Ostatní – Články – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Ostatní – Články – Programujte.comOstatní – Články – Programujte.com

 

Google Alerts

V tomto článku bych chtěl čtenáře upozornit na velmi užitečnou službu, kterou Google poskytuje registrovaným uživatelům zdarma.

Obrázek ke článku MyCommsuite – Software as a Service

MyCommsuite – Software as a Service

Mycommsuite je řešení sjednocené komunikace, které poskytovatelé internetových služeb a telekomunikační firmy mohou nabízet svým zákazníkům.

John von Neumann

V tomto článku bych chtěl čtenářům přiblížit život člověka, který se podílel na konstrukci prvního počítače, vytvořil teorii her a spolupracoval na vývoji atomové bomby a který patřil mezi nejlepší vědce své doby. Jde o Johna von Neumanna.

Architektura The Archivist

Používáte Twitter? A znáte The Archivist? Vývojáři poodhalili postup, jakým vytvářeli architekturu aplikace – od prototypu, přes přesun do cloudu na Windows Azure, změny v databázích, opuštění SQL až po finální podobu. Článek ukazuje i to, jaká úskalí může mít nasazení škálovatelné webové aplikace v prostředí Azure.

Obrázek ke článku Jak snadno dosáhnout na volné noze na pravidelný příjem?

Jak snadno dosáhnout na volné noze na pravidelný příjem?

Staň se i ty součástí týmu odborníků. Být úspěšnou a uznávanou autoritou ve svém oboru stojí obrovské úsilí, vydržet se však vždy vyplatí. Existuje nějaká snazší cesta, jak získat zakázky, reference a samozřejmě slušný plat?

Obrázek ke článku WebExpo Startup Show

WebExpo Startup Show

Webový projekt roku zvítězí díky originálnímu nápadu i reálné šanci na obchodní úspěch

Lekce z webů pro dospělé

Bez ohledu na váš osobní názor na internetové porno mají administrátoři těchto serverů nepochybně velké znalosti a zkušenosti v oblasti skriptování a škálování webových aplikací. Řídí se několika základními principy: udržuj svou databázi čistou, používej open-source-like řešení všude, kde to je možné, a používej nejnovější technologie, pouze pokud z toho tvůj web opravdu těží, ne jen kvůli dobrému osobnímu a inovativnímu pocitu.

Obrázek ke článku Software za Facebookem

Software za Facebookem

Na úrovni, na jaké Facebook funguje, troskotá hodně tradičních přístupů k podávání webového obsahu nebo tyto přístupy jednoduše nejsou dostatečně praktické. Výzva pro Facebookové inženýry tak sestává již ze samotného udržování hladkého chodu webu, a to pro téměř půl miliardy aktivních uživatelů. Tento článek se poohlíží po některých softwarových řešeních a technikách, které k dosažení takového stavu Facebook používá.

Obrázek ke článku Čeština pro Visual Studio 2010

Čeština pro Visual Studio 2010

Začátek července je svědkem rozporuplné události – vychází čeština pro Visual Studio. Microsoft začal poskytovat ke svému vývojovému prostředí jazykové balíčky a bylo rozhodnuto, že jedním z cílů lokalizace bude i náš rodný jazyk. Podívejme se v krátkosti, jak na tom překlad je.

Obrázek ke článku Aktuální čísla Internetu

Aktuální čísla Internetu

Kolik je uživatelů na Internetu? Kolik je denně celosvětově posláno emailů, spamu? Statistiky sociálních sítí, YouTube, blogů. Vše v jednom videu od Jesse Thomase.

Autologin ve Windows XP

V tomto krátkém článku bych chtěl popsat jednoduchou cestu, jak nastavit automatické zalogování uživatele do systému Microsoft Windows XP.

Obrázek ke článku Soutěž o nejlepší hosting zná vítěze

Soutěž o nejlepší hosting zná vítěze

Soutěž o nejlepší hosting tohoto roku TOP HOSTINGY 2009 našla vítěze. Nejlepšími webhostingy byly porotou vyhlášeny programy společností ONEbit.cz, HOSTING90, Hosting 51 a IGNUM. V hlasování veřejnosti uspěl Český hosting, FORPSI a Active24.

Obrázek ke článku Kniha: Návrhové vzory

Kniha: Návrhové vzory

Recenze úspěšné knihy Rudolfa Pecinovského, "bichle", který vás provede zákoutími návrhových vzorů. Jednoduše řečeno: recenze příručky správného programátora.

Seznam.cz chystá nový fulltext

Seznam.cz přichází po dlouhé době s novou verzí fulltextu, od kterého si vývojáři slibují mnohem relevantnější výsledky.

Podvodné video zneužívá WMP

Metody internetového podsvětí, toužícího po vašich datech jsou stále sofistikovanější. Nyní se je pokouší získat pomocí podvodného videa kolujícího internetem.

Obrázek ke článku Hledá se nejlepší hosting roku 2009

Hledá se nejlepší hosting roku 2009

Server Hostingy.cz připravuje soutěž o nejlepší webhosting tohoto roku TOP HOSTINGY 2009. Cílem soutěže je najít nejkvalitnější hostingové programy na českém trhu a pomoci zákazníkům při výběru poskytovatele webhostingových služeb. Hledání vítěze začne 28. září 2009.

Obrázek ke článku Letní škola pro dívky se zájmem o IT

Letní škola pro dívky se zájmem o IT

Více žen do IT – tak by se dal nazvat projekt zaměřující se na středoškolačky a jejich zájem o obor informačních technologií. IBM ČR ve spolupráci s VUT Brno, Fakultou informačních technologií (FIT), pořádá pro skupinu gymnazistek týdenní letní kurz, ve kterém budou mít možnost seznámit se blíže nejen s technickou stránkou věci, jako je například programování, zpracování audiovizuálního či video záznamu, ale také navštíví zázemí společnosti IBM, aby se mohly přesvědčit, jak se v takové firmě pracuje.

GitMagic (8) – nedostatky Gitu

Přestože je Git tak skvělým pomocníkem a hezky napsaným kusem programu, všechno má i své mouchy. Git není výjimkou.

Výsledky 301-330 z celkem 1 559 nalezených
  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21     
Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý