Články – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Články – Programujte.comČlánky – Programujte.com

 

Byl spuštěn online konkurent pro Microsoft Office

Ve čtvrtek, 22. 11. 2007, oznámil deník The Times, že spoluzakladatel webmailové služby Hotmail právě vydal webově založený klon Microsoft Office nazvaný Live Documents, který se pro něj má stát soupeřem.

Obrázek ke článku Bez IT centra v Brně by to nešlo

Bez IT centra v Brně by to nešlo

Rozhovor s Branko Jeličićem, Chief Operating Officer (COO), Home Credit International, který se vás pokusí přesvědčit, že práce v Brně je to, co hledáte. Home Credit International poskytuje IT a poradenské služby v rámci finanční skupiny PPF, zejména s ohledem na expanzi na trhy východní Evropy a Asie. Zásadní podíl na úspěchu společnosti má technologické řešení Homer vyvíjené a řízené z Brna. A právě v Brně je nezbytné rozšířit vývojářský tým, zejména o absolventy IT oborů.

Obrázek ke článku Microsoft Imagine Cup 2008

Microsoft Imagine Cup 2008

Microsoft otevírá již šestý ročník studentského klání Imagine Cup, jehož cílem je inspirovat mladé lidi k využití informačních technologií pro zvyšování kvality lidského života. Tématem letošního ročníku je životní prostředí: „Představte si svět, ve kterém technologie přinášejí trvale udržitelné životní prostředí“. Studenti mohou sami definovat svůj pohled na životní prostředí a v šesti vypsaných kategoriích mohou navrhnout vlastní přístup k vylepšení této neoddělitelné součásti lidského života.

Obrázek ke článku Zajímavý efekt s LED

Zajímavý efekt s LED

Ukážeme si, jak pomocí 8 LED řízených jednočipem AT89C2051a motoru vytvoříme nápis, případně jiné grafické prvky v prostoru.

Obrázek ke článku ESET vydal nové linuxové bezpečnostní produkty

ESET vydal nové linuxové bezpečnostní produkty

Společnost ESET, lídr v proaktivní ochraně proti počítačovým hrozbám, dnes vydala tři nová linuxová řešení pro firemní zákazníky. ESET Gateway Security, ESET File Security a ESET Mail Security jsou založeny na skenovacím jádru ESET NOD32 Antivirus a nabízejí tak linuxovým uživatelům nejvyšší stupeň ochrany proti infiltracím.

Elektronické bankovnictví v Česku: Vtip ze strany bank?

Plánujete využívat internetové bankovnictví? Znáte možná rizika jeho použití? Pokud odpověď na druhou otázku zní „ne“, poradíme vám, kde se zeptat. Vlastně naopak, poradíme, kde se rozhodně ptát nemáte – na pobočkách českých bank.

phpMinAdmin - efektně na MySQL

Mnoho programátorů (nebo nás, co se o to aspoň snažíme) nemá nazbyt prostředky na pořízení drahých profesionálních řešení ke správě naší MySQL databáze, jenž je umístěna někde na serveru. Nezbývá nám pak než sáhnout po phpMyAdminovi, projektu určenému ke správě databáze přes prohlížeč. Nedávno se vyklubal na svět phpMinAdmin, podívejme se, jestli má oproti konkurenci co nabídnout.

Matematický koutek - 05 - Sloni a jezírko

Denně se vám může stát že potkáte slony pijící z jezírka. Vypočítejte si ale radši už teď, jak dlouho ho bude pít jeden. Nikdy nevíte, kdy se vám to přeci bude hodit.

Obrázek ke článku Beta verze Firefoxu 3 konečně venku

Beta verze Firefoxu 3 konečně venku

Mozilla po delším čekání uvolnila historicky první beta verzi vyvíjeného internetového prohlížeče. Firefox 3, nebo-li Gran Paradiso, má přinést luxusnější procházení webů, zvýšený výkon, pohodlnější stahování, jednodušší práci s pluginy a mnohem více.

Obrázek ke článku Dobrá práce nemusí být jen v Praze!

Dobrá práce nemusí být jen v Praze!

Společnost se silným zázemím v oblasti bankovnictví by vám ráda dokázala, že skvělou a výborně ohodnocenou práci nemusíte získat jen v Praze. Nebojte se, opravdu hledáme specialisty z oblasti IT. Potřebujeme vás v Brně!

Obrázek ke článku Evoluční optimalizační systémy IV

Evoluční optimalizační systémy IV

Seriál o evolučních optimalizačních systémech pokračuje popisem a demo verzí další praktické aplikace – optimalizačního systému dělení materiálu na válcovně. Přínosem tohoto systému je jeho rychlost, systém dokáže plánovat proces dělení v reálném čase.

Obrázek ke článku CSS - 4. Tvorba stránky – Layout (1/3)

CSS - 4. Tvorba stránky – Layout (1/3)

4.1 ⋅ Čo je layout a prečo práve pomocou CSS
4.2 ⋅ Tvorba layoutu
   4.2.1 ⋅ Úvod
   4.2.2 ⋅ Kontajner
   4.2.3 ⋅ Hlava
   4.2.4 ⋅ Menu
   4.2.5 ⋅ Textbox
   4.2.6 ⋅ Reklama
   4.2.7 ⋅ Textbox bez odsadenia
   4.2.8 ⋅ Päta
4.3 ⋅ Záver

Obrázek ke článku Tvorba layoutu webových stránek

Tvorba layoutu webových stránek

V tomto tutoriálu si ukážeme, jak ve Photoshopu vytvořit jednoduché, ale i přesto dobře vypadající webové stránky. Pomocí 11 jednoduchých kroků vás postupně provedu procesem tvorby velmi jednoduché stránky, která může být ve výsledku použita třeba pro osobní prezentaci.

Obrázek ke článku Logitech zjednodušuje upload videa na YouTube

Logitech zjednodušuje upload videa na YouTube

Spoločnosť Logitech ako oficiálny partner YouTube Video Toolbox v oblasti webových kamier oznámila, že vdaka novému softwaru Logitech QuickCam ponúka možnosť odosielať videoklipy na YouTube stlačením jediného tlačítka.

Obrázek ke článku Opera Mini 4 v mobile

Opera Mini 4 v mobile

Spoločnost Opera Software nedávno vydala vynikajúcu verziu pre mobilné telefóny s podporou Javy.

Obrázek ke článku Seriál OpenGL - 2. díl

Seriál OpenGL - 2. díl

Vítejte u druhého dílu seriálu o programování v knihovně OpenGL. Dnes se podíváme na to, jak vykreslovat základní objekty a jak s nimi pohybovat.

Výsledky 991-1020 z celkem 3 030 nalezených
  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44     
Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý