Články – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Články – Programujte.comČlánky – Programujte.com

 

Microsoft SharePoint 2003

Jste administrátor na serverech Windows? Řešíte problémy s úložištěm a správou dat? Tak s tím vám může pomoci technologie od Microsoftu a s touto technologií tato kniha, jejíž recenzi vám zde předkládáme.

Umění programování v UNIXu

Dnes se seznámíme s velice zajímavou knihou od Erica S. Raymonda, která by rozhodně neměla chybět v knihovně programátora.

Windows Vista vs. EU

Americký softwarový gigant Microsoft oznámil, že změnil softwarový kód operačního systému Windows Vista tak, aby vyhověl požadavkům komisařů EU a Jižní Koreje. Firma se tak snaží vyhnout dalším antimonopolním řízením.

Právo nejen autorské

Během své jedenáctileté poradenské praxe se setkala s problémy fotografů, grafiků, obrazových manažerů, reklamních agentur, fotobank, nakladatelů i studentů fotografie, kteří museli řešit praktické právní situace a v podstatě si s nimi nevěděli rady. I ti zběhlejší v právním systému však velmi často argumentují, že jsou autory, nebo s autory pracují, a přitom v autorském zákoně o jejich problému nic není. Došla proto k závěru, že výklad autorského zákona je sice pro uvedené profese velice užitečný a přínosný, ale je to jako chtít se naučit lyžovat na černé sjezdovce. Mgr. Ing. Lenka Němečková otevřeně mluví o autorských právech.

Notebooky Lenovo budou chránit HDD otiskem prstu

Notebooky ThinkPad od čínského výrobce Lenovo budou mít otiskem prstu zakódovaný přístup k harddisk. ThinkPady již používají otisk prstu k přihlášení uživatele k počítači.

triple.fi 10 Pro – sluchátka pro totální vychutnání hudby

Už se vám někdy stalo, že jste poslouchali písničky z iPodu, MP3 přehrávače nebo discmana a při nižších nebo naopak vysokých tónech začalo ve sluchátkách jen divně šumět? Pokud ano a nechcete, aby se to ještě někdy opakovalo, vyvinula pro vás americká firma Ultimate Ears sluchátka, z nichž se valí kvalitní zvuk spíše jako z velmi drahé aparatury než ze sluchátek.

Vnuk chatuje, babička si povídá

Když si devětašedesátiletá Růžena Jahodová povídá se svým vnukem, jde jí z toho hlava kolem. Každou chvíli ho totiž musí přerušit a vyptat se, co ten který výraz znamená. Její sedmnáctiletý vnuk Jan Odehnal je na tom ale skoro stejně: to když se rozpovídá jeho babička.

Podporujeme vzdělání – zahajujeme recenze škol

Pokud máte zájem pomoci dalším studentům při výběru jejich budoucí školy, zapojte se i vy a přidejte recenzi na svoji školu/fakultu. V tomto článku nastíním cíle tohoto projektu v oblasti školství, proč vůbec vznikl a jaká jsou kritéria pro přijímané recenze.

Výsledky 1741-1770 z celkem 3 030 nalezených
  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69     
Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý