Weby a webové aplikace – Články – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Weby a webové aplikace – Články – Programujte.comWeby a webové aplikace – Články – Programujte.com

 

Obrázek ke článku Více než 30 % manažerů v IT bezpečnosti očekává v příštích 90 dnech úspěšný kybernetický útok

Více než 30 % manažerů v IT bezpečnosti očekává v příštích 90 dnech úspěšný kybernetický útok

Mezi korporátním a IT vedením firem panuje velký nesoulad, co se týče investic do kybernetické bezpečnosti, priorit v oblasti kybernetické ochrany a očekávaných útoků. Vyplývá to z globálního průzkumu realizovaného The Economist Intelligence Unit (EIU) a sponzorovaného společností VMware. Podle něj v příštích 90 dnech očekává úspěšný kybernetický útok více než 30 % manažerů pro oblast IT bezpečnosti v porovnání s pouhými 12 % zástupců vedení firem.

Obrázek ke článku PHP a Microsoft? Velmi dobrá kombinace!

PHP a Microsoft? Velmi dobrá kombinace!

PHP je jeden z nejrozšířenějších webových programovacích jazyků na internetu. Vývojáři si mohou vybrat z mnoha variant hostingů pro jejich aplikace, ale málokterý z nich poskytuje tak širokou škálu služeb a možností jako Microsoft Azure. Azure App Service slouží jako Platform-as-a-Service (PaaS), což v jednoduchosti znamená, že se o prostředí, kde vaše aplikace běží, nemusíte starat.

Obrázek ke článku Visual Studio Code – editor kódu pro Windows, Linux i OS X

Visual Studio Code – editor kódu pro Windows, Linux i OS X

Microsoft se pokouší vyjít vstříc všem, kteří volají po odlehčení Visual Studia, a také těm, kterým slavný hegemon chybí na jejich operačním systému. Když bylo letos poprvé oznámeno Visual Studio pro Mac a Linux, vypadalo to, že peklo zamrzlo. Realita není až tak dramatická - vznikl editor kódu, který toho umí víc, než se může na první pohled zdát.

Obrázek ke článku Příprava webu na Microsoft Edge

Příprava webu na Microsoft Edge

Spolu s Windows 10 se pro miliony lidí změní výchozí webový prohlížeč na Microsoft Edge. Protože je to celkem zásadní změna, připravili jsme pro vás pár základních tipů, jak upravit svůj web, aby se v novém prohlížeči zobrazoval správně.

Obrázek ke článku Chcete dobře zabezpečit své systémy? Potřebujete vědět proti čemu!

Chcete dobře zabezpečit své systémy? Potřebujete vědět proti čemu!

Nejlepší obranou není vždy útok, v oblasti IT bezpečnosti fungují vědomosti, a pokud možno co nejaktuálnější. Pokud chcete zjistit, co se děje v reálné praxi zabezpečení IT systémů a obrany proti hackingu, rezervujte si v kalendáři 29. září 2015. Na tento termín připravila Počítačová škola Gopas třetí ročník největší události v oblasti IT bezpečnosti a etického hackingu u nás – HackerFest 2015.

Obrázek ke článku Počet .eu domén v Česku roste

Počet .eu domén v Česku roste

Během posledních dvanácti měsíců jsme zaznamenali velký nárůst počtu .eu domén. Ačkoliv je WEDOS Internet, a.s. největším provozovatelem sdíleného webhosting v Česku, tak nás číslo 11.925 opravdu překvapilo. Koncem dubna 2015 jsme pro naše zákazníky spravovali 22.865 .eu domén. Jejich počet se tedy za poslední rok více jak zdvojnásobil. Že by se Čechům zalíbila doména Evropské unie?

Celý článekGoogle22. června 2015PR
Obrázek ke článku Web ostrý jako břitva: Nechte se nakopnout správným směrem!

Web ostrý jako břitva: Nechte se nakopnout správným směrem!

„Nemá smysl se ptát klienta, co chce na webu,“ zostra píše Jan Řezáč v jedné z prvních kapitol knihy. Vysvětluje, že webdesignér je člověk, který má držet otěže vývoje webu pevně v rukou a neměl by se podlomit v kolenech pod tíhou nesmyslných požadavků klienta. Klient rozumí svému byznysu, ale webdesignér musí vědět, jak udělat fungující web, který přinese konverze, umí vydělat peníze, respektive.

Obrázek ke článku Konec zabezpečení SHA-1 – co to pro nás znamená?

Konec zabezpečení SHA-1 – co to pro nás znamená?

Konec podpory hash algoritmu SHA-1 není novinkou, avšak proces ukončení výrazně zrychlil Google díky svému prohlížeči Chrome. V nejbližších týdnech je třeba zkontrolovat své certifikáty. V tomto článku se dozvíte, zdali se vás problém týká a jak ho vyřešit.

Obrázek ke článku 7 mýtů o SSL certifikátech na vašem serveru

7 mýtů o SSL certifikátech na vašem serveru

V oblasti SSL certifikátů a šifrování panuje spousta mýtů, které odrazují provozovatele webu od zvýšení bezpečnosti svých návštěvníků. Společně se specialistou SSLmarket.cz Jindřichem Zechmeisterem jsme připravili souhrn pověr, kterých se lidé při zvažování pořízení SSL certifikátů obávají. Pojďme se na ně podívat.

Obrázek ke článku Americký MIT vyvinul nový jednotný programovací jazyk pro web

Americký MIT vyvinul nový jednotný programovací jazyk pro web

Massachusettský technický institut (MIT) vyvinul nový programovací jazyk pro tvorbu webu. V současnosti existuje několik různých jazyků pro různé části webu – například php, javascript, kaskádové styly, klasický html kód a podobně. Nový programovací jazyk má veškeré možnosti a funkce webu sjednotit.

Obrázek ke článku Sestavte si server na míru dle vašich potřeb

Sestavte si server na míru dle vašich potřeb

Od října tohoto roku nabízí společnost ACTIVE 24 novou službu, pomocí které si můžete objednat vlastní server na míru. Díky této novince máte možnost si rychle a velmi jednoduše nakonfigurovat serverové řešení dle vašich potřeb, přičemž získáte ihned přehled o jeho ceně. Služba je dostupná pro platformu Linux i operační systém Windows.

Celý článekGoogle20. listopadu 2014PR
Obrázek ke článku Nová česká vzdělávací služba Hacker Academy nabízí kurzy hackingu

Nová česká vzdělávací služba Hacker Academy nabízí kurzy hackingu

Kdo z Vás někdy neměl chuť proniknout do tajuplného světa hackerů a prozkoumávat neznámá zákoutí kyberprostoru? Po zhlédnutí filmu s hackerskou tématikou se toto stalo snem nejednoho teenagera. Cesta vedoucí k prvním úspěchům je ovšem velice dlouhá a složitá a jen málokdo má dostatek trpělivosti aby vydržel a do tajemného světa hackerů nakonec skutečně proniknul.

Obrázek ke článku Webhosting u Active 24 – levný i multi

Webhosting u Active 24 – levný i multi

Jaká je nabídka webhostingu u ACTIVE 24 v roce 2014? Přední český webhoster nabízí 2 cenově dostupné varianty pro webhosting 1 webu nebo dvojici multihostingových balíčků, kam lze umístit více webových prezentací či aplikací.

Celý článekGoogle05. září 2014PR
Výsledky 31-60 z celkem 158 nalezených
  1  2  3  4  5  6     
Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý