Články – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Články – Programujte.comČlánky – Programujte.com

 

Obrázek ke článku Proces tvorby loga iGusto

Proces tvorby loga iGusto

Lidé, kteří jsou ve svém oboru úspěšní, mívají něco společného – nadšení pro svou věc a práci, která je pro ně často více koníčkem a zábavou než běžnou rutinou. Podle mě není nic krásnějšího, než něco vytvářet s lidmi, kteří mají svou práci opravdu rádi. Taková spolupráce potom baví i vás dvojnásob. Nedávno jsem měl to štěstí získat během zakázky na tvorbu loga právě takového klienta.

Obrázek ke článku Vývojové diagramy - podmínky - 4. díl

Vývojové diagramy - podmínky - 4. díl

V dalším pokračování série článků o vývojových diagramech a algoritmizaci začneme s podmínkami, které nám umožní dělat složitější a komplexnější programy s možností větvení při rozhodování.

Obrázek ke článku HTML5 - nové vlastnosti

HTML5 - nové vlastnosti

Stejně jako CSS3 tak i HTML5 s sebou přináší spousty nových vlastností, tagů a sémantiky, ale i offline webové aplikace, podporu audia a videa bez použití flashe a dalších ovládacích modulů, také microdata, která slouží k sémantickému popisování dat a samozřejmě další novinky.

Obrázek ke článku Vývojové diagramy - 3. díl

Vývojové diagramy - 3. díl

Než se začínající programátor vrhne na učení nějakého jazyka, měl by si osvojit techniku „myslet jako počítač“. Rozumí se tím umět problém rozdělit na jednotlivé krátké části, dílčí úseky, které ve výsledku budou tento problém řešit, neboli vytvořit algoritmus. Proces tvoření algoritmu se nazývá algoritmizace a vývojové diagramy jsou jedním z nástrojů pro jejich zápis.

Obrázek ke článku Startup - finančný pohľad I

Startup - finančný pohľad I

Trend Startupov sa už pomaly rozbieha aj tu u nás v strednej Európe. Možno to nie je na prvý pohľad zrejmé, ale kto vie kde hľadať, nájde. Zaujímavé informácie sa dajú nájsť napríklad na Barcampoch v Čechách, WebExpe alebo na slovenských akciách pod menovkou Startupcamp.

Obrázek ke článku Programujte.com je tu v novém - měníme se

Programujte.com je tu v novém - měníme se

Tak jsme se dočkali, světlo světa spatřila nová, v pořadí již čtvrtá verze webu Programujte.com s kódovým označením Aurora. Byla to dlouhá doba, ale bylo stanoveno mnoho cílů. Pojďme se podívat, proč je zde nová verze, proč jsme na ni tak dlouho čekali, co přinese a jaké máme plány.

Obrázek ke článku Připnuté weby: integrace plochy Windows 7 s IE9

Připnuté weby: integrace plochy Windows 7 s IE9

V prohlížeči Internet Explorer 9 je nově k dispozici funkce připnuté weby, pomocí které lze podle potřeby weby integrovat s plochou systému Windows 7. Pokud je funkce Připnuté weby pro web povolena, mohou uživatelé daný web připnout k hlavnímu panelu systému Windows 7 nebo přidat daný web na plochu či do nabídky Start.

Obrázek ke článku Software pro nejsilnější médium

Software pro nejsilnější médium

Jako mnoho dalších oblastí podnikání, začala i činnost televizních společností nabírat v posledních letech na obrátkách. Nástup digitálního vysílání a postupující diferenciace diváků byly příčinou vzniku nových televizních kanálů i televizních společností. To s sebou pochopitelně přineslo rostoucí konkurenci mezi nimi a tím i požadavek na co nejvyšší efektivitu činností.

Obrázek ke článku Code Contracts - 1. díl

Code Contracts - 1. díl

V dalším dílu krátkého seriálu o Code Contracts se podíváme podrobněji na post-conditions a ukážeme si, jak vztáhnout kontrakt i na výstupní parametry metod a na kolekce.

Obrázek ke článku Windows Azure Storage pro PHPkáře

Windows Azure Storage pro PHPkáře

Windows Azure Storage je datové úložiště v cloudu, které poskytuje několik služeb. My se podíváme na strukturované úložiště Windows Azure Table Storage, které je v podstatě noSQL databází, kde můžete snadno uchovávat přímo objekty vaší aplikace. V článku se zaměříme na využití Windows Azure Table Storage a PHP.

Obrázek ke článku Code Contracts - Úvod

Code Contracts - Úvod

V úvodním článku krátkého seriálu o technologii Code Contracts, která vznikla v Microsoft Research, si ukážeme, v čem nám mohou kontrakty pomoci a jak je používat.

Delphi a MySQL pokračovanie

V článku si bližšie rozoberieme prácu s MySQL databázou. Tento článok je pokračovaním projektu, ktorý sme začali v článku Delphi a MySQL. Budeme sa zaoberať zobrazovaním údajov v tabuľke, ich filtrovaním a upravovaním, ale nahliadneme aj na prácu s textovými súbormi.

Obrázek ke článku Chování duchů ve hře Pac-Man, část 1.

Chování duchů ve hře Pac-Man, část 1.

Pamatujete Pac-Mana? Jak by ne, nedávno jej vtisknul i Google do svého loga. Pohyb nepřátel v této hře řídí na pohled komplexní logika a my vám ji ve dvojici článků přiblížíme. V tomto prvním díle se seznámíte se základy, v druhém pak s "osobnostmi" jednotlivých duchů a možnými fintami pro boj s nimi.

Jak ve Windows odstranit ovladače odpojených zařízení

Ve starších verzích operačního systému MS Windows byla instalace některých ovladačů úkolem, který otestoval jak vaše znalosti výpočetní techniky, tak i nervy a trpělivost. V současnosti je to otázka chvilky a maximálně pár kliknutí. Cílem tohoto článku je ukázat, jak nepotřebné ovladače ze systému odstranit.

PHP a XML-RPC

„To XML-RPC je stará technologie, určitě najdu v PHP spoustu tříd, addonů, extenzí a kvalitního kódu.“ Opak je bohužel pravdou, pro XML-RPC mnoho dokumentace a kvalitního kódu není. Pojďme si ukázat, co vlastně se dá používat a jak obejít bugy a „vlastnosti“.

Obrázek ke článku Porovnanie vybraných výučbových programov

Porovnanie vybraných výučbových programov

V posledných rokoch 20. storočia sa posunul vývoj technológií výrazne smerom dopredu. Nie je žiadnou novinkou, že sa medzi učiteľmi stáva čoraz obľúbenejšie vyučovať predmety pomocou počítačov v počítačových učebniach. V nasledujúcom texte nájdete programy, ktorých cieľom je zefektívniť výučbový proces v počítačovej učebni.

Open Data Protocol pro PHPkáře

Open Data Protocol jako způsob, jak publikovat obsah databáze nebo jiných strukturovaných dat v prostředí internetu za použití existujících standardů.

Google Alerts

V tomto článku bych chtěl čtenáře upozornit na velmi užitečnou službu, kterou Google poskytuje registrovaným uživatelům zdarma.

Obrázek ke článku V listopadu v Praze proběhne HTML5+Android hackathon

V listopadu v Praze proběhne HTML5+Android hackathon

Chcete začít Google Developer Day už o den dřív? Máte chuť si přijít zaprogramovat pod vedením expertů z Googlu a ukázat, co umíte? Zajímáte se o Android nebo HTML5? Nebojíte se programovat v týmu? Tak přijďte na hackathon 15. 11. v Praze.

Obrázek ke článku MyCommsuite – Software as a Service

MyCommsuite – Software as a Service

Mycommsuite je řešení sjednocené komunikace, které poskytovatelé internetových služeb a telekomunikační firmy mohou nabízet svým zákazníkům.

Obrázek ke článku Aplikace ve Win32 API - 'průzkumník' a záložky

Aplikace ve Win32 API - 'průzkumník' a záložky

V předchozím dílu jsme si do naší aplikace přidali menu a tlačítkovou a stavovou lištu. V tomto díle si rozšíříme aplikaci ještě o jednu komponentu, a to TabCtrl (záložky). A ukážeme si použití víceřádkového editačního pole.

John von Neumann

V tomto článku bych chtěl čtenářům přiblížit život člověka, který se podílel na konstrukci prvního počítače, vytvořil teorii her a spolupracoval na vývoji atomové bomby a který patřil mezi nejlepší vědce své doby. Jde o Johna von Neumanna.

Architektura The Archivist

Používáte Twitter? A znáte The Archivist? Vývojáři poodhalili postup, jakým vytvářeli architekturu aplikace – od prototypu, přes přesun do cloudu na Windows Azure, změny v databázích, opuštění SQL až po finální podobu. Článek ukazuje i to, jaká úskalí může mít nasazení škálovatelné webové aplikace v prostředí Azure.

Obrázek ke článku CSS3 - držte krok s dobou (nové vlastnosti)

CSS3 - držte krok s dobou (nové vlastnosti)

Určitě jste již slyšeli o připravovaných a žhavých technologiích CSS3 a HTML5. V tomto článku se pokusím představit hlavní a nové vlastnosti, které vám aktuálně CSS3 nabízí.

Výsledky 541-570 z celkem 3 030 nalezených
  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29     
Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý