Ostatní – Články – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Ostatní – Články – Programujte.comOstatní – Články – Programujte.com

 

Vydána Miranda IM 0.6.1

Po dvou týdnech vývojáři Mirandy IM vydali novou verzi. Čekají na nás drobná vylepšení a opravy chyb.

Intel v Apple TV

Zrodila se další zajímavá kombinace na poli výpočetní techiky. Tedy procesor od Intelu v Apple TV.

Odstraň si DRM

Uběhla již řada let od prolomení systému MS DRM (Microsoft Digital Rights Management) hackerem s přezdívkou Beale Screamer. Do této chvíle se systém DRM dočkal několika dalších verzí, které měly opravit tyto nedostatky. Přesto se v poslední době na Internetu objevil program FairUse4WM, který slouží pro odstranění ochrany z hudebních souborů.

Nokia a Snort

Koncern Nokia uveřejnil informaci o navázání spolupráce s firmou Sourcefire, která je všeobecně známá z vývoje nástroje Snort a je ceněna mezi specialisty v oblasti zabezpečení.

PDF hacknut

Britský specialista v oblasti bezpečnosti informačních technologií, David Kierznowski, odhalil programovou chybu ve formátu Adobe PDF, která umožňuje provedení vzdáleného útoku na počítači jeho oběti.

Tvůrci červa Zotob jsou ve vězení

Mladiství programátoři z Maroka, Achraf „Coder“ Bahloul a Farid „Diabl0“ Essebar byli odsouzeni k vězení v souvislosti se škodou, kterou způsobil jimi naprogramovaný intemetový červ Zotob.

Seagate představila 1TB Hard Disk

Od uvedení novinky v podobě 750GB pevného disku se na nějakou dobu firma Seagate odmlčela. Jak je vidět, tak čas zbytečně nepromarnila a už teď slibuje úctihodný 1 TB a navíc za dobrou cenu.

Objeven pomocí Skype

Bývalý šéf izraelské firmy Comverse, podnikající v oblasti VolP, Jacob Alexander, který v síti vystupuje pod přezdívkou Kobi, byl objeven na Srí Lance chvíli poté, co byl zachycen jeho jednominutový rozhovor vedený pomocí komunikátoru Skype.

ATI Sapphire Dual Radeon X1950 Pro

Snaha zdvojování všech počítačových komponent za účelem razantního zvýšení výkonu se v poslední době objevuje v segmentu IT stále častěji. Vzpomeňme si například na operační paměti, které s tímto trendem začaly nejdříve a po představení Dual Channel jistě srdce nejednoho IT nadšence zaplesalo radostí. Po tomto počinu se zanedlouho objevily dvoujádrové procesory a jako by toho nebylo málo, dnes si lze už koupit i základní desku s dvěma paticemi, které nabízí až neuveřitelnou sílu 4 jader procesorů. Do třetice se do tohoto počinu pustili i výrobci grafických karet a před několika měsíci byla představena GeForce 7950. Jako odezvu se teď snaží odpovědět ATI, potažmo Sapphire.

MP3 přehrávače SanDisk Sansa e200 series

Firmu SanDisk možná znáte jako výrobce kvalitních paměťových karet. V létě roku 2006 ale přinesla na trh řadu MP3 přehrávačů s označením Sansa e200 series. Pojďme se jim podívat na zoubek.

Moderní platformy s integrovanými grafikami

Tento článek detailně zasvětím novým a moderním chipsetům s integrovanými grafikami jak pro platformu AMD, reprezentovanou chipsety nVidia 6150 a 6100, tak i pro platformu Intel, jako například 965G. Samozřejmě nebude chybět ani malé ohlédnutí do historie v podobě intelovské 945G.

Basic Miranda II. - pár maličkostí

V tomto článku vám osvětlím jen nějaké maličkosti. Sice to jsou maličkosti, ale k plnohodnostné obsluze Mirandy se rozhodně hodí. Jde o čtení statusů (away zpráv) lidí z contact listu, přednastavení away zpráv, nastavení zvuků, ignorování uživatelů (případně něco od nich); nastavení doby, kdy bude váš status automaticky změněn…

Vydána Miranda IM 0.6

Po téměř čtyřech měsících byla vydána nová verze jednoho z nejoblíbenějších a nejlepších alternativních IM klientů. Nová verze opravuje chyby a přináší novinky.

Speciální teorie relativity 1

Úvod do speciální teorie relativity. Postupně se seznámíme se základními principy této teorie, a to i z matematického pohledu.

Sítě BitTorrent

Úvod do sítí BitTorrent. Článek popisuje princip těchto P2P sítí.

Výsledky 871-900 z celkem 1 559 nalezených
  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40     
Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý