Články – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Články – Programujte.comČlánky – Programujte.com

 

Obrázek ke článku Vlákna v C# - 1. díl

Vlákna v C# - 1. díl

Plynule navážeme na minulý díl, ukážeme si, jak předávat data vláknům, zjistíme, že je můžeme pojmenovávat, a naučíme se ošetřovat vzniklé výjimky.

Obrázek ke článku WordPress - instalace a konfigurace

WordPress - instalace a konfigurace

Tento článek je napsán na přání našich čtenářů. Proberu v něm isntalaci a konfiguraci vynikajícího redakčního systému WordPress.

Obrázek ke článku Vyšel ReSharper 4.0

Vyšel ReSharper 4.0

Nová verze „nejinteligentnějšího“ add-inu do Visual Studia je konečně mezi námi.

Obrázek ke článku Ajax – Úvod

Ajax – Úvod

V úvodním článku seriálu o Ajaxu vám popíšu, co to Ajax je, k čemu se používá a kdo ho používá.

Čeština v názvech měsíců ve funkci date()

PHP v sobě obsahuje několik desítek až stovek vlastních předdefinovaných funkcí, mezi které patří i funkce date();. Cílem dnešního tutoriálu je seznámit začátečníky s touto funkcí a hlavně je naučit zobrazovat české názvy měsíců.

Základní algoritmy garbage collection

V další části povídání o garbage collection se zmíníme o nějakých těch základních algoritmech, které jsou používány pro stanovení živosti objektů a jejich uvolňování.

C++ – struktury

Dneska si urobíme úvod do štruktúr, posledné kapitoly boli skôr teoretického charakteru. Ani tento diel nebude výnimkou.

Obrázek ke článku Vývojové nástroje pro C# .NET

Vývojové nástroje pro C# .NET

V tomto článku vám představím řadu nástrojů, které můžete použít pro vývoj svých .NET aplikací. Ukážu vám, jak zprovoznit .NET Framework 3.5 SDK, a pak vám představím různé editory a IDE pro psaní vašich .NET aplikací.

Obrázek ke článku Vlákna v C# - Úvod

Vlákna v C# - Úvod

V úvodním díle nového seriálu si povíme, co to vlákna vlastně jsou, k čemu je používáme, a jedno, dvě vlákna si vytvoříme. Seriál není určen pro úplné nováčky, ale spíš pro ty zkušenější, samostatnější programátory.

Jemný úvod do garbage collection

Pro někoho termín možná neznámý, pro někoho známý docela dobře. V tomto článku si popíšeme, co to tzv. „garbage collection“ je a k čemu slouží.

Opera 9.5 je na světě

Vyšla nová Opera 9.5. Přepracovaný design, nové funkce, přívětivější prostředí, vyšší rychlost. Vesele stahujte! K dispozici pro Windows, Linux i Mac.

Obrázek ke článku EVE - Hra pro dospělé

EVE - Hra pro dospělé

V tomto článku bych vám chtěl popsat hru žánru MMORPG, EVE. Jedná se o sci-fi hru s největším herně zpracovaným vesmírem.

Novinky na trhu práce: doporučeně

Pokud se chcete zorientovat na trhu práce, jsme tu pro Vás. Dnes vydáváme už druhé číslo našich novinek, se kterými se zde budete setkávat pravidelně. Přijďe se podívat.

Obrázek ke článku RSS a ich sila - 2. časť

RSS a ich sila - 2. časť

V minulom dieli sme si ukázali, ako sa pristupuje k základným elementom RSS dokumentu, dnes sa pozrieme na štruktúru elementu item.

Seriál F# - Úvod

F# je objektový programovací jazyk pro platformu .NET s oficiální podporou firmy Microsoft. V našem seriálu se pokusíme proniknout do tajů tohoto nepříliš známého, avšak schopného a výkonného jazyka.

Obrázek ke článku PHP-Fusion - už se znáte?

PHP-Fusion - už se znáte?

Chcete internetovou stránku zdarma a rychle? Bez programování a kódování? V tom případě je redakční systém PHP-Fusion to pravé pro vás! Jednoduchá instalace, jednoduchá administrace a moře funkcí, vzhledů a rozšíření. Registrace, články, novinky, downloady, FAQ, ankety, fotoalba, fórum… To vše můžete mít – snadno a rychle!

Obrázek ke článku Tlačítko Přejít ve Firefoxu 3

Tlačítko Přejít ve Firefoxu 3

Jednou z novinek v přicházející verzi Firefoxu je i samomizící tlačítko Přejít, čímž jde jeden z nejpoužívanějších internetových prohlížečů ve šlépějích některých svých rivalů. Podle mého rozhodně nejde o změnu k lepšímu. Pokud máte stejný názor, v tomto článku se dozvíte, jak tlačítko Přejít vrátit zpět.

„Stlačte“ si kód

Dat přenášených pomocí internetu je hodně. V poslední době se k tomu připojují ještě objemné kaskádové styly CSS a JavaScripty. V tomto článku si představíme tzv. „kompresory" kódu, které nám právě mohou pomoci takové skripty zmenšit.

Letní škola Web 2.0 pro techies

Web 2.0 je asi nejznámější „buzzword“ dnešního Internetu. Jaké technologie se za ním skrývají? Jak si vytvořit Web 2.0 aplikaci? Co je to RIA?

Obrázek ke článku jQuery - XPath selektory

jQuery - XPath selektory

V minulom dieli sme si naznačili používanie CSS selektorov. Dnes si ukážeme ako sa používajú v spojení s Xpath selektormi a ako ich môžeme využiť.

Výsledky 811-840 z celkem 3 030 nalezených
  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38     
Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý