Matematika – Články – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Matematika – Články – Programujte.comMatematika – Články – Programujte.com

 

Matematický koutek - 05 - Sloni a jezírko

Denně se vám může stát že potkáte slony pijící z jezírka. Vypočítejte si ale radši už teď, jak dlouho ho bude pít jeden. Nikdy nevíte, kdy se vám to přeci bude hodit.

Číselné soustavy

V tomto článku bych vám chtěl ukázat převod decimálních čísel (čísel v desítkové soustavě) do jiných číselných soustav (přesněji do soustavy dvojkové, osmičkové a šestnáctkové).

Matematický koutek - 03 - Tabulka

A máme tu další díl Matematického koutku. Ti chtivější si tentokrát opět zaprogramují. Vrhněme se na doplňování tabulky.

Maple 11

Matematický systém Maple přijde v březnu s novou verzí, a to s verzí Maple 11. V tomto článku se zaměříme na shrnutí nových komponent a vylepšení v systému.

Správná instalace systému Maple ve Windows

Po velmi krátkém úvodu, co je matematický systém Maple, se nyní podíváme na jeho instalaci v systému Windows. Někomu se může zdát, že tento článek není na místě, že jde pouze a jen o "odklikání" instalátoru, ale nevhodně zvolená instalace může být časem překážkou v plném využití systému Maple.

Co je matematický systém Maple a k čemu slouží?

Tento článek Vás uvede do problematiky matematického systému Maple, který je používán na mnoha vysokých školách a dále v několika významných firmách. Podá základní popis jeho využití, aplikačních možností.

Výsledky 1-10 z celkem 10 nalezených
Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý