Weby a webové aplikace – Články – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Weby a webové aplikace – Články – Programujte.comWeby a webové aplikace – Články – Programujte.com

 

Celý článekGoogle04. listopadu 2013PR
Obrázek ke článku Tři doplňky pro Firefox, které musíte mít

Tři doplňky pro Firefox, které musíte mít

Prohlížeč Firefox si vždy zakládal na tom, že jeho funkcionalitu lze velmi mocně upravit a rozšířit. Jaké jsou dnes doplňky, které byste neměli opomenout, ale přitom nejsou úplně známé? Podívejte se na tři celkem nenáročné.

Obrázek ke článku Seznam změnil relevanci vyhledávání, pozice se změnily mnohdy razantně

Seznam změnil relevanci vyhledávání, pozice se změnily mnohdy razantně

Seznam toho dnes oznámil hodně: ukázal nové vyhledávání pro Slovensko, razantně proměnil vzhled vyhledávání na mobilních zařízeních, vytvořil kompletně responzivní verzi domovské stránky, nedávno také redesignoval přihlašování na jednotné pro všechny služby a upravil relevanci výsledků ve svém fulltextu.

Obrázek ke článku Nástroje pro vývojáře v Mozilla Firefox

Nástroje pro vývojáře v Mozilla Firefox

V prohlížečích můžeme nástroje pro vývojáře najít už delší dobu a jsou si navzájem dost podobné. Většinu z nich využijí hlavně pokročilí kodéři a programátoři, přesto mají co nabídnout i začátečníkům, hlavně při hledání problémů v HTML nebo CSS. Nevíte, k čemu slouží a co s nimi? V článku najdete popis těch nejdůležitějších i s příklady použití. V článku jsou popsané nástroje prohlížeče Mozilla Firefox (u ostatních se liší).

Obrázek ke článku Jak zabezpečit doménu CZ

Jak zabezpečit doménu CZ

Každý provozovatel webových stránek by měl myslet na zabezpečení návštěvníků a chránit je před zneužitím jejich dat, stejně jako před přesměrováním na podvodný web. V článku si ukážeme možnosti, jak zabezpečit českou doménu a jak její zabezpečení využít i z pozice návštěvníka.

Celý článekGoogle24. září 2013PR
Obrázek ke článku Začínáme vyvíjet aplikace pro Windows Store v HTML

Začínáme vyvíjet aplikace pro Windows Store v HTML

Nové uživatelské rozhraní Windows 8 přináší nový způsob vytváření aplikací. Všechny aplikace, které se instalují z Windows Store, jsou postaveny na nové systémové knihovně Windows Runtime. Tato knihovna je stejná na počítačích postavených na procesorové architektuře Intel i ARM. Windows Store aplikace tedy běží na obou platformách a je pro obě platformy identická.

Obrázek ke článku Bezpečné weby se zelenají

Bezpečné weby se zelenají

Internetoví podvodníci se dnes zaměřují hlavně na podvody uživatelů a falešné weby. Je proto důležité chránit stránky nezaměnitelným symbolem bezpečnosti – zeleným adresním řádkem.                                    

Celý článekGoogle18. prosince 2012PR
Obrázek ke článku Konec (web)hostingového světa – Máyové to spletli

Konec (web)hostingového světa – Máyové to spletli

Máyové se spletli. Dne 21.12.2012 nebude konec světa, ale konec současných zvyklostí (web)hostingového trhu. Bylo jen otázkou času, kdy podobná situace nastane a už je to tady. Poskytovatelé hostingu začínají zákazníkům za nákup domény platit.

Celý článekGoogle13. prosince 2012PR
Obrázek ke článku Podle čeho Češi vybírají webhosting a domény?

Podle čeho Češi vybírají webhosting a domény?

Komplikované rozhodování při výběru vhodného webhostingu a domény mohou usnadnit výsledky unikátního průzkumu sdružení CZ.NIC a ONEbit hosting, který zjišťoval preference uživatelů při výběru těchto on-line služeb.

Celý článekGoogle12. listopadu 2012PR
Obrázek ke článku Analytika odkazových profilů – část 1.

Analytika odkazových profilů – část 1.

Budování zpětných odkazů se v době rostoucí konkurence online trhu stává nedílnou součástí úspěchu při optimalizaci webových stránek pro vyhledávače. Není proto divu, že weby, potažmo společnosti provozující optimalizace, chtějí mít čím dál lepší přehled o odkazech, směřujících na web.

Obrázek ke článku HTML5 – geolokační rozhraní

HTML5 – geolokační rozhraní

Velmi zajímavou a snad i trochu překvapivou novinkou v HTML5 je ne zcela tradiční geolokační rozhraní. Toto rozhraní představuje jednoduchou službu pro různé webové aplikace, pracující s aktuální polohou svých uživatelů. Se svolením uživatelů lze jednorázově nebo opakovaně získat jejich aktualizovanou polohu pomocí dat z GPS, mobilních sítí, Wi-Fi a podobně.

Obrázek ke článku Wordpress – tvorba vlastní šablony podruhé

Wordpress – tvorba vlastní šablony podruhé

V tomto díle si nejprve pohrajeme s výpisem příspěvků, vypsáním stránky a samotného detailu příspěvku. Podíváme se také na některé funkce, které by se vám mohly hodit. Z těch běžných například datum publikování, autor příspěvku, kategorie či štítky. Tím bychom tak dokončili svoji první šablonu, jež bude použitelná, a v posledním díle bychom si ukázali nějaké vychytávky. 

Obrázek ke článku Webové stránky zdarma! Může snad někdo nabídnout lepší cenu?

Webové stránky zdarma! Může snad někdo nabídnout lepší cenu?

Jakkoli je pravdou, že firma bez webových stránek nemůže dlouho na trhu vydržet, nemusí to vždy znamenat potřebu vlastnit web od profesionálů za desítky či stovky tisíc korun. V praxi jsou sice webové stránky důležité, nicméně účelně obstojí i v poněkud „surovější“ formě.

Celý článekGoogle21. května 2012PR
Obrázek ke článku Microdata aneb obohaťte svůj výsledek ve vyhledávání

Microdata aneb obohaťte svůj výsledek ve vyhledávání

Ve výsledcích vyhledávání Google občas narazíte na stránky, kterým výsledek zdobí obrázek, hvězdičkové hodnocení a jiná data přejatá ze stránky. Reklama? Magie? Ne, správně použité značkování microdaty uvnitř struktury stránky!

Obrázek ke článku Web Storage (lokální úložiště) – HTML5

Web Storage (lokální úložiště) – HTML5

Lokální úložiště (anglicky Web Storage) umožňuje ukládat informace o relaci u klienta v podobě klíč / hodnota. Data se nepřenáší na vzdálený server a storage je funkční ve všech moderních prohlížečích (IE8+).

Obrázek ke článku Miliony pixelů přinesou vrásky vývojářům, a také pěkně „ztěžknou“

Miliony pixelů přinesou vrásky vývojářům, a také pěkně „ztěžknou“

Jak už určitě víte, Apple obohatil svůj iPad o retina displej, který počet pixelů znásobil 4× – na monstrózních 3,1 milionů. To je sice fantastická novinka pro nové majitele iPadů – displej je nádherný, ale zároveň způsobuje vrásky na čele designerům a potenciální pohromu na vyúčtování za mobilní internetové připojení a rychlosti stahování.

Obrázek ke článku Titanium Studio – napište si desktopovou aplikaci v JavaScriptu

Titanium Studio – napište si desktopovou aplikaci v JavaScriptu

Umíte HTML a JavaScript a chtěli byste naprogramovat desktopovou aplikaci, ale nechcete se učit jazyky jako jsou C# nebo Java? Pak můžete využít platformy Titanium a vývojového prostředí Titanium Studio. Pro vytvoření aplikace vám bude stačit znalost JavaScriptu, HTML a CSS. Při programování můžete využít i další jazyky, jakými jsou PHP, Ruby nebo Python.

Obrázek ke článku Jak napsat Pong jednoduše pomocí HTML5

Jak napsat Pong jednoduše pomocí HTML5

Pong je jednou z nejstarších her pro počítače vůbec. V článku si rozebereme, jak hru na podobných principech přepsat do webové verze za pomoci HTML5 a JavaScriptu. Konkrétně půjde o verzi PsychoPong, kde na rozdíl od klasické hry celá plocha rotuje.

Obrázek ke článku Webdesignové trendy v roce 2012

Webdesignové trendy v roce 2012

Zrovna začal nový rok a bude určitě zajímavé podívat se trochu do budoucnosti a shrnout si, co za novinky nás čekají na webu. Nutno podotknout, že mnoho z níže vyjmenovaných věcí se začalo aplikovat již v roce 2011, ale podle všech předpokladů a také větší dostupnosti se rozšíří v tomto roce ještě mnohem více.

Obrázek ke článku CSS3: styluje à la Windows 7

CSS3: styluje à la Windows 7

Pro mnoho intranetových aplikací či backendových záležitostí se nám hodí základní UI. To se nesmí rychle okoukat, musí být pro uživatele standardní a přitom by mělo být na oko pohledné. Dovolím si za příklad vzít standardní vzhled prvků z Windows 7. Tento design si dnes nakódujeme pouze pomocí CSS3 (s trochou JavaScriptu), ale kompletně bez obrázků, tedy „vektorově“.

Obrázek ke článku Děláte to špatně? - Zen Coding - část 2/3

Děláte to špatně? - Zen Coding - část 2/3

Již podruhé se společně pokusíme dosáhnout osvícení skrze Zen Coding. Ukážeme si tvorbu dalších, složitějších struktur, různé modifikátory a mnoho postupů pro rychlejší a efektivnější kódování. A začneme rovnou tam, kde jsme minule skončili.

Obrázek ke článku Wordpress – tvorba vlastní šablony

Wordpress – tvorba vlastní šablony

Po delší době jsem si pro vás připravil sérii tří článků o Wordpressu a programování vlastních šablon. V prvním díle nás čeká příprava pro tvorbu šablon, naprogramujeme si hlavičku, patičku a povolíme nějaké funkce. V dalších dílech si upravíme stránku s příspěvky, vytvoříme vlastní homepage a tak celkově si doprojdeme tvorbu šablon pro tento super RS.

Obrázek ke článku Nejlevnější domény s DNSSEC na trhu

Nejlevnější domény s DNSSEC na trhu

Společnost ONEsolution aktuálně nabízí cenově nejvýhodnější .CZ a .EU domény na českém trhu zabezpečené systémem DNSSEC. Zákazníci tak mohou získat roční registraci bezpečné domény již od 50 Kč bez DPH. Společnost sleduje aktuální trend zvýšených požadavků na bezpečnost internetu a reaguje na něj snahou o rozšíření zabezpečených domén mezi další klienty.

Celý článekGoogle02. listopadu 2011PR
Výsledky 91-120 z celkem 158 nalezených
  1  2  3  4  5  6     
Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý