Ostatní – Články – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Ostatní – Články – Programujte.comOstatní – Články – Programujte.com

 

Obrázek ke článku Jak jsme vytvořili sociální síť pro sportovce

Jak jsme vytvořili sociální síť pro sportovce

Již na střední škole nás zajímal zdravý životní styl, fitness a seberealizace. Na základě naší aktivity jsme si často ukládali výsledky, porovnávali je a zpětně analyzovali. Vzhledem k tomu, že jsme používali pouze poznámkové bloky, papír a tužku, bylo složité své výsledky ukázat ostatním, pochlubit se a motivovat.

Obrázek ke článku Symb.me je ojedinělý internetový projekt o hudbě, kterou milujete

Symb.me je ojedinělý internetový projekt o hudbě, kterou milujete

Symb.me neboli Share your music better (Sdílej svou hudbu lépe) představuje novou sociální síť pro milovníky hudby. Vytvořili jsme prostředí pro sdílení muziky s přáteli, spolupracovníky a lidmi, kteří mají rádi stejný hudební styl, interprety či songy. Jako zdroj přehrávání používáme YouTube.

Obrázek ke článku Středoškolská fyzika – křivočarý pohyb

Středoškolská fyzika – křivočarý pohyb

Tento díl věnuji studiu křivočarých pohybů. V minulém díle jsem byl upozorněn na fakt, že jsem provedl výklad příliš nesrozumitelně, dokonce jsem byl nařčen, že opisuji skripta. Pokusím se tedy v tomto díle být "přímočařejší" (přestože se jedná o křivočaré téma :) ) a budu doufat, že si nikdo nebude myslet, že své články přepisuji ze skript.

Obrázek ke článku Internet mění vzdělávání, stojíme o to?

Internet mění vzdělávání, stojíme o to?

Digitální informace dnes vládnou světu a poznání a vzdělávání je nejdostupnější v celé historii lidstva. Internet poskytuje nevyčíslitelné množství obsahů, témat a tolikero odpovědí na naše zvídavé otázky, že by člověk musel žít desítky, možná stovky životů, pokud by chtěl veškeré dostupné vědění načerpat. Z každého se tak dnes může stát samouk stejně, jako byli Einstein, Bell či Hemingway.

Obrázek ke článku Obludárium programovacích jazyků – část 2.

Obludárium programovacích jazyků – část 2.

V druhém díle našeho obludária si ukážeme další dva esoterické programovací jazyky. Prvním bude Single Four a ten druhý se jmenuje AAAAAAAAAAAAAA!!!!. Navíc se potom můžete zúčastnit malé soutěže, kterou najdete na konci článku.

Obrázek ke článku Výsledky 13. ročníku konference Junior Internet

Výsledky 13. ročníku konference Junior Internet

V sobotu 17. 3. 2012 proběhl již 13. ročník konference Junior Internet, která každoročně přivede dohromady mladé internetové podnikatele, podnikatele a webdesignery. Letošní ročník se nesl ve znamení velkých změn. Největší změna byla přítomnost hvězdné poroty (ve složení David Grudl, Jan Tichý, Jirka Tvrdek a Vít Vrba), která rozhodla na samotné konferenci o finálním osudu finalistů. Vítězové projektu i letos ukázali, co mladí na internetu dokážou.

Obrázek ke článku Obludárium programovacích jazyků – část 1.

Obludárium programovacích jazyků – část 1.

V tomto krátkém seriálu se projdeme krajinou těch nejzvláštnějších, nejšílenějších a nejneobvyklejších programovacích jazyků, které kdy spatřily světlo světa. Neberte je ale příliš vážně, jejich hlavním smyslem a účelem je samozřejmě pobavení!

Obrázek ke článku Recenze knihy: Objektivy 2011/2012 – katalog objektivů na našem trhu

Recenze knihy: Objektivy 2011/2012 – katalog objektivů na našem trhu

Celkem 151stránkový průvodce světem objektivů nabízí čtenáři komplexní přehled o objektivech dodávaných na náš trh. Kniha navazuje na svého předchůdce, který byl vydán před třemi lety, a vznikla jako reakce na aktuální změny, kterými trh s fotoaparáty za poslední dobu prošel.

Obrázek ke článku Středoškolská fyzika - přímočarý pohyb

Středoškolská fyzika - přímočarý pohyb

Tentokrát se dozvíme něco málo o přímočarém pohybu. Co se bude hodit, bude určitě to, že si přiblížíme následující: přímočarý pohyb a jeho zákonitosti, nakousneme rozdíl oproti křivočarému pohybu, který probereme příště. Jestli už někdo čeká na to, že se podíváme i na „nějaké ty věci s počítačem“, tak ty nás budou čekat o kurz dál v dynamice jako dodatek k Newtonovým pohybovým rovnicím jako numerické možnosti, jak řešit libovolné diferenciální rovnice.

Obrázek ke článku Junior Internet odrazovým můstkem pro mladé talenty do 18 let

Junior Internet odrazovým můstkem pro mladé talenty do 18 let

Junior Internet je soutěž pro mladé lidi do 18 let, kteří se aktivně pohybují na internetu. Za svých 13 let již pomohla odstartovat kariéru nepřebernému množství mladých podnikatelů, programátorů, designerů či copywriterů – namátkou můžeme jmenovat Tomáše Krchu, Jana Řežába či Zdeňka Cendru.

Obrázek ke článku Pracujete dlouho do noci? Jak se žije s otočeným denním režimem?

Pracujete dlouho do noci? Jak se žije s otočeným denním režimem?

Skoro každý z nás to alespoň jednou zažil – práce do ranních hodin, nevyspalost, únava, večerní hlad, nezdravé rychlé jídlo… Krátkodobě to jde vydržet a vcelku snadno. Jaké jsou ale zkušenosti kolegů, kteří dlouhodobě pracovali nebo pracují do ranních hodin, mají otočený denní režim a nezdravě se stravují? Sám jsem to zkusil a pracoval i 20 hodin denně, k tomu jsem posbíral zkušenosti svých kolegů a zde jsou výsledky.

Obrázek ke článku Výzva čtenářům: podpořte nás, hodnoťte, sdílejte a mějte nás rádi

Výzva čtenářům: podpořte nás, hodnoťte, sdílejte a mějte nás rádi

Nestává se často, že dáváme ven takové výzvy. Ale jednou uděláme výjimku – rádi bychom naše věrné čtenáře, i občasné návštěvníky, o něco poprosili. Programujte.com je tu přes 8 let – od roku 2003. Za tu dobu jsme pomohli spoustě lidem v jejich profesním vývoji, rozšíření obzorů nebo jim našli třeba nový koníček.

Výsledky 241-270 z celkem 1 559 nalezených
  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19     
Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý