Články – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Články – Programujte.comČlánky – Programujte.com

 

Obrázek ke článku Surové (raw) pakety - přímá komunikace se síťovou kartou

Surové (raw) pakety - přímá komunikace se síťovou kartou

WinPcap nám umožňuje posielať/prijímať celé pakety „priamou“ komunikáciou so sieťovou kartou. Ukážeme si, ako túto možnosť využiť v náš prospech. WinSock je sada hneď niekoľkých vrstiev protokolov, ktoré zjednodušujú prácu so sieťou.

Obrázek ke článku PHP a MySQL – MySQLi – 1. díl

PHP a MySQL – MySQLi – 1. díl

V tomto článku bych chtěl popsat rozšíření (extension) MySQLi, které umožňuje lepší spolupráci PHP s MySQL než starší funkce.                                                                                                                   

Obrázek ke článku Silverlight a práce s databází

Silverlight a práce s databází

V centru dnešního softwarového světa stojí databáze, snad by ani nebylo troufalé říci, že většina větších aplikací nějakou tu databázi využívá. Vytvořit takovou „database-driven“ aplikaci v Silverlightu se může, zejména v porovnání s technologiemi jako ASP.NET, zdát zbytečně komplikované. Účelem tohoto článku je dokázat opak – ukázat čtenářům, že je to ve skutečnosti velmi snadné.

Generujeme náhledy s PHP objektově

Ve velmi volném pokračování předchozího článku o vytváření webové galerie si napíšeme třídu pro vytváření automatických náhledů, jejich zobrazování a použití.

Obrázek ke článku Object Pascal - 07: Cyklus for

Object Pascal - 07: Cyklus for

Vítejte v sedmém dílu seriálu o jazyku Object Pascal pro začátečníky. V tomto dílu si odpočineme od nových pojmů z OOP (ale to, co už jsme se naučili, budeme používat). Vrátíme k základům programování, tentokrát k cyklu for. Přeji vám pohodu při čtení!

OOP v PHP

Dostali jste se k PHP a najednou se na vás řítí ze všech směrů, že jste hnusný bastlič, protože neprovozujete to krásné OOP, ale pachtíte se s nějakými procedúrkami? Tento článek by vám měl stručně, jasně a na příkladech vysvětlit, jak ukočírovat objektový svět PHP.

Obrázek ke článku Soutěž o nejlepší hosting zná vítěze

Soutěž o nejlepší hosting zná vítěze

Soutěž o nejlepší hosting tohoto roku TOP HOSTINGY 2009 našla vítěze. Nejlepšími webhostingy byly porotou vyhlášeny programy společností ONEbit.cz, HOSTING90, Hosting 51 a IGNUM. V hlasování veřejnosti uspěl Český hosting, FORPSI a Active24.

Obrázek ke článku Go - nový programovací jazyk od Google

Go - nový programovací jazyk od Google

Že jste ještě neslyšeli o tom „novém jazyku od Googlu“? V tomto článku se podíváme, jak Go získat, co nabízí, a nebudou samozřejmě chybět nějaké ukázkové kódy.

Obrázek ke článku Kniha: Návrhové vzory

Kniha: Návrhové vzory

Recenze úspěšné knihy Rudolfa Pecinovského, "bichle", který vás provede zákoutími návrhových vzorů. Jednoduše řečeno: recenze příručky správného programátora.

Obrázek ke článku Jednoduché stránkování v PHP

Jednoduché stránkování v PHP

Na internetu můžete nalézt hodně řešení, která se zabývají právě stránkováním. Tady na Programujte.com je jedno řešení, ne příliš kvalitní a 3 roky staré, proto jsem se rozhodl vám touto cestou stránkování oživit.

Generujeme RSS s PHP objektově

Přestože má RSS nejspíše svá nejlepší léta za sebou a tato situace se asi ani nezmění, dá se pro něj najít veliké pole uplatnění. Podporuje ho velké množství webových služeb, pro generování výpisu článků např. z blogů se hodí báječně. A navíc se na něm dá ukázat, jak programovat v PHP pěkně objektově.

Obrázek ke článku Object Pascal - 06: OOP, jednotky v Delphi - 2. část

Object Pascal - 06: OOP, jednotky v Delphi - 2. část

Vítejte v šestém dílu malého seriálu o jazyku Object Pascal pro začátečníky. Počtvrté se budeme zabývat objektově orientovaným programováním. V předchozím dílu jsme po analýze a návrhu zkoušeli OOP na řešení kvadratické rovnice, ale nedošlo už na druhé vylepšení: použití jednotky (knihovny) v Delphi. To doplníme do programu dnes. Možná jste podle stručného návodu z minulého dílu totéž už naprogramovali (neboli implemetnovali), pak bude dnešní povídání a zdrojový text pro vás spíš opakováním. Přeji vám pohodu při čtení!

Obrázek ke článku Tvorba úvodního okna programu v C#

Tvorba úvodního okna programu v C#

Dnešní článek z řady článků o vývoji software na platformě .NET a o jazyku C# bude zaměřen na tvorbu úvodních dialogů při načítání programu. K čemu to bude dobré, zjistíte, když budete číst dále.

Seznam.cz chystá nový fulltext

Seznam.cz přichází po dlouhé době s novou verzí fulltextu, od kterého si vývojáři slibují mnohem relevantnější výsledky.

Obrázek ke článku Aplikace ve Win32 API - GUI komponenty

Aplikace ve Win32 API - GUI komponenty

Obsahem tohoto dílu budou komponenty grafického uživatelského rozhraní. Ať už se bude jednat o komponenty existující nebo o komponenty, které si vytvoříme.

Obrázek ke článku VB.NET - díl 6.

VB.NET - díl 6.

V dnešním díle budeme pokračovat v OOP – probereme dědičnost, datový typ Object a generiku.

Základní implementace MySQL v C/C++

Na začiatok je potrebné podotknúť, že v dnešnej dobe, v ktorej je komplikovaný ako samotný návrh, tak aj tvorba aplikácií, je využívanie uý navrhnutých a stabilných systémov veľkou výhodou. MySQL pozná skoro každý programátor, ktorý pracuje či už na vývoji alebo správe webovej stránky. V mnohých prípadoch je potrebné takéto technológie používať aj vo vývoji desktopových aplikácií. Rád by som teraz osvetlil základné kroky k implementácii MySQL do vášho projektu.

Podvodné video zneužívá WMP

Metody internetového podsvětí, toužícího po vašich datech jsou stále sofistikovanější. Nyní se je pokouší získat pomocí podvodného videa kolujícího internetem.

Výsledky 601-630 z celkem 3 030 nalezených
  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31     
Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý