Články – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Články – Programujte.comČlánky – Programujte.com

 

Obrázek ke článku Vývoj USB ovládača – 5. časť

Vývoj USB ovládača – 5. časť

V tejto časti si vytvoríme GUI klientsku aplikáciu v jazyku C#, ktorej základom bude rozhranie na komunikáciu medzi ovládačom zariadenia a .Net aplikáciou vytvorené s pomocou PInvoke (Platform Invoke).

Celý článekGoogle04. listopadu 2013PR
Obrázek ke článku Tři doplňky pro Firefox, které musíte mít

Tři doplňky pro Firefox, které musíte mít

Prohlížeč Firefox si vždy zakládal na tom, že jeho funkcionalitu lze velmi mocně upravit a rozšířit. Jaké jsou dnes doplňky, které byste neměli opomenout, ale přitom nejsou úplně známé? Podívejte se na tři celkem nenáročné.

Obrázek ke článku Seznam změnil relevanci vyhledávání, pozice se změnily mnohdy razantně

Seznam změnil relevanci vyhledávání, pozice se změnily mnohdy razantně

Seznam toho dnes oznámil hodně: ukázal nové vyhledávání pro Slovensko, razantně proměnil vzhled vyhledávání na mobilních zařízeních, vytvořil kompletně responzivní verzi domovské stránky, nedávno také redesignoval přihlašování na jednotné pro všechny služby a upravil relevanci výsledků ve svém fulltextu.

Obrázek ke článku Nástroje pro vývojáře v Mozilla Firefox

Nástroje pro vývojáře v Mozilla Firefox

V prohlížečích můžeme nástroje pro vývojáře najít už delší dobu a jsou si navzájem dost podobné. Většinu z nich využijí hlavně pokročilí kodéři a programátoři, přesto mají co nabídnout i začátečníkům, hlavně při hledání problémů v HTML nebo CSS. Nevíte, k čemu slouží a co s nimi? V článku najdete popis těch nejdůležitějších i s příklady použití. V článku jsou popsané nástroje prohlížeče Mozilla Firefox (u ostatních se liší).

Obrázek ke článku Aplikace IO Expandéru s moduly IQRF

Aplikace IO Expandéru s moduly IQRF

Před několika lety běžel na serveru HW.cz seriál o využití modulů IQRF. V článcích jsem se soustředil především na popis základních vlastností modulů a jednoduché praktické ukázky. S odstupem času bych rád na seriál navázal a představil několik praktických aplikací modulů IQRF, ale i jiných, k nim připojených zajímavých součástek. V dnešním článku půjde o aplikaci IO expandéru připojeného k modulu IQRF, a to ve funkci dálkového ovladače s více tlačítky.

Obrázek ke článku Jak zabezpečit doménu CZ

Jak zabezpečit doménu CZ

Každý provozovatel webových stránek by měl myslet na zabezpečení návštěvníků a chránit je před zneužitím jejich dat, stejně jako před přesměrováním na podvodný web. V článku si ukážeme možnosti, jak zabezpečit českou doménu a jak její zabezpečení využít i z pozice návštěvníka.

Celý článekGoogle24. září 2013PR
Obrázek ke článku 14 nejhorších filmových plakátů Hollywoodu

14 nejhorších filmových plakátů Hollywoodu

I design filmového plakátu má své požadavky. Minimální podmínkou by měla být základní představa, jak se filmový plakát vůbec navrhuje. A stejně tak by o filmu, který se na plakátech propaguje, měl mít i designér alespoň základní představu. 

Obrázek ke článku 10 užitečných balíčků pro Django

10 užitečných balíčků pro Django

Každý z nás staví na odkazu svých předků. I programátoři. Nehrajte si proto na supermany a využijte to, co ostatní nabízí. Článek přináší přehled deseti zajímavých balíčků pro framework Django, které vám mohou ubrat bezesných nocí pomalého vývoje.

Obrázek ke článku Nová služba Články v aukci umožňuje obchodovat se články

Nová služba Články v aukci umožňuje obchodovat se články

Na internetu se obchoduje s kdečím. Nabídka zboží a služeb je na něm dnes tak rozmanitá, že lze jen velmi těžko přijít s něčím novým. Když jsem zhruba před dvěma měsíci pracoval na projektu, ke kterému jsem potřeboval během krátké doby získat větší množství zpětných odkazů, narazil jsem na služby, které nabízejí zprostředkování PR článků mezi inzerenty a blogery.

Obrázek ke článku LaTeX  1. – Co to je a proč se ho chtít učit?

LaTeX 1. – Co to je a proč se ho chtít učit?

Jak vznikají knihy, kde se berou úhledně sázené dokumenty, jak vytvořit akordový zápis pro country písničku nebo jak vznikají matematická, fyzikální, technická skripta? Pokud chcete znát odpověď na tyto otázky, jste u tohoto článku správně. Dnes si ukážeme, co to LaTeX je, jak jej používat ve svém počítači, a vytvoříme i první PDF soubor s krátkou zprávou.

Obrázek ke článku Nástroje responzivního webdesignu

Nástroje responzivního webdesignu

Se stále novými modely mobilních zařízení narůstá fragmentace velikosti displeje, na kterém uživatelé zobrazují webové stránky. Malý displej představuje omezený prostor pro prezentaci dat, je tak třeba s dostupným prostorem nakládat odpovědně.

Obrázek ke článku Tvorba reportů v MS Reporting Services 2008 – 3. díl

Tvorba reportů v MS Reporting Services 2008 – 3. díl

Budeme pokračovat v tématu z předchozího dílu, věnovaného tvorbě parametrů reportu. Přidáme do reportu parametry různých datových typů a kromě jejich použití jako filtru dat si ukážeme, jak pomocí parametrů měnit vzhled reportu.

Obrázek ke článku Tvorba reportů v MS Reporting Services 2008 – 2. díl

Tvorba reportů v MS Reporting Services 2008 – 2. díl

V minulém díle jsme si představili technologii SSRS a vytvořili jednoduchý report. Tato část vás blíže seznámí s tvorbou parametrů, hierarchií parametrů a jejich použitím pro filtraci dat a úpravu vzhledu reportů. Článek je pro svou relativní obsáhlost tématu rozdělen na dvě části.

Obrázek ke článku Nové RAD Studio XE 4 pro iOS i Windows – Recenze

Nové RAD Studio XE 4 pro iOS i Windows – Recenze

Ludvík Souček, blahé paměti, kdysi v jedné svojí knize o fotografování psal, že ho nejvíc ve verneovce Tajuplný ostrov zajímal seznam věcí, které trosečníci nalezli v bedně vyplavené na břeh. I já jsem byl obdobně zvědavý, co bude XE4 obsahovat.

Celý článekGoogle08. července 2013
Obrázek ke článku Tvorba reportů v MS Reporting Services 2008 – 1. díl

Tvorba reportů v MS Reporting Services 2008 – 1. díl

Technologie SQL Server Reporting Services (SSRS) umožňuje vytváření přehledných datových sestav obohacených o nejrůznější grafické prvky, které je možné zakomponovat do stávajících aplikací či exportovat do externích souborů. V tomto seriálu se postupně seznámíme s tvorbou reportů v tomto nástroji a různými specifiky jejich vývoje.

Obrázek ke článku Jak jsme vytvořili sociální síť pro sportovce

Jak jsme vytvořili sociální síť pro sportovce

Již na střední škole nás zajímal zdravý životní styl, fitness a seberealizace. Na základě naší aktivity jsme si často ukládali výsledky, porovnávali je a zpětně analyzovali. Vzhledem k tomu, že jsme používali pouze poznámkové bloky, papír a tužku, bylo složité své výsledky ukázat ostatním, pochlubit se a motivovat.

Obrázek ke článku Symb.me je ojedinělý internetový projekt o hudbě, kterou milujete

Symb.me je ojedinělý internetový projekt o hudbě, kterou milujete

Symb.me neboli Share your music better (Sdílej svou hudbu lépe) představuje novou sociální síť pro milovníky hudby. Vytvořili jsme prostředí pro sdílení muziky s přáteli, spolupracovníky a lidmi, kteří mají rádi stejný hudební styl, interprety či songy. Jako zdroj přehrávání používáme YouTube.

Obrázek ke článku Vývoj USB ovládača – 4. časť

Vývoj USB ovládača – 4. časť

Zatiaľ čo v predchádzajúcich častiach sme sa venovali vývoju softvéru pre zariadenie, v tých nasledujúcich budeme pracovať na softvéri ovládača a na klientskej aplikácií, ktorá bude s pomocou ovládača komunikovať s našim zariadením.

Výsledky 361-390 z celkem 3 030 nalezených
  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23     
Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý