Mobilní aplikace – Články – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Mobilní aplikace – Články – Programujte.comMobilní aplikace – Články – Programujte.com

 

Obrázek ke článku Češi tlačí obce do otevřené komunikace – Mobilní Rozhlas si loni pořídilo dalších 171 měst a obcí

Češi tlačí obce do otevřené komunikace – Mobilní Rozhlas si loni pořídilo dalších 171 měst a obcí

Obyvatelé Česka se mnohem více zapojují do veřejného dění. Umožňují jim to přímo samosprávy, které stále častěji využívají nástroje takzvané chytré komunikace a participace. Dokládají to data za rok 2019 ekosystému Mobilní Rozhlas, lídra v oblasti chytré obecní komunikace. Zapojilo se do něj 171 nových měst a obcí, zaregistrovalo celkem 100 tisíc občanů a místní samosprávy jeho prostřednictvím rozeslaly třikrát více adresných zpráv než v roce 2018

Obrázek ke článku Jak na push notifikace pro backend vývojáře

Jak na push notifikace pro backend vývojáře

Obě hlavní mobilní platformy, tedy Android i iOS, podporují posílání zpráv z backendu do mobilního zařízení formou push notifikace. V 99% případů se jedná o jedinou správnou cestu, jak aplikaci ze serveru poslat nějaká data - spolehlivé a rychlé push notifikace optimalizované na spotřebu baterie. Tento článek se věnuje pouze službě Firebase Cloud Messaging, která je vlastněná Googlem

Obrázek ke článku 18+ věcí, které by měl dobrý iOS vývojář zvládat

18+ věcí, které by měl dobrý iOS vývojář zvládat

Začátky jsou vždy v každém oboru nejtěžší a hodně času zabere se vůbec v tématu zorientovat. Jinak tomu není i pří vývoji na iOS zařízení. Proto jsme vytvořili článek pro ty, kteří své znalosti teprve budují. Tento krátký dokument shrnuje, co potřebuje každý iOSák znát.

Obrázek ke článku 5 nesprávných důvodů, proč dělat vlastní mobilní aplikaci

5 nesprávných důvodů, proč dělat vlastní mobilní aplikaci

Myslíte si, že máte skvělý nápad na byznys apku a znáte všechno, co potřebujete? Možná vám vývoj software na míru rozmluví Vláďa Skoumal, z firmy studio SKOUMAL vyvijející mobilní aplikace 5.11. 2019 v 18:00 v Impact Hub Praha nebo tento jeho článek.


 

Obrázek ke článku Testujte na 2 400+ Android a iOS zařízení

Testujte na 2 400+ Android a iOS zařízení

V dnešní době, kdy většina softwaru pro mobilní aplikace je tvořena a distribuována průběžně, mnohdy do celého světa je třeba zajistit také průběžnou automatizaci testování mobilního softwaru. V případě mobilních aplikací pro Android a iOS začíná být problém, jak testovat na obrovském množství kombinací HW variant, rozměrů, edic operačních systémů různých výrobců v různých částech světa na reálných zařízení. Simulátory a emulátory nejsou většinou to pravé. Pokud již testuji, jak si udělat vlastní beta distribuci opravdovým reálným testerům napříč platformami?

Obrázek ke článku Delphi 10.1.2 (Berlin Update 2) – na co se můžeme těšit

Delphi 10.1.2 (Berlin Update 2) – na co se můžeme těšit

Touto roční dobou, kdy je zem pokrytá barevným listím a prsty křehnou v mrazivých ránech, se obvykle těšíme na zbrusu novou verzi RAD Studia. Letos si však ale budeme muset počkat na Godzillu a Linux až do jara. Vezměme tedy za vděk alespoň updatem 2 a jelikož dle vyjádření pánů z Embarcadero se budou nové věci objevovat průběžně, pojďme se na to tedy podívat.

Obrázek ke článku Více než 30 % manažerů v IT bezpečnosti očekává v příštích 90 dnech úspěšný kybernetický útok

Více než 30 % manažerů v IT bezpečnosti očekává v příštích 90 dnech úspěšný kybernetický útok

Mezi korporátním a IT vedením firem panuje velký nesoulad, co se týče investic do kybernetické bezpečnosti, priorit v oblasti kybernetické ochrany a očekávaných útoků. Vyplývá to z globálního průzkumu realizovaného The Economist Intelligence Unit (EIU) a sponzorovaného společností VMware. Podle něj v příštích 90 dnech očekává úspěšný kybernetický útok více než 30 % manažerů pro oblast IT bezpečnosti v porovnání s pouhými 12 % zástupců vedení firem.

Obrázek ke článku Chcete dobře zabezpečit své systémy? Potřebujete vědět proti čemu!

Chcete dobře zabezpečit své systémy? Potřebujete vědět proti čemu!

Nejlepší obranou není vždy útok, v oblasti IT bezpečnosti fungují vědomosti, a pokud možno co nejaktuálnější. Pokud chcete zjistit, co se děje v reálné praxi zabezpečení IT systémů a obrany proti hackingu, rezervujte si v kalendáři 29. září 2015. Na tento termín připravila Počítačová škola Gopas třetí ročník největší události v oblasti IT bezpečnosti a etického hackingu u nás – HackerFest 2015.

Obrázek ke článku Aplikace Restu se do konce července dočká check-ins

Aplikace Restu se do konce července dočká check-ins

Mobilní aplikace největšího českého průvodce po restauracích v ČR Restu vyhrála na konci května všechny tři kategorie přehlídky AppParade. K oslavě svých 2. druhých narozenin teď přišel projekt s čerstvou novinkou, a sice zavedením takzvaných mobilních check-ins. Uživatelům umožní hodnotit restaurace i bez předchozí rezervace a restauracím poskytne větší objem ověřené zpětné vazby. Nyní probíhá testovací provoz ve všech restauracích řetězce Coloseum, do konce července by měla být funkce spuštěna naostro.

Obrázek ke článku Recenze: Nová verze vývojového nástroje RAD Studio XE7 z pohledu Miroslava Viriuse

Recenze: Nová verze vývojového nástroje RAD Studio XE7 z pohledu Miroslava Viriuse

V září uvolnila firma Embarcadero Technologies další verzi svých vývojových nástrojů označenou RAD Studio XE7. Podobně jako předchozí verze umožňuje vyvíjet podnikové aplikace pro 32bitová a 64bitová Windows, Mac OS X, iOS a Android, a to i pro několik z těchto prostředí zároveň. Jeho nejdůležitějšími součástmi jsou C++Builder a Delphi – vývojové nástroje založené na programovacích jazycích C++ a Object Pascal.

Obrázek ke článku 7 mýtů o SSL certifikátech na vašem serveru

7 mýtů o SSL certifikátech na vašem serveru

V oblasti SSL certifikátů a šifrování panuje spousta mýtů, které odrazují provozovatele webu od zvýšení bezpečnosti svých návštěvníků. Společně se specialistou SSLmarket.cz Jindřichem Zechmeisterem jsme připravili souhrn pověr, kterých se lidé při zvažování pořízení SSL certifikátů obávají. Pojďme se na ně podívat.

Výsledky 1-7 z celkem 7 nalezených
Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý