Ostatní – Články – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Ostatní – Články – Programujte.comOstatní – Články – Programujte.com

 

Obrázek ke článku Život s pivotem - aneb jak se s ním pracuje, když ho máte na stojáka

Život s pivotem - aneb jak se s ním pracuje, když ho máte na stojáka

Řeč je samozřejmě o monitoru – zhruba před rokem jsem psal na Twitter, že jsem si vyzkoušel dát monitor „na stojáka“, technicky řečeno jsem tedy využil funkce pivot a otočil monitor o 90°. No a chtěl jsem se podělit, jak se s ním vlastně pracuje, když vám pořád stojí.

Obrázek ke článku Steve Jobs - obrazem

Steve Jobs - obrazem

5. října umřel Steve Jobs, jedna z nejvýjimečnějších osobností posledních let, technologický průkopník a lídr uplynulého století. Připomeňte si Steva několika fotkami, aneb Steve Jobs - obrazem.

Obrázek ke článku Matematické funkce - úplné základy

Matematické funkce - úplné základy

Tento článek jsem se rozhodl vytvořit, abych byl schopen všem vysvětlit, jak matematika ve fyzice funguje. K fyzice matematika jednoznačně patří, a proto chci, aby ji čtenář při sledování mého kurzu uměl. Průběžně budu přidávat i další články o matematice, která bude zrovna potřeba. Abych tu jen neplácal definice, pokusím se v článcích o funkcích také ukázat, k čemu je používáme při programování (to však až v příštích dílech).

Obrázek ke článku WebExpo je za námi, jaké že bylo? Výborné!

WebExpo je za námi, jaké že bylo? Výborné!

Je pryč, skončilo. Dvoudenní raut toho nejlepšího z web/dev/byz scény byl asi nejlepším ročníkem, shodli se na tom téměř všichni. Vlastně negativní komentáře zaznívaly pouze od těch, jež se akce nezúčastnili. Pokud jste tam nebyli, nahlédněte nyní.

Obrázek ke článku Středoškolská fyzika - kinematika hmotného bodu I (obecně)

Středoškolská fyzika - kinematika hmotného bodu I (obecně)

První skutečně fyzikální díl našeho kurzu je na světě! Začneme s tím, co považujeme ve fyzice za nejsnazší - mechaniku hmotného bodu. Tento článek má tři cíle: říci si, co je to kinematika a hmotný bod; seznámit se s dráhou, pozicí, rychlostí, zrychlením, úhlovou rychlostí a úhlovým zrychlením; odvodit základní vztahy mezi zrychlením, rychlostí a uraženou dráhou.

Obrázek ke článku Středoškolská fyzika, začátek – co je třeba znát?

Středoškolská fyzika, začátek – co je třeba znát?

V tomto díle kurzu o fyzice se chci věnovat tomu, co by člověk měl znát, než se začne fyzikou jako takovou zabývat. V článku najdete povídání o fyzikálních veličinách a jednotkách, něco o matematickém aparátu, kterým byste měli disponovat pro zvládnutí kurzu, a poté nějaké matematické příklady, abyste si ověřili, zda to zvládnete.

Obrázek ke článku 5 nejlepších online her letošního léta

5 nejlepších online her letošního léta

Letošní léto nebylo nijak horké a to se projevilo i na zvýšeném zájmu o online hry. Raketka.cz, která nabízí stovky online her pro zábavu, sestavila žebříček pěti nejžhavějších her letošního léta.

Obrázek ke článku Startup – finančný pohľad II

Startup – finančný pohľad II

Predchádzajúca časť sa venovala stručnému opisu toho, čo budeme musieť do začiatku zaplatiť a akú formu podnikania zvoliť. Keď už máme tento úvod za sebou, môžeme sa pozrieť na možnosti, kde peniaze reálne vziať.

Obrázek ke článku WebExpo - konference, která rozvířila stojatý český rybník

WebExpo - konference, která rozvířila stojatý český rybník

Organizátoři WebExpa připravují již 4. ročník konference pro lidi od webu – vývojáře, webdesignéry i projektanty. Letošní ročník je, zdá se, příkladem efektu motýlích křídel v kleci. Pokud vás diskuze (převážně na Twitteru) minula, nabízím rozsáhlé shrnutí, včetně názorů od našich celebrit.

Obrázek ke článku Středoškolská fyzika - úvod

Středoškolská fyzika - úvod

Úvodní díl nového seriálu o tématech středoškolské fyziky. Zasvěcení do historie oboru jako takového plus přehled kapitol v budoucích částech tohoto seriálu.

Obrázek ke článku Vítěz EXACT ITchallenge pojede do Afriky

Vítěz EXACT ITchallenge pojede do Afriky

Závody horských kol „ITchallenge“, kterých jsme mediálním partnerem, se letos odehrají v sobotu 3. září v Kamenici u Prahy. Na letošního vítěze firemních týmů čeká navíc velmi atraktivní cena: kompletní startovné pro dvoučlenný tým na závod Cape Pioneer Trek, který se pojede v Jihoafrické republice v roce 2012.

Obrázek ke článku Startup - finančný pohľad I

Startup - finančný pohľad I

Trend Startupov sa už pomaly rozbieha aj tu u nás v strednej Európe. Možno to nie je na prvý pohľad zrejmé, ale kto vie kde hľadať, nájde. Zaujímavé informácie sa dajú nájsť napríklad na Barcampoch v Čechách, WebExpe alebo na slovenských akciách pod menovkou Startupcamp.

Obrázek ke článku Programujte.com je tu v novém - měníme se

Programujte.com je tu v novém - měníme se

Tak jsme se dočkali, světlo světa spatřila nová, v pořadí již čtvrtá verze webu Programujte.com s kódovým označením Aurora. Byla to dlouhá doba, ale bylo stanoveno mnoho cílů. Pojďme se podívat, proč je zde nová verze, proč jsme na ni tak dlouho čekali, co přinese a jaké máme plány.

Obrázek ke článku Software pro nejsilnější médium

Software pro nejsilnější médium

Jako mnoho dalších oblastí podnikání, začala i činnost televizních společností nabírat v posledních letech na obrátkách. Nástup digitálního vysílání a postupující diferenciace diváků byly příčinou vzniku nových televizních kanálů i televizních společností. To s sebou pochopitelně přineslo rostoucí konkurenci mezi nimi a tím i požadavek na co nejvyšší efektivitu činností.

Obrázek ke článku Chování duchů ve hře Pac-Man, část 1.

Chování duchů ve hře Pac-Man, část 1.

Pamatujete Pac-Mana? Jak by ne, nedávno jej vtisknul i Google do svého loga. Pohyb nepřátel v této hře řídí na pohled komplexní logika a my vám ji ve dvojici článků přiblížíme. V tomto prvním díle se seznámíte se základy, v druhém pak s "osobnostmi" jednotlivých duchů a možnými fintami pro boj s nimi.

Jak ve Windows odstranit ovladače odpojených zařízení

Ve starších verzích operačního systému MS Windows byla instalace některých ovladačů úkolem, který otestoval jak vaše znalosti výpočetní techniky, tak i nervy a trpělivost. V současnosti je to otázka chvilky a maximálně pár kliknutí. Cílem tohoto článku je ukázat, jak nepotřebné ovladače ze systému odstranit.

Obrázek ke článku Porovnanie vybraných výučbových programov

Porovnanie vybraných výučbových programov

V posledných rokoch 20. storočia sa posunul vývoj technológií výrazne smerom dopredu. Nie je žiadnou novinkou, že sa medzi učiteľmi stáva čoraz obľúbenejšie vyučovať predmety pomocou počítačov v počítačových učebniach. V nasledujúcom texte nájdete programy, ktorých cieľom je zefektívniť výučbový proces v počítačovej učebni.

Výsledky 271-300 z celkem 1 559 nalezených
  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20     
Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý