Články – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Články – Programujte.comČlánky – Programujte.com

 

Ovládejte PC pouhou myšlenkou!

Australská firma Emotiv přichází s prototypem svého produktu, který umí přenášet vaše myšlenky do PC nebo konzole.

Výpadek ICQ

Stává se vám poslední dobou, že se nemůžete přihlásit do ICQ sítě? Nejste sami…

P.E.T. - primitivní šablonovací systém

Rádi byste ve svém webovém projektu oddělili prezentační vrstvu od té programové, ale nechcete nebo si nemůže dovolit megalomanské projekty, jako je Smarty apod.? Potom pravě pro vás je P.E.T.

TransBar - průhledná lišta i ve Windows XP

Vlastníte operační systém Windows XP a toužíte po té krásné průhledné liště z Windows Vista? Je tu pro vás TransBar. Maličký program, který vám zprůhlední vaši lištu.

Nalezen první virus v iPodu

S viry, červy, trojskými koni apod. se při práci s počítačem můžete setkat celkem často. Zdá se, že nastává čas, kdy podobná častá nepříjemná setkání budeme moci zažít i s iPodem.

Obrázek ke článku CSS - 1. Úvod

CSS - 1. Úvod

1.1 ⋅ Čo by ste už mali vedieť
1.2 ⋅ CSS v bodoch
1.3 ⋅ Štýly riešia všeobecný problém
1.4 ⋅ Štýlové hárky ušetria mnoho práce
1.5 ⋅ Možnosti použitia CSS
1.6 ⋅ Záver

Expat – parsujeme XML

V dnešnej dobe asi nikomu netreba predstavovať, čo je XML. Skôr či neskôr dôjde čas, kedy programátora prestane baviť písať cvičné programy podľa kníh a bude chcieť vytvoriť niečo užitočné. Vtedy sa nevyhne XML-kam, či už bude mať program konfiguračný súbor v tomto formáte, alebo bude priamo spracovávať XML súbory. Technológie ako .NET a JAVA už s týmto rátali a majú implementovanú sadu objektov na parsovanie. Čo však v prípade C/C++? Tu môžeme siahnuť po rôznych knižniciach, ktoré nám parsovanie umožňujú. Ja som sa rozhodol, že vám v tomto článku predstavím konkrétne knižnicu EXPAT, ktorá patrí k najrýchlejším a, čo sa tyká úspory pamäte, k najúspornejším.

Rozhovor s Peterem Fleischerem ze společnosti Google

Peter Fleischer, evropský poradce pro ochranu soukromí a ochranu osobních dat společnosti Google, řídí politiku ochrany soukromí uživatelů v regionu EMEA (Evropa, Střední východ a Afrika). Jeho hlavním úkolem je zajistit, aby společnost Google zabezpečila ochranu soukromí uživatelů, plnila všechny zákonné povinnosti a zlepšovala bezpečnostní standardy na Internetu.

Speciální teorie relativity 2

Minule jsme se zabývali základními principy speciální teorie relativity. Dnes postoupíme o kousek dále a povíme si o současnosti, pak začneme dilatací času.

Tunning OS MS Windows XP - 5. časť

Vitajte späť pri seriáli Tunning OS MS Windows XP, konkrétne pri jeho 5. a pravdepodobne poslednej časti, kde vám ukážem, ako si zefektívniť a prispôsobiť svoju pracovnú plochu rôznymi programami.

Předčasná záplata pro Windows

Microsoft již v neděli oznámil vydání samostatné záplaty, která by měla opravit chybu týkající se .ani animovanýh kurzorů.

Praktický příklad II

V minulém díle jsme si ukázali praktický příklad na využití UART v C. Dlužíme si ale řešení v assembleru, které si ukážeme dnes. Řešení je, jako vždy, o něco složitější. Především bylo nutné vyřešit načítání řetězců z paměti programu pomocí instrukce LPM.

Počítače od Dellu s Linuxem

Známá počítačová firma Dell se rozhodla, že do svých počítačů bude instalovat mimo Microsoft Windows také Linux.

Cinema4D - Sklenice s čajem - díl II.

A je tu pokračování návodu na  tvorbu modelu sklenice s čajem. Doufám, že vám minulý díl nedělal větší problémy a můžeme se pustit do pokračování…

Hitman film

Slavný nájemný vrah se nyní dostává na filmové plátno.

Basic Miranda IV. - Nastavení smajlíků

Je načase, abyste si upravili Mirandu tak, aby se vám více líbila i po vzhledové stránce. Proto vám nyní popíšu, jak si dodat do Mirandy smajlíky – což je nepostradatelná věc (alespoň u mě :D)…

Výsledky 1261-1290 z celkem 3 030 nalezených
  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53     
Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý