Články – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Články – Programujte.comČlánky – Programujte.com

 

Obrázek ke článku Konec zabezpečení SHA-1 – co to pro nás znamená?

Konec zabezpečení SHA-1 – co to pro nás znamená?

Konec podpory hash algoritmu SHA-1 není novinkou, avšak proces ukončení výrazně zrychlil Google díky svému prohlížeči Chrome. V nejbližších týdnech je třeba zkontrolovat své certifikáty. V tomto článku se dozvíte, zdali se vás problém týká a jak ho vyřešit.

Obrázek ke článku Recenze: Nová verze vývojového nástroje RAD Studio XE7 z pohledu Miroslava Viriuse

Recenze: Nová verze vývojového nástroje RAD Studio XE7 z pohledu Miroslava Viriuse

V září uvolnila firma Embarcadero Technologies další verzi svých vývojových nástrojů označenou RAD Studio XE7. Podobně jako předchozí verze umožňuje vyvíjet podnikové aplikace pro 32bitová a 64bitová Windows, Mac OS X, iOS a Android, a to i pro několik z těchto prostředí zároveň. Jeho nejdůležitějšími součástmi jsou C++Builder a Delphi – vývojové nástroje založené na programovacích jazycích C++ a Object Pascal.

Obrázek ke článku 7 mýtů o SSL certifikátech na vašem serveru

7 mýtů o SSL certifikátech na vašem serveru

V oblasti SSL certifikátů a šifrování panuje spousta mýtů, které odrazují provozovatele webu od zvýšení bezpečnosti svých návštěvníků. Společně se specialistou SSLmarket.cz Jindřichem Zechmeisterem jsme připravili souhrn pověr, kterých se lidé při zvažování pořízení SSL certifikátů obávají. Pojďme se na ně podívat.

Obrázek ke článku Americký MIT vyvinul nový jednotný programovací jazyk pro web

Americký MIT vyvinul nový jednotný programovací jazyk pro web

Massachusettský technický institut (MIT) vyvinul nový programovací jazyk pro tvorbu webu. V současnosti existuje několik různých jazyků pro různé části webu – například php, javascript, kaskádové styly, klasický html kód a podobně. Nový programovací jazyk má veškeré možnosti a funkce webu sjednotit.

Obrázek ke článku Sestavte si server na míru dle vašich potřeb

Sestavte si server na míru dle vašich potřeb

Od října tohoto roku nabízí společnost ACTIVE 24 novou službu, pomocí které si můžete objednat vlastní server na míru. Díky této novince máte možnost si rychle a velmi jednoduše nakonfigurovat serverové řešení dle vašich potřeb, přičemž získáte ihned přehled o jeho ceně. Služba je dostupná pro platformu Linux i operační systém Windows.

Celý článekGoogle20. listopadu 2014PR
Obrázek ke článku Analýza a optimalizace procesů 2

Analýza a optimalizace procesů 2

V minulém díle jste se seznámili s přínosy a základními postupy analýzy a následné optimalizace procesů. V tomto díle se seznámíte s první fází popsaného postupu - předzpracováním dat. Ukážeme si také rozdíl mezi předzpracováním dat statistickými metodami a předzpracováním dat inteligentním systémem.

Obrázek ke článku Nová česká vzdělávací služba Hacker Academy nabízí kurzy hackingu

Nová česká vzdělávací služba Hacker Academy nabízí kurzy hackingu

Kdo z Vás někdy neměl chuť proniknout do tajuplného světa hackerů a prozkoumávat neznámá zákoutí kyberprostoru? Po zhlédnutí filmu s hackerskou tématikou se toto stalo snem nejednoho teenagera. Cesta vedoucí k prvním úspěchům je ovšem velice dlouhá a složitá a jen málokdo má dostatek trpělivosti aby vydržel a do tajemného světa hackerů nakonec skutečně proniknul.

Obrázek ke článku Jak v Nette nastylovat formulář pomocí Latte maker

Jak v Nette nastylovat formulář pomocí Latte maker

Nette Framework formuláře mají pro Latte šablony definovaná vlastní makra, díky nimž je vykreslování formulářových prvků velmi jednoduché a přímočaré. To ale jen do doby, než chcete např. všem tlačítkům specifikovat vlastní html třídy (např. pro stylování pomocí Bootstrap). Jak na to, si ukážeme v dnešním článku.

Obrázek ke článku Webhosting u Active 24 – levný i multi

Webhosting u Active 24 – levný i multi

Jaká je nabídka webhostingu u ACTIVE 24 v roce 2014? Přední český webhoster nabízí 2 cenově dostupné varianty pro webhosting 1 webu nebo dvojici multihostingových balíčků, kam lze umístit více webových prezentací či aplikací.

Celý článekGoogle05. září 2014PR
Obrázek ke článku Skipper, vizuální vývoj ORM snadno a rychle

Skipper, vizuální vývoj ORM snadno a rychle

Skipper je nejnovější verze vizualizačního nástroje pro ORM frameworky, dříve známého jako ORM Designer. Jeho hlavní výhodou je možnost automaticky převést existující projekty do vizuální podoby, editovat je přímo v diagramu a změny automaticky exportovat jako definice.

Obrázek ke článku Již podruhé Společně otevíráme data. Přijďte na zahájení soutěže!

Již podruhé Společně otevíráme data. Přijďte na zahájení soutěže!

Fond Otakara Motejla v září spustí druhý ročník soutěže Společně otevíráme data, která oceňuje nejlepší aplikace postavené na otevřených datech veřejné správy. Na slavnostním zahájení vystoupí zástupci úřadů, jež poskytují svá data v otevřených formátech. Představí se též mentoři z předních IT firem.

Výsledky 271-300 z celkem 3 030 nalezených
  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20     
Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý