Různé – Články – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Různé – Články – Programujte.comRůzné – Články – Programujte.com

 

dBpowerAMP Music Converter

Program pro grabování hudby z CD a konvertování souborů na disku. Program podporuje internetovou databázi, ze které je schopen získat informace o disku, a tak může probíhat zálohování vaší sbírky velmi rychle a nemusíte se trápit s pojmenováním.

Formát AAC

Formát AAC, jehož název a taky přípona jsou zkratkami slov Advanced Audio Coding, poskytuje velice dobrý poměr cena-výkon, a to především díky velice pokročilému kódování, se kterým se MP3, přesto že je nepopulárnější, nemůže rovnat. MP3 je zkrátka už překonané, a to nejen AACčkem, ale i třeba formátem OGG Vorbis.

Redakční systémy III. – Drupal

Po delší časové odmlce přinášíme 3. díl seriálu o redakčních systémech určených pro správu informačního média. Tématem dnešního pokračování je projekt Drupal, který si jistě zaslouží za své možnosti pozornost.

ANIFEST – mezinárodní festival animovaných filmů

Anifest, 4–10. května 2006, Třeboň. Ano, je možné, že jste už o tomto festivalu slyšeli. Buď z bildboardů, nebo z televize. Je to jeden z největších festivalů animované tvorby u nás v ČR. K vidění zde bude spousta zajímavostí ohledně 2D a 3D grafiky, a proto bych vás rád pozval na tento ročník.

Zrýchlenie Internetu pri „mikrovlnkách“

Máte Internet cez „mikrovlnku“? Nestačí vám tá rýchlosť, ktorú máte? Chcete mať 100% rýchlosť? Alebo ste adminom a neviete sa brániť? Ak áno, čítajte ďalej!

Jak pracují techniky hodnocení obsahu

Z internetových stránek se stává nepřehledná změť informací všeho druhu. Chcete své děti chránit před dopadem nevhodných informací? Před přívalem porna, nadávek a dalšího explicitního obsahu? Máte hned několik možností.

Informační společnost a ekonomika založená na znalostech

Takový název nesla přednáška konaná 24. 4. 2006, kterou na Masarykově univerzitě Fakultě informatiky uvedl Vladimír Hořejší, náměstek ministryně informatiky. Cílem přednášky bylo seznámení s ekonomikou v oblasti IT, plány ministerstva na rok 2006, dlouhodobé plány, nepřipravenost České republiky na sítě UMTS, digitální vysílání a nakonec se dostalo i na gramotnost národa. Na pořadu dne toho bylo více, takže pokud vás zajímají odpovědi, čtěte dál.

Opera 9 - BitTorrent a Widgets, ale co rychlost?

Společnost Opera Software uvolnila ke stáhnutí betaverzi nové verze svého populárního webového prohlížeče. Opera s pořadovým číslem 9 obsahuje samozřejmě spoustu nových vychytávek.

Windows? Ale nemusím, nemusím!

Spousta z vás jistě má OS Windows a jistě spousta z vás slyšela o Linuxu, freewarovém OS šířeném pod licencí GNU/Linux, ale asi velmi malá část z vás ho vyzkoušela nebo se k tomu chystá. A důvod? Aplikace. Pokud i vy si myslíte, že se bez Windows a svých aplikací neobejdete, tak je tento článek právě pro vás!

Změna chování Flashe v MSIE

Microsoft čelí žalobě firmy EOLAS kvůli jistým softwarovým patentům a i když soudní spor zatím neskončil, soud Microsoftu předběžně nařídil, aby změnil chování ActiveX prvků v prohlížeči MSIE, kterého se patent týká.

Národní jazyky mohou ohrozit samu existenci Internetu

Když v polovině března tohoto roku organizace Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) oznámila, že o prázdninách hodlá začít s testy mezinárodních doménových jmen druhé úrovně (jde o názvy domén, které v sobě zahrnují buď nerománské znaky, anebo znaky s diakritikou), mnozí experti si spíše povzdechli – podle nich je totiž tento termín až příliš vzdálený na to, aby ještě měl nějaký vliv na způsoby vytváření takových jmen.

Slušná náhrada za Windows

Cílem tohoto článku je vás seznámit s docela dobře rýsující se open source alternativou za Windows NT/2000/XP. Rozhodně nechci vyvolat nějaké rozepře mezi komunitou Windows a Linux. Systém, který zde popíšu, není v žádném případě žádná horká novinka a někteří už o něm slyšeli.

Tvůrci virů nově objevují i technologii RFID

Virus, který ovlivní chování systémů postavených na technologii RFID, může v konečném důsledku znamenat i vážné ohrožení národní bezpečnosti. Tři výzkumníci působící na holandské vysoké škole Vrije Universiteit Amsterdam přišli na akci IEEE Conference on Pervasive Computing and Communications konané v polovině března v Itálii s varováním, že uživatelé technologie RFID (Radio Frequency Identification) se mohou být v nejbližší době setkat s viry, které budou příslušných čipech (značkách, tagech) zabudovány.

Pozor na hry s ochranou StarForce

Největší problém firem, které dělají hry a nebo užitkový SW je nelegální kopírování a užívaní jejich díla. Proti tomuto se dá bránit docela slušnou a technologicky vyspělou ochranou ruské firmy StarForce. Technologie StarForce je natolik vyspělá, že se nedá popsat v jednom článku. Její pochopení vyžaduje velké znalosti v oblasti HW (zejména komunikaci s ním na nejnižší úrovni), matematiky a programování.

Vydání Windows Vista odloženo

Ti z vás, kteří věřili, že naleznou tento prosinec pod vánočním stromečkem PC se zbrusu novým operačním systémem společnosti Microsoft, budou mít bohužel smůlu.

Zahoďte karty, zapomeňte hesla

Autentizace, identifikace, přidělování a aplikace oprávnění, kontrola přístupu. Se všemi zmíněnými pojmy se denně setkáváme při správě sítě nebo i jen při jejím běžném používání. Tyto termíny nejen že neznějí právě vlídně, ale doopravdy nejsou ničím přívětivým. Tedy v tom smyslu, že jsou naprostou nutností, ale vypořádat se s nimi lze mnohem elegantněji, než bylo doposud zvykem.

Rozhovor s Bjarne Stroustrupem

Bjarne Stroustrup je tvůrce programovacího jazyka C++, 1. ledna 1998 poskytl rozhovor pro počítačový časopis IEEE. Redaktoři přirozeně předpokládali, že to bude retrospektivní průřez sedmi lety objektově orientovaného programování za použití programovacího jazyka, který vytvořil. Rozhovorem redaktor získal víc, než od něj očekával a zároveň se vydavatel rozhodl zatajit obsah tohoto rozhovoru „pro dobro průmyslu“, ale jak už to chodí, něco přece uniklo. Zde je kompletní přepis toho, co tenkrát bylo řečeno, v nezkrácené podobě, takže to není tak uhlazený rozhovor, jak bylo původně v plánu. Bude se vám líbit…

Trackmania Nations

Pokud se nudíte, nemáte co stahovat a baví vás hry, tak si stáhněte tuto! Jedná se o volně šiřitelnou závodní hru, která je silně spojená s Internetem. V této hře se nacházi mnoho módů a z internetových je to hlavně světový pohár.

Resource Hacker

V tomto článku si ukážeme jak překládat programy pomocí Resource Hackeru.

Soutěž o nejlepší LOGO e-zinu - výsledky

Přinášíme výsledky soutěže O nejlepší LOGO e-zinu Programujte. Poprvé tak budete moci shlédnout všechna přihlášená loga do soutěže, jejich hodnocení porotou a celkové pořadí..

Výsledky 361-390 z celkem 467 nalezených
  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16     
Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý