Články – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Články – Programujte.comČlánky – Programujte.com

 

Obrázek ke článku Jak snadno dosáhnout na volné noze na pravidelný příjem?

Jak snadno dosáhnout na volné noze na pravidelný příjem?

Staň se i ty součástí týmu odborníků. Být úspěšnou a uznávanou autoritou ve svém oboru stojí obrovské úsilí, vydržet se však vždy vyplatí. Existuje nějaká snazší cesta, jak získat zakázky, reference a samozřejmě slušný plat?

Obrázek ke článku WebExpo Startup Show

WebExpo Startup Show

Webový projekt roku zvítězí díky originálnímu nápadu i reálné šanci na obchodní úspěch

Obrázek ke článku Paralelní programování a .NET 4.0

Paralelní programování a .NET 4.0

Nová verze populárního frameworku .NET se v našich počítačích ještě ani pořádně neohřála, a tak je teď ta nejvhodnější chvíle představit si zajímavé novinky z oblasti paralelního programování a multithreadingu.

Stylujeme formulář v CSS3

Tvorba stylového a profesionálně vypadajícího formuláře typicky vyžaduje použití nějakých obrázků (a možná i JavaScriptu). Nicméně s CSS3 je nyní mnohem snazší vytvořit pěkné efekty, které nevyžadují použití obrázků a přitom vypadají čistě a elegantně.

Vytvořte si nabídku Start Windows 7 pomocí CSS3

Spousta lidí je fascinována tím, kolik zajímavých věcí se dá udělat jen za přispění CSS3. Mnohé prvky uživatelského rozhraní, které vyžadují obrázky proto, aby měly přijatelný vzhled, mohou být nyní stylizovány pouze technologií CSS3. Důkaz? Předvedeme si, jak jednoduše udělat menu podobné nabídce Start ve Windows 7 jen s malým využitím CSS3 a několika ikonek.

Obrázek ke článku Programování PICAXE 08M

Programování PICAXE 08M

Procesory řady PICAXE jsou populární hlavně díky tomu, že k jejich programování nepotřebujete žádný nákladný programátor. Postačí vám k tomu doma vyrobený, který navíc zvládne udělat každý. Zde si krok za krokem popíšeme postup výroby a jeho následné použití.

Lekce z webů pro dospělé

Bez ohledu na váš osobní názor na internetové porno mají administrátoři těchto serverů nepochybně velké znalosti a zkušenosti v oblasti skriptování a škálování webových aplikací. Řídí se několika základními principy: udržuj svou databázi čistou, používej open-source-like řešení všude, kde to je možné, a používej nejnovější technologie, pouze pokud z toho tvůj web opravdu těží, ne jen kvůli dobrému osobnímu a inovativnímu pocitu.

Obrázek ke článku Software za Facebookem

Software za Facebookem

Na úrovni, na jaké Facebook funguje, troskotá hodně tradičních přístupů k podávání webového obsahu nebo tyto přístupy jednoduše nejsou dostatečně praktické. Výzva pro Facebookové inženýry tak sestává již ze samotného udržování hladkého chodu webu, a to pro téměř půl miliardy aktivních uživatelů. Tento článek se poohlíží po některých softwarových řešeních a technikách, které k dosažení takového stavu Facebook používá.

Obrázek ke článku Čeština pro Visual Studio 2010

Čeština pro Visual Studio 2010

Začátek července je svědkem rozporuplné události – vychází čeština pro Visual Studio. Microsoft začal poskytovat ke svému vývojovému prostředí jazykové balíčky a bylo rozhodnuto, že jedním z cílů lokalizace bude i náš rodný jazyk. Podívejme se v krátkosti, jak na tom překlad je.

PHP a MySQL – MySQLi - 2. díl

Pokračování článku o rozšíření MySQLi. Tato část bude věnována především prepared statements a jejich použití v PHP.

Realizace filtrů FIR a IIR v programovacím jazyce C#

S rozvojem digitální techniky a zvláště té počítačové se objevily nové možnosti při zpracování signálů, a to i v oblastech, kde dříve kralovala pouze technika analogová. Jednou z takových oblastí je i filtrace signálů. Základními stavebními kameny jsou filtry FIR a IIR.

Obrázek ke článku Small Basic a Kodu - programování v začátcích

Small Basic a Kodu - programování v začátcích

Na fórech velmi často probíhají diskuze, které uvozuje stejná otázka: „V čem začít s programováním?“ Tazatel tím většinou nemyslí, jaký oděv zvolit nebo do které místnosti se přesunout, ale který jazyk a spolu s ním vývojové prostředí si vybrat, když pojal ten spásný nápad, že se bude učit tvořit software.

Delphi a MySQL

Jednoduchý príklad na prácu s MySQL databázou v Delphi. Ukážeme si, ako sa pripojiť k vzdialenej MySQL databáze a ako z nej prečítame meno a priezvisko zamestnanca, jeho stručný životopis, zameranie, prax a jeho fotku.

Obrázek ke článku FTP pristup v C++

FTP pristup v C++

V tomto článku sa pozrieme na komunikáciu pomocou protokolu ftp. Ukážeme si, ako sa dá nadviazať spojenie s ftp servom, a ako nahrávať a sťahovať súbory.

Obrázek ke článku Aktuální čísla Internetu

Aktuální čísla Internetu

Kolik je uživatelů na Internetu? Kolik je denně celosvětově posláno emailů, spamu? Statistiky sociálních sítí, YouTube, blogů. Vše v jednom videu od Jesse Thomase.

Obrázek ke článku Aplikace ve Win32 API - 'průzkumník'

Aplikace ve Win32 API - 'průzkumník'

V předchozím dílu jsme si ukázali tvorbu komponent a nyní je na řadě slíbená první aplikace, která bude "něco dělat" a na které si ukážeme využití komponent: jednoduchá verze průzkumníka.

Obrázek ke článku JSON: první kroky aneb používáme PHP a jQuery

JSON: první kroky aneb používáme PHP a jQuery

Neznáte nebo se bojíte moderního formátu JSON? V článku vám ukážu, jak lze s JSON pracovat v PHP. Dozvíte se rozdíly oproti XML a uvidíte, jak využít jQuery pro zpracování předaných dat.

Obrázek ke článku Game Maker - 02: Vaše první hra

Game Maker - 02: Vaše první hra

Dnes zkusíme vytvořit vaši první velmi jednoduchou hru. Tento článek počítá s tím, že pracujete v simple (jednoduchém) módu. Pokud však máte zaplý pokročilý režim, tak se nic neděje. Jako první krok je třeba ujasnit si, co vlastně chceme udělat, a někam si to zapsat. (Tohle vždy dělejte jako první, při složitějších projektech vám to usnadní mnoho práce.) Vaše první hra bude velmi jednoduchá: půjde o míček, který se bude odrážet od zdí a hráč na něj bude muset kliknout - pokaždé, když se mu to povede, dostane bod.

Obrázek ke článku Sťahovanie súborov z internetu pomocou C/C++

Sťahovanie súborov z internetu pomocou C/C++

Jednoduché riešenie pre vaše programy, ktoré potrebujú sťahovať súbory z Internetu. Ak ste uvažovali o rozšírení svojej aplikácie alebo minimálne vašich vedomostí o možnosť sťahovať dáta z Internetu pomocou C++, tak po prečítaní tohto článku by vám to nemalo robiť problém.

Autologin ve Windows XP

V tomto krátkém článku bych chtěl popsat jednoduchou cestu, jak nastavit automatické zalogování uživatele do systému Microsoft Windows XP.

Obrázek ke článku Užitečné nástroje pro tvorbu webu a webových aplikací

Užitečné nástroje pro tvorbu webu a webových aplikací

Přehled užitečných nástrojů, které dokážou značně zjednodušit či zrychlit vývoj nebo pomoci při testování a návrhu webu nebo webové aplikace. Ukážeme si, co dokážou a jak je použít, aby nám zpříjemnily práci.

Obrázek ke článku Game Maker - 01: Pár slov o tvoření her

Game Maker - 01: Pár slov o tvoření her

Vítejte v úvodní lekci kurzu, který se bude zabývat programováním v Game Makeru. Dnes si řekneme něco o tvoření her a o čem tento kurz zhruba bude. Tak pojďme na to.

Obrázek ke článku SQL Server 2008 - datové typy

SQL Server 2008 - datové typy

Taky v databázích používáte těch "svých" několik datových typů a máte spíš jenom matnou představu, co představuje přehršel dalších možností v rolovátku, kterým se určuje typ daného sloupce? Microsoft SQL Server 2008 nabízí přes třicet datových typů, z nichž některé jsou použitelné pouze v Transact-SQL, další však můžeme přiřazovat datovým polím. Podívejme se, co která volba vlastně znamená.

Obrázek ke článku Object Pascal - 08: Cyklus while

Object Pascal - 08: Cyklus while

Otevíráte osmý díl seriálu o jazyku Object Pascal pro začátečníky. I zde si odpočineme od nových pojmů z OOP a podruhé se budeme věnovat cyklům, neboli iteracím. Po cyklu for přijde na řadu cyklus while. Časem se ještě můžeme vrátit k třetímu cyklu Pascalu: repeat. Přeji vám pohodu při čtení!

Výsledky 571-600 z celkem 3 030 nalezených
  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30     
Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý