Články – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Články – Programujte.comČlánky – Programujte.com

 

Obrázek ke článku Zvolení té správné barvy bývá občas problém

Zvolení té správné barvy bývá občas problém

Mnohdy při sledování webových stránek, které jsou vloženy do sekce Kritika webů na zhodnocení, mám pocit, že autor dané stránky má rád buď barvy symbolické pro Windows 98, vysoký kontrast jednotlivých barev či jen rád experimentuje. Barevné podání webu jako celku je však jedno z nejdůležitějších hledisek na samotné stránce. Pokud čtenář přijde na vaši stránku a uvidí opravdovou duhu, povětšinou ihned stránku opustí. Pro všechny začínající či experimentující tvůrce stránek zde uvádím pár základních doporučení, jak co nejlépe nastavit barevné podání webové stránky, kde brát inspiraci nebo čeho se naopak vyvarovat.

MathML - 1. část

  • základní poznatky z MathML
  • způsob renderování
  • první jednoduchý příklad MathML

Obrázek ke článku MITON koupil Srovnanicen.cz

MITON koupil Srovnanicen.cz

Společnost MITON koupila projekt Srovnanicen.cz, jeden z nejstarších vyhledávačů produktů v internetových obchodech na českém Internetu.

Nejlevnější cz domény u banan.cz - 150 Kč

BANAN.CZ WEBHOSTING – novinky pro nové i stávající klienty
Rozhodli jsme se našim klientům nabídnout ještě v tomto roce spoustu nových služeb a zajímavých slev. Ve stručnosti bychom se tedy rádi zmínili o novinkách, které jsme u BANAN.CZ pro Vás připravili.

Obrázek ke článku Microsoft myslí na studenty

Microsoft myslí na studenty

Firma Microsoft nabízí prakticky veškerý svůj software za minimální ceny. Stačí jen být student na kterékoliv škole v ČR.

Obrázek ke článku ZÁBAVA: Kačanová - opravdu podařené video z YouTube

ZÁBAVA: Kačanová - opravdu podařené video z YouTube

Podobné články zde opravdu často nenaleznete, ale existuje video (resp. zvuková stopa), kterou byste slyšet měli, jelikož se jedná o opravdu výjimečný kousek šířící se nyní českým Internetem.
Stručně: paní na telefonu reklamuje balíčky, které jí došly poštou a které si neobjednala, má vcelku solidního Alzheimera a… … více už si raději poslechněte sami.

Obrázek ke článku Pavel Höfner: se Savanou o Savaně

Pavel Höfner: se Savanou o Savaně

S Pavlem Höfnerem o webhostingu Savana, Hofylandu, úskalích internetového podnikání a tvorbě projektů. Pořadím 4. díl rozhovorů z cyklu Kavárna, tentokrát prozradí důvody vzniku několika webů českého Internetu a nahlédne na jejich chod.

Číselné soustavy

V tomto článku bych vám chtěl ukázat převod decimálních čísel (čísel v desítkové soustavě) do jiných číselných soustav (přesněji do soustavy dvojkové, osmičkové a šestnáctkové).

Obrázek ke článku  Skype-Phone je tady!

Skype-Phone je tady!

Společnost Skype vydala třetí mobilní telefon, který uživatelům umožní v rámci sítě Skype provozovat hovory zdarma.

Den proti spamu

Na českém Internetu proběhne unikátní akce. Den proti spamu 2007.

Obrázek ke článku SPECIÁL: Jak probíhal vývoj nové verze

SPECIÁL: Jak probíhal vývoj nové verze

Co zapříčinilo vznik nové verze, jak vypadala homepage v průběhu vývoje, co vše se změnilo s jejím příchodem nebo co se do konečné verze nedostalo? Na tyto otázky a mnohem více se budu snažit odpovědět v tomto poměrně rozsáhlém článku, kde ukážu i prvotní nákresy portálu a jeho služeb, povím i několik perliček ze zákulisí, přiblížíme si potřeby, proč nová verze vlastně nakonec vzniknout musela, a podíváme se i do budoucnosti portálu. Nenecháme chladné ani spekulace kolem nové verze a všechny se je budu snažit vysvětlit či vyvrátit a v neposlední řadě nakoukneme i do zcela nové administrace. Pokud vás tedy vývoj Programujte – verze 3.0 – zajímá, zvu vás do úplných počátků…

Obrázek ke článku Nový Mac OS X v10.5 Leopard!

Nový Mac OS X v10.5 Leopard!

Apple uvádí na český trh dlouho očekávaný operační systém Mac OS X v10.5 Leopard, který by měl podle vyjádření společnosti přinést více než 300 nových funkcí a vylepšení. Podle uživatelů současné verze Mac OS X by navíc mělo jít o relativně revoluční systém, který dlouho netrpělivě očekávali.

Obrázek ke článku Microsoft hlásí rekordní zisky

Microsoft hlásí rekordní zisky

Jak už to bývá v tomto období zvykem, firmy se chlubí svými tučnými zisky a softwarový gigant Microsoft samozřejmě nemůže zůstat pozadu.

Opera link

Opera 9.5 zavede novou zajímavou funkci Opera link.

Obrázek ke článku INVEX: Přednáška Web 2.0

INVEX: Přednáška Web 2.0

První den Invexu a Digitexu se v pavilonu G1 uskutečnila přednáška Web 2.0 – Trendy webových aplikací; a Programujte bylo při tom…

Obrázek ke článku Japonsko: Biela PS3, lacnejší XBOX 360

Japonsko: Biela PS3, lacnejší XBOX 360

Japonsko sa stáva rajom pre konzolových hráčov. Sony uvádza biele prevedenie PS3 a Microsoft zlacňuje XBOX 360. Toto ale nie sú jediné novinky, dočítať sa môžete aj o novej edícii XBOX 360 Arcade a o celkom novej verzii XBOX 360, na ktorej pracuje Microsoft v spolupráci s Toshibou.

Výsledky 1021-1050 z celkem 3 030 nalezených
  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45     
Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý