Články – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Články – Programujte.comČlánky – Programujte.com

 

Návrhový vzor Factory v C++

V poslední době, hlavně s rozmachem objektových jazyků jako JAVA, se čím dál tím víc začínají používat slova jako návrhové vzory. V tomto článku vám chci představit jednu z možných implementací návrhového vzoru Factory. Nepůjde však o žádný osvědčený kód, který byl publikován v knihách nebo na Internetu, ale o vysvětlení toho, co Factory je a o trochu odlišnější formy implementace.

Obrázek ke článku Logitech: Víte jak reklamovat myš?

Logitech: Víte jak reklamovat myš?

Výrobky společnosti Logitech jsou považovány za velice kvalitní. Přestože je jejich cena mírně vyšší než u low-endové konkurence (Genius a spol.), vyplatí se investovat nějakou tu stokorunu navíc. Získáte nejen o několik tříd lepší zpracování a vlastnosti, ale i výborný servis s delší záruční dobou.

Obrázek ke článku XHTML - 1. část

XHTML - 1. část

  • Úvod do XHTML
  • Rozdíly mezi HTML a XHTML
  • Syntaxe XHTML
  • XHTML DTD

Obrázek ke článku Opera: chceme víc!

Opera: chceme víc!

Opera udělala zásadní rozhodnutí, které kritizují i mnozí její skalní fandové. Podala žalobu na společnost Microsoft za to, že je Internet Explorer součástí operačního systému. A co na to Evropská komise? Co nás ještě čeká?

Obrázek ke článku Crysis: Velká listopadová revoluce!

Crysis: Velká listopadová revoluce!

Již to jsou téměř čtyři roky od doby, kdy německé vývojářské studio Crytek vydalo vynikající hru Far Cry, která se dodnes drží na špici herního světa. Nyní Crytek dokončilo další hru, která je ještě lepší! Počítačové hry jsou opět o kus dál! Next-gen přichází! Adiós konzole!

Oracle C++ Call Interface – 4. Select a metadáta

Neviem ako vy, ale ja som z toho, že sa Oracle vydal cestou Express edícií, nadšený a taktiež som nadšený z toho, ako je navrhnuté OCCI. Páči sa mi jeho jednoduchosť a ľahká pochopiteľnosť. Dúfam, že ste toho istého názoru a chápanie OCCI vám ide ako po masle. V tomto diely si ukážeme, ako dáta z databázy vyťahovať, ako spracovávať SELECT-y a povieme si aj niečo o metadátach.

Windows Live Writer

Jednoduché publikovanie obrázkov, videí a ďalšieho multimediálneho obsahu v blogu.

Obrázek ke článku Výsledky ankety o Nejlepšího autora roku 2007

Výsledky ankety o Nejlepšího autora roku 2007

Dnes po poledni skončila soutěž o Nejlepšího autora roku 2007 na portálu Programujte. Přinášíme informaci o výsledcích jak samotného hlasování, tak celkového skóre dosaženého každým redaktorem s minimálně jedním uděleným bodem.

Obrázek ke článku Ceny notebookov výrazne padajú dole

Ceny notebookov výrazne padajú dole

V tomto roku opäť výrazne klesla cena notebookov. Cena najlacnejšieho notebooku je zruba 11 000 korún s DPH. Podľa analytikov sa ich cena znížila o pätinu.

Acer bude sponzorovat dvě následující olympiády

V počtu prodaných PC má první místo Dell a druhý je Hewlett-Packard. Mezi prodejci Acer a Lenovo probíhá litý boj o třetí stupínek. Acer se rozhodl pomoci si k němu přes Olympijské hry. A to hned dvakrát.

Efektivně v PHP

Znalost jazyka neznamená pouze pochopení syntaxe. Znamená to také určitou úroveň kódu, jeho efektivnost, snadnou rozšiřitelnost a lehkou pochopitelnost. Podívejme se na časté začátečnické chyby.

Obrázek ke článku Home Credit chystá investovat stovky milionů do rozšíření ICT development centra v Brně

Home Credit chystá investovat stovky milionů do rozšíření ICT development centra v Brně

V reakci na rozšíření obchodních aktivit v šesti zemích střední a východní Evropy a Asie a přípravu nových aktivit v Číně a Vietnamu bude firma Home Credit významně rozšiřovat své vývojové a provozní středisko informačních a komunikačních technologií v Brně. Během příštích šesti měsíců tak zvýší Home Credit výdaje na své IT centrum bezmála o 60 % v porovnání s posledním půlrokem. Do konce března 2008 tak investice přesáhnou 200 milionů korun. V Brně, které se postupně stává významnou základnou softwarového vývoje, provozu informačních technologií a call center v celé ČR, tak Home Credit vytvoří dalších 50 pracovních míst pro špičkově kvalifikované pracovníky.

Obrázek ke článku Neuvěřitelné slevy pro studenty od Adobe! Nezmeškejte tuto jedinečnou šanci!

Neuvěřitelné slevy pro studenty od Adobe! Nezmeškejte tuto jedinečnou šanci!

Taky jste již objevili obrovskou sílu nástrojů Creative Suite 3 pro tvorbu webu? A taky jste již objevili jejich obrovskou cenu? A taky jste byli tímto objevem obrovsky zklamáni? Tak teď budete obrovsky překvapeni. Možná se vám bude zdát celý tento článek jako fikce, ale je to opravdu realita. Podívejte se na to, co jste ještě neviděli!

Windows Live Search

Informace o Windows Live Search a návod, jak jej používat (umisťovat na stránky).

Ripování Her na PSP

Občas se stane, že vaše ISO hra je na paměť konzole příliš velká. A to jenom kvůli zbytečnostem, které tam autor dal. Tak proč je bez problému nesmazat?

Obrázek ke článku Jak si udělat z koníčka business?

Jak si udělat z koníčka business?

K napsání tohoto článku mě přivedly časté diskuze na fórech na téma „Čím chcete být?“, „Jak se stát programátorem?“, „Jakou školu vystudovat?“, „Je lepší C++ nebo C#?“. V rámci toho článku se pokusím odpovědět na dvě takové otázky, a to „Jaký jazyk zvolit?“ a „Jakou školu vystudovat?“. Článek berte jako inspiraci, varování, ponaučení nebo jak chcete.

Výsledky 961-990 z celkem 3 030 nalezených
  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43     
Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý