Články – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Články – Programujte.comČlánky – Programujte.com

 

VB.NET - díl 1.

V tomto prémiérovém díle nového kurzu Visual Basic .NET si probereme historii jazyka, nainstalujeme vývojové prostředí a napíšeme a spustíme první program.

GitMagic (8) – nedostatky Gitu

Přestože je Git tak skvělým pomocníkem a hezky napsaným kusem programu, všechno má i své mouchy. Git není výjimkou.

GitMagic (6) – velmistrovství v Gitu

Kromě základních věcí se při práci s Gitem setkáte i s těmi složitějšími, méně často používanými. Tato kapitola se zabývá právě jimi. Sbírka různých tipů, které se vám mohou hodit.

GitMagic (5) – lekce z historie

Práce s historií je díky distribuované nátuře Gitu trochu jiná než s centralizovanými systémy. Zde si ukážeme, jak s ní pracovat.

GitMagic (3) – klonování všude kolem

Klonování je základním způsobem, jak získat v distribuovaných verzovacích systémech, mezi které Git patří, kopii souborů, které jsou v repozitáři.

GitMagic (2) – základní triky

Další kapitola GitMagic, tentokráte představující základy práce s Gitem jako takovým. Ideální pro ty, co se o Gitu zrovna dozvěděli nebo s ním začínají.

GitMagic (1) – úvod

Vítejte u úvodního dílu seriálu GitMagic – seriálu, který vás provede některými zákoutími verzovacího systému Git.

Obrázek ke článku Object Pascal - 05: OOP, jednotky v Delphi

Object Pascal - 05: OOP, jednotky v Delphi

Vítejte v pátém dílu malého seriálu o jazyku Object Pascal určeném pro začátečníky. Potřetí se budeme zabývat OOP (zkratku pro objektově orientované programování už znáte) a předchozí program výrazně vylepšíme tím, že začneme používat jednotky (knihovny) v Delphi. Přeji vám pohodu při čtení a programování :-).

Klíčové slovo this v C#

Začátečníci mají často problém se správným pochopením funkce a využití klíčového slova this. Tento článek by jim mohl pomoci.

Obrázek ke článku Vytvorte si vlastné Windows Live CD!

Vytvorte si vlastné Windows Live CD!

Ako iste viete, Live CD médiá vám umožnia naštartovať operačný systém priamo z CD nosiča bez inštalácie na pevný disk. Live CD sú užitočné napríklad na záchranu dát, riešenie problémov alebo ako vlastná prenosná pracovná stanica (v prípade, že nie ste zrovna na vlastnom počítači). Zatiaľ čo vo svete Linuxu sú Live CD bežným javom, nestáva sa často, že počujete o Windows Live CD. V tomto článku si ukážeme, ako je možné vytvoriť vlastné bootovatelné Windows Live CD. Pohodlne sa usaďte vo svojom kresle, zhlboka sa nadýchnite a ideme na to...

Obrázek ke článku CSS box model a CSS reset

CSS box model a CSS reset

Základní kámen úrazu začínajícího kodéra či webdesignéra: jak dosáhnout toho, aby každý element měl stanovenou (a dobře vypočtenou) velikost a jak ji vůbec spočítat, aby byl daný element správně vykreslen? Víte, že na vině v chybné interpretaci box modelu je W3 konsorcium samo? Jak dosáhnout téměř stejných výsledků napříč prohlížeči?

Win API - Správy a LISTBOX

V tomto dieli sa budeme venovať vzájomnej komunikácii medzi oknami a na záver si ukážeme vytvorenie ovládacieho prvku LISTBOX. Pôvodne mal byť tento článok o niečom inom (FTP), ale presunieme si to do ďalšieho dielu.

Donald Ervin Knuth

Portrét tvůrce systémů TeX a Metafont a autora monografie The Art of Programming.

Matrix Solver

Následující mikro-článek není vlastně článkem, ale jakýmsi uvedením zdrojového kódu, který má za úkol upravovat matice zadané uživatelem. Možná si řeknete, že ve světě, kde si lze z torrentů zdarma stáhnout SW typu Matlab, je to zbytečné, ale sami uznáte, že program vytvořený pro radost někdy potěší víc než ten "poctivě" ukradený. Uvedený algoritmus navíc narozdíl od uvedeného software nevypisuje pouze výsledek, ale také postup.

Obrázek ke článku Akcelerátory v IE8

Akcelerátory v IE8

Akcelerátory v Internet Exploreru 8 rozšiřují práci s webovými stránkami. Popíšeme si jejich použití, vytvoření a instalaci do prohlížeče.

Popoludnia s informatikou na UPJŠ

Zaujímate sa o programovanie, radi by ste sa dozvedeli niečo nové alebo vás už nebaví čítať knihy a tutoriály na internete? Využite možnosť stretnúť sa s ľuďmi s podobnými zaujímali a príďte na UPJŠ na Popoludnia s informatikou!

Obrázek ke článku Silverlight 2 Digg klient - 6. díl

Silverlight 2 Digg klient - 6. díl

Dnešní díl bude o použití User Controls v Silverlightu 2 v praxi – pro našeho Digg klienta vytvoříme vyskakovací okno s podrobnostmi o zápisku.

Výsledky 661-690 z celkem 3 030 nalezených
  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33     
Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý