Články – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Články – Programujte.comČlánky – Programujte.com

 

Obrázek ke článku ASP.NET MVC v praxi od A do Z, 9. díl – Partial Views a Master Pages

ASP.NET MVC v praxi od A do Z, 9. díl – Partial Views a Master Pages

Jedním z hesel MVC frameworku je: „neopakuj se“. Naše aplikace to ale ani zdaleka nedodržuje, měli bychom s tím něco udělat! Proto si dnes uvedeme tzv. „partial pages“ a ve druhé části článku i „master pages“, které dost možná znáte i z klasických WebForms.

Obrázek ke článku VB.NET - díl 5.

VB.NET - díl 5.

V tomto díle se podíváme na základy objektově orientovaného programování (OOP).

Obrázek ke článku Aplikace ve Win32 API - první okno

Aplikace ve Win32 API - první okno

V tomto díle rozšíříme knihovnu tak, abychom mohli dosáhnout nějakého prvního viditelného výsledku, tj. abychom mohli vytvořit první aplikaci (pokud se tak dá oknu, které lze pouze zavřít, říkat).

Obrázek ke článku VB.NET - díl 4.

VB.NET - díl 4.

V dalším díle seriálu si probereme cykly, pole a ošetřování výjimek.

Obrázek ke článku ASP.NET MVC v praxi od A do Z, 6. díl – CRUD

ASP.NET MVC v praxi od A do Z, 6. díl – CRUD

V následujících dvou dílech nás čeká dodělání implementace CRUDu – Create, Read, Update, Delete - tedy implementace podpory pro vytváření, čtení, upravování a mazání večeří. Čtení už máme z minula, dnes se zaměříme na upravování existujících večeří.

Obrázek ke článku Aplikace ve Win32 API - úvod

Aplikace ve Win32 API - úvod

Neměl by to být klasický výukový seriál, jehož primárním cílem je něco (dopodrobna teoreticky) vysvětlit. Nemyslím si, že bych dosáhl takové úrovně, abych mohl někoho učit. Tento seriál berte jako námět, jak se daná věc dá také dělat. A jeho výsledkem by měla být spíše tvorba "užitečného kódu", který se může hodit a lze ho dále (opakovaně) využít. Jednotlivé díly by tak měly obsahovat více programového kódu než psaného textu (snad bude první díl v tomto ojedinělou výjimkou).

Obrázek ke článku Hledá se nejlepší hosting roku 2009

Hledá se nejlepší hosting roku 2009

Server Hostingy.cz připravuje soutěž o nejlepší webhosting tohoto roku TOP HOSTINGY 2009. Cílem soutěže je najít nejkvalitnější hostingové programy na českém trhu a pomoci zákazníkům při výběru poskytovatele webhostingových služeb. Hledání vítěze začne 28. září 2009.

VB.NET - díl 3.

V třetím díle seriálu probereme operátory a podmínky řídicí běh programu.

Obrázek ke článku ASP.NET MVC v praxi od A do Z, 1. díl - Vytvoření projektu

ASP.NET MVC v praxi od A do Z, 1. díl - Vytvoření projektu

Po dlouhém přemýšlení nad názvem tohoto nového seriálu jsem dospěl k tomu, že ho pojmenuji „stručně“ podle hlavní technologie, kterou budeme používat, a zároveň se pokusím vystihnout účel seriálu. Tím je ukázat vám, čtenářům, užití této technologie v praxi, od absolutních základů, až do kompletně hotové a funkční aplikace. Nedejte se ale zmást, nepoužijeme zdaleka jen ASP.NET MVC, ale také AJAX nebo LINQ to SQL.

Kniha návštěv s PHP a metatable

V tomto článku si ukážeme, jak vytvořit jednoduchou knihu návštěv. Různé články se různí v pohledu na to, kdo by si na takovou knihu návštěv měl troufnout. Ti, kteří znají PHP, i ti, kteří ho neznají, uvidí, že až tak složité to není; rozhodně ne s těmi správnými nástroji.

Obrázek ke článku Jemný úvod do teorie ASP.NET MVC

Jemný úvod do teorie ASP.NET MVC

ASP.NET MVC je poměrně mladá technologie se spoustou zajímavých schopností a rozhodně slibnou budoucností. Podívejme se tedy dnes spolu stručně na teorii architektury MVC, kterou si v nadcházejících článcích vyzkoušíme v praxi.

VB.NET - díl 2.

V druhém díle našeho seriálu se podíváme na zoubek oněm příkazům a také se podíváme na proměnné.

Obrázek ke článku Návštěvní kniha v ASP.NET a MS SQL

Návštěvní kniha v ASP.NET a MS SQL

V dnešním článku si ukážeme, jak vytvořit jednoduchou knihu návštěv. V mnohých článcích se dozvíte, že tato záležitost je určena spíše pro pokročilé uživatele. Ovšem pro ty, co se rozhodli pracovat s ASP.NET, bude milé překvapení, jak snadné to je. Koneckonců, můžete se o tom přesvědčit sami.

Obrázek ke článku Letní škola pro dívky se zájmem o IT

Letní škola pro dívky se zájmem o IT

Více žen do IT – tak by se dal nazvat projekt zaměřující se na středoškolačky a jejich zájem o obor informačních technologií. IBM ČR ve spolupráci s VUT Brno, Fakultou informačních technologií (FIT), pořádá pro skupinu gymnazistek týdenní letní kurz, ve kterém budou mít možnost seznámit se blíže nejen s technickou stránkou věci, jako je například programování, zpracování audiovizuálního či video záznamu, ale také navštíví zázemí společnosti IBM, aby se mohly přesvědčit, jak se v takové firmě pracuje.

Masm32 – direktivy (dokončení)

Dnes si popíšeme zbytek nejpoužívanějších direktiv (docela nevděčné téma), tak abychom se mohli v dalších dílech vrhnout do samotných ukázek přímo v IDE WinAsm a Masm32. Trošku předběhneme a ukážeme si první program v Masm32, jak jinak než klasický MessageBox.

Výsledky 631-660 z celkem 3 030 nalezených
  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32     
Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý