Ostatní – Články – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Ostatní – Články – Programujte.comOstatní – Články – Programujte.com

 

Obrázek ke článku Chcete dobře zabezpečit své systémy? Potřebujete vědět proti čemu!

Chcete dobře zabezpečit své systémy? Potřebujete vědět proti čemu!

Nejlepší obranou není vždy útok, v oblasti IT bezpečnosti fungují vědomosti, a pokud možno co nejaktuálnější. Pokud chcete zjistit, co se děje v reálné praxi zabezpečení IT systémů a obrany proti hackingu, rezervujte si v kalendáři 29. září 2015. Na tento termín připravila Počítačová škola Gopas třetí ročník největší události v oblasti IT bezpečnosti a etického hackingu u nás – HackerFest 2015.

Obrázek ke článku Počet .eu domén v Česku roste

Počet .eu domén v Česku roste

Během posledních dvanácti měsíců jsme zaznamenali velký nárůst počtu .eu domén. Ačkoliv je WEDOS Internet, a.s. největším provozovatelem sdíleného webhosting v Česku, tak nás číslo 11.925 opravdu překvapilo. Koncem dubna 2015 jsme pro naše zákazníky spravovali 22.865 .eu domén. Jejich počet se tedy za poslední rok více jak zdvojnásobil. Že by se Čechům zalíbila doména Evropské unie?

Celý článekGoogle22. června 2015PR
Obrázek ke článku Analýza a optimalizace procesů 4

Analýza a optimalizace procesů 4

V minulých článcích jsme si ukázali, jak zpracovat a pak analyzovat data z procesu, nalézt závislosti mezi veličinami, které tento proces ovlivňují a vytvořit si tak určitý model procesu, který pak můžeme dále využívat pro jeho optimalizaci. V tomto článku si předvedeme tři způsoby optimalizace, které můžeme provést s pomocí systému ElTav.

Obrázek ke článku Analýza a optimalizace procesů 3

Analýza a optimalizace procesů 3

V minulých článcích jsme si ukázali, jak připravit datový soubor pro analýzu výrobních procesů, která pak bude zdrojem pro jejich optimalizaci. V tomto článku se již budeme zabývat první fází optimalizace procesů, analýzou připravených dat pomocí neuronových sítí. Ukážeme si nejčastější typy sítí, možnosti jejich využití v průmyslových informačních systémech a popíšeme základní parametry ovlivňující jejich učení.

Obrázek ke článku Konec zabezpečení SHA-1 – co to pro nás znamená?

Konec zabezpečení SHA-1 – co to pro nás znamená?

Konec podpory hash algoritmu SHA-1 není novinkou, avšak proces ukončení výrazně zrychlil Google díky svému prohlížeči Chrome. V nejbližších týdnech je třeba zkontrolovat své certifikáty. V tomto článku se dozvíte, zdali se vás problém týká a jak ho vyřešit.

Obrázek ke článku 7 mýtů o SSL certifikátech na vašem serveru

7 mýtů o SSL certifikátech na vašem serveru

V oblasti SSL certifikátů a šifrování panuje spousta mýtů, které odrazují provozovatele webu od zvýšení bezpečnosti svých návštěvníků. Společně se specialistou SSLmarket.cz Jindřichem Zechmeisterem jsme připravili souhrn pověr, kterých se lidé při zvažování pořízení SSL certifikátů obávají. Pojďme se na ně podívat.

Obrázek ke článku Americký MIT vyvinul nový jednotný programovací jazyk pro web

Americký MIT vyvinul nový jednotný programovací jazyk pro web

Massachusettský technický institut (MIT) vyvinul nový programovací jazyk pro tvorbu webu. V současnosti existuje několik různých jazyků pro různé části webu – například php, javascript, kaskádové styly, klasický html kód a podobně. Nový programovací jazyk má veškeré možnosti a funkce webu sjednotit.

Výsledky 181-210 z celkem 1 559 nalezených
  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17     
Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý