Desktopový vývoj – Články – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Desktopový vývoj – Články – Programujte.comDesktopový vývoj – Články – Programujte.com

 

Obrázek ke článku Vlákna v C# - 3. díl

Vlákna v C# - 3. díl

Dnes budeme pokračovat v látce nakousnuté v úvodním dílu – zamykání (locking) a thread-safety.

Obrázek ke článku Google Code Jam 2008 - cvičení

Google Code Jam 2008 - cvičení

V soutěži Google Code Jam se řeší přesně ten typ úloh, které jsme dostávali za domácí úkol na Matfyzu a nad kterými jsem přemýšlel třeba při cestě metrem. Nejsou příliš složité, takže se jejich řešením nezabere moc času, ale ani příliš jednoduché, takže člověk přece jenom musí zapojit mozek.

Obrázek ke článku Pysqlite

Pysqlite

V tomto článku se seznámíme s knihovnou pro práci s databázemi – Pysqlite.

Obrázek ke článku Microsoft Expression Blend - Úvod

Microsoft Expression Blend - Úvod

Vítáme vás u prvního článku, který odstartuje, dovolujeme si tvrdit, první seriál o Microsoft Expression Blend na českém Internetu. V dnešním díle probereme, co to Blend je, a ukážeme si základní práci s ním.

Obrázek ke článku Vlákna v C# - 2. díl

Vlákna v C# - 2. díl

Dnes se podíváme na zoubek synchronizaci aneb jak donutit vlákna, aby dělala co chceme, kdy chceme.

Obrázek ke článku Modul Shelve

Modul Shelve

Objekty vytvořené modulem shelve se chovají jako slovníky. Modul je dokáže uložit a přečíst nějakou jejich hodnotu, aniž by musel načítat ostatní data.

Programovací jazyky a garbage collection

V závěrečném díle miniseriálu o garbage collection se něco dozvíme o možnostech použití garbage collectoru v jazycích, které jsou založeny na manuální správě paměti – v C a C++. Dále se podíváme, jak to vypadá v jazycích a běhových prostředích, kde je garbage collector vestavěný.

Pokročilé techniky garbage collection

Přichází třetí díl miniseriálu o garbage collection, ve kterém se objeví některá vylepšení dříve popsaných algoritmů a také padne zmínka o generačních a inkrementálních metodách automatické správy paměti.

Obrázek ke článku Vlákna v C# - 1. díl

Vlákna v C# - 1. díl

Plynule navážeme na minulý díl, ukážeme si, jak předávat data vláknům, zjistíme, že je můžeme pojmenovávat, a naučíme se ošetřovat vzniklé výjimky.

Čeština v názvech měsíců ve funkci date()

PHP v sobě obsahuje několik desítek až stovek vlastních předdefinovaných funkcí, mezi které patří i funkce date();. Cílem dnešního tutoriálu je seznámit začátečníky s touto funkcí a hlavně je naučit zobrazovat české názvy měsíců.

Základní algoritmy garbage collection

V další části povídání o garbage collection se zmíníme o nějakých těch základních algoritmech, které jsou používány pro stanovení živosti objektů a jejich uvolňování.

C++ – struktury

Dneska si urobíme úvod do štruktúr, posledné kapitoly boli skôr teoretického charakteru. Ani tento diel nebude výnimkou.

Obrázek ke článku Vývojové nástroje pro C# .NET

Vývojové nástroje pro C# .NET

V tomto článku vám představím řadu nástrojů, které můžete použít pro vývoj svých .NET aplikací. Ukážu vám, jak zprovoznit .NET Framework 3.5 SDK, a pak vám představím různé editory a IDE pro psaní vašich .NET aplikací.

Obrázek ke článku Vlákna v C# - Úvod

Vlákna v C# - Úvod

V úvodním díle nového seriálu si povíme, co to vlákna vlastně jsou, k čemu je používáme, a jedno, dvě vlákna si vytvoříme. Seriál není určen pro úplné nováčky, ale spíš pro ty zkušenější, samostatnější programátory.

Jemný úvod do garbage collection

Pro někoho termín možná neznámý, pro někoho známý docela dobře. V tomto článku si popíšeme, co to tzv. „garbage collection“ je a k čemu slouží.

Seriál F# - Úvod

F# je objektový programovací jazyk pro platformu .NET s oficiální podporou firmy Microsoft. V našem seriálu se pokusíme proniknout do tajů tohoto nepříliš známého, avšak schopného a výkonného jazyka.

Delphi II - 10. lekce

Dnes se vrátíme k textovému editoru a rozšíříme ho o panel nástrojů a do okna „O aplikaci“ přidáme Easter Egg.

Obrázek ke článku Konstruktory v C#

Konstruktory v C#

Určitě jste o nich už slyšeli, možná i víte k čemu jsou a jak fungují. V tomto článku si je ale rozebereme trochu podrobněji.

Výhody databázových procedur

Databázové procedury jsou jednou z vývojářských praktik, na kterou většina aplikačních vývojářů, podle mého názoru, hledí se značným despektem. Jsou využívány u velkých aplikací v bankovnictví nebo telekomunikacích, ale u menších a středně velkých aplikací současné trendy spíše směřují k objektově-relačnímu přístupu (ORM). Kde to jen jde, je snaha „zadrátovat“ práci s daty do aplikační vrstvy. Kámen úrazu ale většinou nastane, pokud se nároky na zátěž aplikace zvýší nebo je včleněna do podnikové infrastruktury.

Výsledky 241-270 z celkem 702 nalezených
  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19     
Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý