HTML5 – Články – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

HTML5 – Články – Programujte.comHTML5 – Články – Programujte.com

 

Obrázek ke článku HTML5 – geolokační rozhraní

HTML5 – geolokační rozhraní

Velmi zajímavou a snad i trochu překvapivou novinkou v HTML5 je ne zcela tradiční geolokační rozhraní. Toto rozhraní představuje jednoduchou službu pro různé webové aplikace, pracující s aktuální polohou svých uživatelů. Se svolením uživatelů lze jednorázově nebo opakovaně získat jejich aktualizovanou polohu pomocí dat z GPS, mobilních sítí, Wi-Fi a podobně.

Obrázek ke článku Jak napsat Pong jednoduše pomocí HTML5

Jak napsat Pong jednoduše pomocí HTML5

Pong je jednou z nejstarších her pro počítače vůbec. V článku si rozebereme, jak hru na podobných principech přepsat do webové verze za pomoci HTML5 a JavaScriptu. Konkrétně půjde o verzi PsychoPong, kde na rozdíl od klasické hry celá plocha rotuje.

Obrázek ke článku Webdesignové trendy v roce 2012

Webdesignové trendy v roce 2012

Zrovna začal nový rok a bude určitě zajímavé podívat se trochu do budoucnosti a shrnout si, co za novinky nás čekají na webu. Nutno podotknout, že mnoho z níže vyjmenovaných věcí se začalo aplikovat již v roce 2011, ale podle všech předpokladů a také větší dostupnosti se rozšíří v tomto roce ještě mnohem více.

Obrázek ke článku HTML5 - multimediálně

HTML5 - multimediálně

Mezi hlavní novinky v HTML5 patří elementy video a audio, které umožňují vkládání multimediálního obsahu na stránku, a to bez využití různých rozšíření a ovladačů, jako je dnes široce rozšířený Flash.

Obrázek ke článku HTML5 - nové vlastnosti

HTML5 - nové vlastnosti

Stejně jako CSS3 tak i HTML5 s sebou přináší spousty nových vlastností, tagů a sémantiky, ale i offline webové aplikace, podporu audia a videa bez použití flashe a dalších ovládacích modulů, také microdata, která slouží k sémantickému popisování dat a samozřejmě další novinky.

Obrázek ke článku V listopadu v Praze proběhne HTML5+Android hackathon

V listopadu v Praze proběhne HTML5+Android hackathon

Chcete začít Google Developer Day už o den dřív? Máte chuť si přijít zaprogramovat pod vedením expertů z Googlu a ukázat, co umíte? Zajímáte se o Android nebo HTML5? Nebojíte se programovat v týmu? Tak přijďte na hackathon 15. 11. v Praze.

Výsledky 1-7 z celkem 7 nalezených
Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý