Články – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Články – Programujte.comČlánky – Programujte.com

 

Obrázek ke článku Silverlight 2 Digg klient - 5. díl

Silverlight 2 Digg klient - 5. díl

Doteď jsme používali pro zobrazování dat DataGrid. Co když si ale budeme se vzhledem výpisu trochu pohrát? Tento díl bude hlavně o možnostech ListBoxu v Silverlightu.

Obrázek ke článku Vývojářům od Microsoftu zdarma

Vývojářům od Microsoftu zdarma

Všem vývojářům a webovým designérům poskytuje Microsoft velké množství nástrojů a informací zcela zdarma. Mimo vlastní produkty podporuje aplikace třetích stran. Příkladem je právě ukončená soutěž Ukaž, co v tobě je!. Účastnilo se jí 300 studentů, IT nadšenců, webových designérů i profesionálních vývojářů a nikdo neprohrál. Nemuseli nic kupovat ani objednávat, nikam chodit.

Obrázek ke článku Object Pascal - 04: Pokračování v OOP

Object Pascal - 04: Pokračování v OOP

Vítejte ve čtvrtém dílu malého seriálu o jazyku Object Pascal určeném pro začátečníky. V tomto dílu budeme pokračovat v úvodu k objektově orientovanému programování (OOP), protože OOP by dnes do základů programování jistě patřit mělo. Po úvodní teorii z minulého dílu konečně dojde i na program v Pascalu. Nejdřív ale přijde opět malé opakování pojmů z minulého dílu. Další, už třetí část povídání o datových typech v Pascalu, tedy "Typy 3. část", nechám ale až na jindy. Přeji vám pohodu při čtení a práci!

CMake – tutoriál

U každého, kdo se pohybuje ve světě UNIXu, či programuje ve staticky kompilovaných jazycích, je více než pravděpodobné, že se musel setkat s kompilací programu/knihoven ze zdrojových kódů. Pokud se nejednalo o programy typu „Hello world!“, pak je prakticky jisté, že se musel setkat i s problémem, jak výsledné binární soubory sestavit. Dnes si představíme nástroj, který vám s tím může pomoci – Cross Platform Make.

Obrázek ke článku Webslice v IE8

Webslice v IE8

Co je Webslice? Je to nová forma feedu pro získavání aktuálního obsahu dané části webové stránky založená na technologii hAtom.

Obrázek ke článku Silverlight 2 Digg klient - 2. díl

Silverlight 2 Digg klient - 2. díl

Dnes to bude o designu – popíšeme si dostupné kontejnery pro ovládací prvky v Silverlightu a vytvoříme grafické prostředí Digg klienta.

Direct3D - 1.časť

Podnet k napísaniu tohto článku som dostal, keď som si čítal priania na články a našiel som tému „Direct X a C++“. Uvedomil som si, že na slovenskom a českom internete nie sú takmer žiadne informácie na túto tému a teraz je čas to napraviť.

Obrázek ke článku Silverlight 2 Digg klient - 1. díl

Silverlight 2 Digg klient - 1. díl

V tomto díle se ještě nepodíváme na Digg klienta, místo toho začneme tradičním Hello World a řekneme si, z čeho se Silverlight projekt skládá.

Umělá inteligence - 4

Pokračování seriálu Umělá inteligence, v tomto díle o perceptronech a jejich učícím algoritmu.

Obrázek ke článku Silverlight 2 Digg klient - Úvod

Silverlight 2 Digg klient - Úvod

V této nové sérii článků si postavíme Digg klienta pomocí Silverlightu 2. Během toho si ukážeme zajímavé schopnosti této technologie.

Šikovné utility pro Windows - defragmentace

Jste nespokojení s rychlostí či snad stabilitou vašeho oblíbeného operačního systému? Myslíte, že má váš počítač na víc? A jste si jistí, že jste pro něj udělali maximum? Pokud ne, podívejte se, jaký software by ve vaší výbavě rozhodně neměl chybět!

PHP funkce pro práci s řetězci

Podívejme se dnes na základní přehled funkcí, které se vám můžou hodit a jsou prakticky denně použitelné. Povětšinou je lze obejít vlastním kódem, a právě proto je dobré je znát, abychom neprogramovali nové „kolo“. Dnes se bude vše točit kolem řetězců, což je problematika, která je na programu každý den.

Obrázek ke článku C# - pilíře OOP, 1.díl

C# - pilíře OOP, 1.díl

Vítejte u mého miniseriálu, ktery zaměřím na pilíře objektově orientovaného programování v C#. V miniseriálu vyjdou 3 díly a postupně probereme dědění, zapouzdření a polymorfismus.

Obrázek ke článku Ajax v praxi - RSS čtečka

Ajax v praxi - RSS čtečka

V tomto díle vytvoříme dynamickou Ajaxovou RSS čtečku za použití čistého JavaScriptu - žádné externí PHP skripty.

Obrázek ke článku Ajax v praxi - upload souborů

Ajax v praxi - upload souborů

Ajax přinesl do světa webdesignu mnoho nových možností. Jednou z nich je i uploadování souborů bez nutnosti obnovit stránku. Pojďme se na to podívat blíže.

Výsledky 691-720 z celkem 3 030 nalezených
  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34     
Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý