Články – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Články – Programujte.comČlánky – Programujte.com

 

Práce s GPS moduly

O tom, jak pracuje satelitní navigační systém GPS, bylo už napsáno mnoho. My si dnes ukážeme, jak využít hotových modulů GPS, které můžete koupit snad v každé prodejně s počítačovými komponenty. Já například pracuji s  modulem NaviLock GPS USB Receiver SiRF III, zakoupeným v CZC.

Obrázek ke článku WPF adresář - 2. díl

WPF adresář - 2. díl

Dnes se zaměříme hlavně na programování logiky WPF adresáře, kterému jsme minule stihli udělat pouze design.

Obrázek ke článku Windows Live Messenger IM Control

Windows Live Messenger IM Control

Někdy jste si mohli dát otázku: Používám Windows Live Messenger, ale jak se spojit se zákazníky (kamárády), kteří Windows Live Messenger nepoužívají? Odpověď bude jednoduchá. Zkuste použít Windows Live Messenger IM Control.

Obrázek ke článku Úprava digitální fotografie - Díl 1: Základní tipy pro dobrou fotografii

Úprava digitální fotografie - Díl 1: Základní tipy pro dobrou fotografii

Vytvářet v domácích podmínkách klenoty fotoalba není s moderní technikou, která je (hlavně díky Internetu) stále dostupnější široké veřejnosti, takový problém. My si v našem seriálu ukážeme, jak z dobrých fotek udělat pomocí několika jednoduchých triků v Adobe Photoshop fotografie výborné.

Obrázek ke článku WPF adresář - 1. díl

WPF adresář - 1. díl

Ukážeme si, jak je pomocí XAMLu snadné udělat vzhledově pěknou aplikaci a pomocí C# ji oživit. Cílem tohoto seriálu bude vytvoření adresáře pro správu kontaktů.

Obrázek ke článku Komponenty v C# - Panelový indikátor

Komponenty v C# - Panelový indikátor

V nedávné době jsem potřeboval pro jednu aplikaci zobrazit stav zařízení podobně jako na průmyslových kartách. Připadalo mi nepraktické vytvářet pro každý indikátor sadu standardních komponentů, takže jsem si vyzkoušel, jak se vytváří komponenta uživatelská.

Obrázek ke článku CakePHP - trochu nutné teorie

CakePHP - trochu nutné teorie

Náš poslední díl (pravda, už je tomu půl roku, co byl vydán) skončil u vypisování seznamu a jednotlivých záznamů z DB. K pochopení další látky je nutné si trošku více povědět o principech fungování Caku. Povíme si pořádně o hleperech a modelech.

Obrázek ke článku GD knihovna - 1. lekce (dodatek)

GD knihovna - 1. lekce (dodatek)

V tomto dodatku se podíváme blíže na jednotlivé typy obrázků a konverze mezi nimi. Dále si probereme zvláštní možnosti vytvoření obrázku.

Obrázek ke článku Je uživatel online?

Je uživatel online?

Každý z nás to jednou zažil. Přijdete na stránky nějaké firmy, chcete se zeptat zástupců této firmy, ale nevíte, komu napsat. Navíc firma používá svůj vlastní komunikátor. Proto se často využívají tzv. status ikony, které vám jasně poví, který člen firmy odpoví ihned. Já vám dneska povím, jak si vytvořit tuto jednoduchou status ikonu.

Obrázek ke článku Jak jednoduše vytvořit panoramatický snímek?

Jak jednoduše vytvořit panoramatický snímek?

Jistě jste si někdy na vaší dovolené pořídili několik fotek, např. náměstí, a chtěli jste si vytvořit panoramatický snímek, ale nevěděli jak? Tak vám představuji nový a velmi jednoduchý nástroj pro nejen tyto účely!

Bill Gates predpovedá zmeny...

Počítače sa podľa zakladateľa Microsoftu Billa Gatesa počas najbližších piatich rokov dramaticky zmenia. Klávesnicu a myš postupne nahradia intuitívnejšie, prirodzenejšie technológie. Oveľa väčšiu úlohu bude údajne hrať dotyk, obraz a reč.

Obrázek ke článku Nová GeForce 8800GT 1GB

Nová GeForce 8800GT 1GB

ASUS EN8800GT/ HTDP/1G – první model karty s 1GB grafickou pamětí Qimonda na světě od světoznámého výrobce grafických karet ASUS.

Změní Ubuntu jméno?

Někomu se prostě pořád něco nelíbí. V současné době by se takto dal označit jistý Rick Lehrbaum, který požaduje změnu názvu linuxové distribuce Ubuntu.

Obrázek ke článku MacBook Air

MacBook Air

Všichni, kdo snili o malém laptopu Mac, mohou nyní zajásat, protože je tu MacBook Air, který vyniká opravdu neuvěřitelně malými rozměry.

Výsledky 901-930 z celkem 3 030 nalezených
  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41     
Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý