Různé – Články – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Různé – Články – Programujte.comRůzné – Články – Programujte.com

 

Obrázek ke článku Americký MIT vyvinul nový jednotný programovací jazyk pro web

Americký MIT vyvinul nový jednotný programovací jazyk pro web

Massachusettský technický institut (MIT) vyvinul nový programovací jazyk pro tvorbu webu. V současnosti existuje několik různých jazyků pro různé části webu – například php, javascript, kaskádové styly, klasický html kód a podobně. Nový programovací jazyk má veškeré možnosti a funkce webu sjednotit.

Obrázek ke článku IT školy v Česku mají propastné rozdíly

IT školy v Česku mají propastné rozdíly

Řada škol otevírá obor informační technologie, aniž by splňoval přísná kritéria. Jen proto, že je tento obor „trendy“. Každá škola za každého studenta získává peníze od státu, což se projevuje na masivním náboru studentů, avšak bez zajištění dobrých podmínek.

Obrázek ke článku Jak jsme vytvořili sociální síť pro sportovce

Jak jsme vytvořili sociální síť pro sportovce

Již na střední škole nás zajímal zdravý životní styl, fitness a seberealizace. Na základě naší aktivity jsme si často ukládali výsledky, porovnávali je a zpětně analyzovali. Vzhledem k tomu, že jsme používali pouze poznámkové bloky, papír a tužku, bylo složité své výsledky ukázat ostatním, pochlubit se a motivovat.

Obrázek ke článku Symb.me je ojedinělý internetový projekt o hudbě, kterou milujete

Symb.me je ojedinělý internetový projekt o hudbě, kterou milujete

Symb.me neboli Share your music better (Sdílej svou hudbu lépe) představuje novou sociální síť pro milovníky hudby. Vytvořili jsme prostředí pro sdílení muziky s přáteli, spolupracovníky a lidmi, kteří mají rádi stejný hudební styl, interprety či songy. Jako zdroj přehrávání používáme YouTube.

Obrázek ke článku Internet mění vzdělávání, stojíme o to?

Internet mění vzdělávání, stojíme o to?

Digitální informace dnes vládnou světu a poznání a vzdělávání je nejdostupnější v celé historii lidstva. Internet poskytuje nevyčíslitelné množství obsahů, témat a tolikero odpovědí na naše zvídavé otázky, že by člověk musel žít desítky, možná stovky životů, pokud by chtěl veškeré dostupné vědění načerpat. Z každého se tak dnes může stát samouk stejně, jako byli Einstein, Bell či Hemingway.

Obrázek ke článku Obludárium programovacích jazyků – část 2.

Obludárium programovacích jazyků – část 2.

V druhém díle našeho obludária si ukážeme další dva esoterické programovací jazyky. Prvním bude Single Four a ten druhý se jmenuje AAAAAAAAAAAAAA!!!!. Navíc se potom můžete zúčastnit malé soutěže, kterou najdete na konci článku.

Obrázek ke článku Obludárium programovacích jazyků – část 1.

Obludárium programovacích jazyků – část 1.

V tomto krátkém seriálu se projdeme krajinou těch nejzvláštnějších, nejšílenějších a nejneobvyklejších programovacích jazyků, které kdy spatřily světlo světa. Neberte je ale příliš vážně, jejich hlavním smyslem a účelem je samozřejmě pobavení!

Obrázek ke článku Junior Internet odrazovým můstkem pro mladé talenty do 18 let

Junior Internet odrazovým můstkem pro mladé talenty do 18 let

Junior Internet je soutěž pro mladé lidi do 18 let, kteří se aktivně pohybují na internetu. Za svých 13 let již pomohla odstartovat kariéru nepřebernému množství mladých podnikatelů, programátorů, designerů či copywriterů – namátkou můžeme jmenovat Tomáše Krchu, Jana Řežába či Zdeňka Cendru.

Obrázek ke článku 5 nejlepších online her letošního léta

5 nejlepších online her letošního léta

Letošní léto nebylo nijak horké a to se projevilo i na zvýšeném zájmu o online hry. Raketka.cz, která nabízí stovky online her pro zábavu, sestavila žebříček pěti nejžhavějších her letošního léta.

Obrázek ke článku Vítěz EXACT ITchallenge pojede do Afriky

Vítěz EXACT ITchallenge pojede do Afriky

Závody horských kol „ITchallenge“, kterých jsme mediálním partnerem, se letos odehrají v sobotu 3. září v Kamenici u Prahy. Na letošního vítěze firemních týmů čeká navíc velmi atraktivní cena: kompletní startovné pro dvoučlenný tým na závod Cape Pioneer Trek, který se pojede v Jihoafrické republice v roce 2012.

Obrázek ke článku Software pro nejsilnější médium

Software pro nejsilnější médium

Jako mnoho dalších oblastí podnikání, začala i činnost televizních společností nabírat v posledních letech na obrátkách. Nástup digitálního vysílání a postupující diferenciace diváků byly příčinou vzniku nových televizních kanálů i televizních společností. To s sebou pochopitelně přineslo rostoucí konkurenci mezi nimi a tím i požadavek na co nejvyšší efektivitu činností.

Obrázek ke článku Chování duchů ve hře Pac-Man, část 1.

Chování duchů ve hře Pac-Man, část 1.

Pamatujete Pac-Mana? Jak by ne, nedávno jej vtisknul i Google do svého loga. Pohyb nepřátel v této hře řídí na pohled komplexní logika a my vám ji ve dvojici článků přiblížíme. V tomto prvním díle se seznámíte se základy, v druhém pak s "osobnostmi" jednotlivých duchů a možnými fintami pro boj s nimi.

Jak ve Windows odstranit ovladače odpojených zařízení

Ve starších verzích operačního systému MS Windows byla instalace některých ovladačů úkolem, který otestoval jak vaše znalosti výpočetní techniky, tak i nervy a trpělivost. V současnosti je to otázka chvilky a maximálně pár kliknutí. Cílem tohoto článku je ukázat, jak nepotřebné ovladače ze systému odstranit.

Obrázek ke článku Porovnanie vybraných výučbových programov

Porovnanie vybraných výučbových programov

V posledných rokoch 20. storočia sa posunul vývoj technológií výrazne smerom dopredu. Nie je žiadnou novinkou, že sa medzi učiteľmi stáva čoraz obľúbenejšie vyučovať predmety pomocou počítačov v počítačových učebniach. V nasledujúcom texte nájdete programy, ktorých cieľom je zefektívniť výučbový proces v počítačovej učebni.

Obrázek ke článku MyCommsuite – Software as a Service

MyCommsuite – Software as a Service

Mycommsuite je řešení sjednocené komunikace, které poskytovatelé internetových služeb a telekomunikační firmy mohou nabízet svým zákazníkům.

John von Neumann

V tomto článku bych chtěl čtenářům přiblížit život člověka, který se podílel na konstrukci prvního počítače, vytvořil teorii her a spolupracoval na vývoji atomové bomby a který patřil mezi nejlepší vědce své doby. Jde o Johna von Neumanna.

Architektura The Archivist

Používáte Twitter? A znáte The Archivist? Vývojáři poodhalili postup, jakým vytvářeli architekturu aplikace – od prototypu, přes přesun do cloudu na Windows Azure, změny v databázích, opuštění SQL až po finální podobu. Článek ukazuje i to, jaká úskalí může mít nasazení škálovatelné webové aplikace v prostředí Azure.

Obrázek ke článku Jak snadno dosáhnout na volné noze na pravidelný příjem?

Jak snadno dosáhnout na volné noze na pravidelný příjem?

Staň se i ty součástí týmu odborníků. Být úspěšnou a uznávanou autoritou ve svém oboru stojí obrovské úsilí, vydržet se však vždy vyplatí. Existuje nějaká snazší cesta, jak získat zakázky, reference a samozřejmě slušný plat?

Výsledky 61-90 z celkem 467 nalezených
  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13     
Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý