrázek ke článku Tvorba úvodního okna programu v C#

Tvorba úvodního okna programu v C#

Dnešní článek z řady článků o vývoji software na platformě .NET a o jazyku C# bude zaměřen na tvorbu úvodních dialogů při načítání programu. K čemu to bude dobré, zjistíte, když budete číst dále.

Obrázek ke článku Aplikace ve Win32 API - GUI komponenty

Aplikace ve Win32 API - GUI komponenty

Obsahem tohoto dílu budou komponenty grafického uživatelského rozhraní. Ať už se bude jednat o komponenty existující nebo o komponenty, které si vytvoříme.

Obrázek ke článku VB.NET - díl 6.

VB.NET - díl 6.

V dnešním díle budeme pokračovat v OOP – probereme dědičnost, datový typ Object a generiku.

Výsledky 121-150 z celkem 702 nalezených
  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15     
Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý