jQuery – Články – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

jQuery – Články – Programujte.comjQuery – Články – Programujte.com

 

Obrázek ke článku jQuery - posouvání elementu v různých směrech

jQuery - posouvání elementu v různých směrech

Kdo jste se v životě setkal s jQuery, určitě znáte jeho funkce na slidování elementů – tedy .slideUp() a .slideDown(). Tento článek vám ukáže, jak pohybovat s bloky i do jiných směrů.

Obrázek ke článku jQuery - horizontální vysouvací navigace

jQuery - horizontální vysouvací navigace

Tvorba horizontální vysouvací navigace s pěknými slajdovacími efekty za použítí JavaScriptového frameworku jQuery. V návodu si projdeme vytvoření jednoduché navigace a postupně jí přidáme ještě další dvě funkce.

Obrázek ke článku Připnuté weby: integrace plochy Windows 7 s IE9

Připnuté weby: integrace plochy Windows 7 s IE9

V prohlížeči Internet Explorer 9 je nově k dispozici funkce připnuté weby, pomocí které lze podle potřeby weby integrovat s plochou systému Windows 7. Pokud je funkce Připnuté weby pro web povolena, mohou uživatelé daný web připnout k hlavnímu panelu systému Windows 7 nebo přidat daný web na plochu či do nabídky Start.

Funkce v JavaScriptu

JavaScript – mnohými milovaný, mnohými nenáviděný, mnohými nepochopený jazyk, mnohými všechno dohromady. Mnoho nejasností pramení z jeho práce s funkcemi a jejich volání. A proto si v dnešním článku ukážeme, jak to vlastně je.

Obrázek ke článku jQuery - XPath selektory

jQuery - XPath selektory

V minulom dieli sme si naznačili používanie CSS selektorov. Dnes si ukážeme ako sa používajú v spojení s Xpath selektormi a ako ich môžeme využiť.

Obrázek ke článku jQuery - úvod

jQuery - úvod

Rozhodol som sa predstaviť jQuery ako nástroj, pomocou ktorého si môžete na stránke vytvoriť zaujímavé efekty a animácie a dodať tak vašim stránkam trochu Web 2.0 looku. Pôjde teda o viacmenej pravidelnú sériu tutoriálov pre začiatočníkov s praktickými ukážkami zameranými na reálne využitie.

Výsledky 1-7 z celkem 7 nalezených
Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý