Články – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Články – Programujte.comČlánky – Programujte.com

 

Hardware 6: Monitory

Ako pracujú LCD, CRT a plazmové monitory, čím sa líšia a ich plusy a mínusy.

Obrázek ke článku GRISOFT uvolnil druhou beta verzi AVG 8.0

GRISOFT uvolnil druhou beta verzi AVG 8.0

Nová verze AVG 8.0 nabízí rozšíření ochrany dat a vyšší uživatelský komfort.
Brno, 16. ledna 2008 – GRISOFT, dodavatel bezpečnostního software AVG, uvolnil k veřejnému testování druhou beta verzi AVG 8.0. Produkt má zcela nové testovací jádro a vylepšené detekční schopnosti. Součástí programu jsou nově webový štít ke kontrole obsahu stránek, detekce rootkitů, stejně jako technologie ochrany proti exploitům, výsledek nedávné akvizice společnosti Exploit Prevention Labs. Druhá veřejná beta verze AVG 8.0 je zájemcům k dispozici na webových stránkách Beta portálu (beta.avg.com).

Obrázek ke článku GD knihovna - 1. lekce

GD knihovna - 1. lekce

V úvodu jsme si řekli trochu základů o GD knihovně. Nyní se podíváme, jaké jsou způsoby vytvoření obrázku. Můžeme obrázek načíst z již existujícího, případně si vytvořit sami nový.

Šance pro mladé grafiky a designéry

Již podeváté mají talentovaní mladí lidé příležitost předvést své schopnosti a dovednosti v internetových soutěžích projektu Junior Internet. Jedna z nich je určena pro nadané mladé grafiky a designéry, kteří mohou do soutěže Junior Design přihlašovat své grafické práce až do 15. února 2008.

Matrix efekt

Už vcelku známá a profláknutá technika, jak docílit tzv. Matrix efektu.

Obrázek ke článku Úvod do práce s knihovnou GD v PHP

Úvod do práce s knihovnou GD v PHP

Posledně jsme si ukázali, jak vytvořit graf v PHP. Ale v tomto seriálu si ukážeme veškeré možnosti knihovny GD a práce s grafikou. Ukážeme si, jak vykreslit jpeg, gif a png. Ukážeme si, jak oříznout obrázek, jak nakreslit ikonku a mnoho dalších věcí, které knihovna GD dokáže. Na rozdíl od předchozího článku budeme vším procházet postupně, až na konci seriálu si ukážeme kompletní aplikace (kreslení ikonek, tvorba fotogalerie, kreslení tlačítek,…). Současně od třetího dílu seriálu budou zadávány úkoly.

Nové schéma na PSP Slim

Nelíbí se už vám to nudné menu vašeho PSP a témata jsou dle vašeho názoru na nic? V tomto článku si ukážeme, jak s tím něco udělat.

Grafy, grafy, grafy... a jak na ně v PHP

Často máte na stránkách nějaké statistické údaje, které potřebujete přehledně prezentovat. Třeba počet zobrazení stránky za určitý den, nebo počty kusů, počty reakcí a další různé informace. Nejpřehlednějšími možnostmi zobrazení těchto informací jsou tabulky a grafy. Tabulky předpokládám zvládne každý, kdo trochu zná (X)HTML, takže se dneska podíváme, jak si vytvořit graf podobný tomuto.

PHP frameworky - konference

Pokud hledáte nějakého efektivního pomocníka pro psaní PHP aplikací, jistě jste stáli před rozhodnutím, kterého vybrat. Přijměte tedy pozvání na PHP konferenci, která by vám měla pomoci s oním výběrem.

Vydáno PHP 4.4.8

Včera byla vydána nová verze oblíbeného skriptovacího jazyka PHP ve verzi 4.4.8.

Obrázek ke článku Windows 7 - novinka pod pokličkou

Windows 7 - novinka pod pokličkou

Před několika měsíci k nám přišly Windows Vista. Byla to naprostá novinka, o které všichni začali zaujatě diskutovat. My se ale podíváme trochu dál do budoucnosti na potenciálního nástupce…

Obrázek ke článku Adobe AIR beta 3

Adobe AIR beta 3

Adobe vydalo betaverzi Adobe Integrated Runtime (AIR™), dříve známé pod kódovým názvem Apollo. Adobe AIR je aplikační runtime pro více operačních systémů, které umožňuje vývojářům používat HTML/CSS, Ajax, Adobe Flash a Adobe Flex k rozšíření bohatých internetových aplikací (RIA) na pracovní plochu bez použití prohlížeče.

Root.cz: Videopůjčovna ČT jen pro MS Windows

Dnes ráno při čtení nových příspěvků na Root.cz mě pobavily dva příspěvky. Jeden o tom, že kdesi v USA byl student potrestán za užití nějakého programu Firefox.exe ve škole. A druhý na téma internetové videopůjčovny ČT, kterou tato televize veřejné služby spustila v neděli.

Obrázek ke článku Google 1. lekce - Vyhledávání

Google 1. lekce - Vyhledávání

Pro většinu z nás je Google synonymem pro vyhledávání na Internetu. Google skutečně vyhledá téměř všechno, téměř vždy lépe než jakýkoliv konkurent. Google ale roste, zaměstnává skvělé programátory, podporuje open-sourcový vývoj, a tak není divu, že jeho nabídka roste. V tomto kurzu bych se rád věnoval tedy všemu kolem Google.

Obrázek ke článku Seriál OpenGL - 3. díl

Seriál OpenGL - 3. díl

Jak jsem slíbil minule, dnes se budeme zabývat maticemi v OpenGL a také tím, jak fungují abstrakce prostoru.

Winamp 5.51

Prehrávač multimediálneho obsahu je aktuálne dostupný vo svojej novej verzii Winamp 5.51.

Výsledky 931-960 z celkem 3 030 nalezených
  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42     
Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý