.NET – Články – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

.NET – Články – Programujte.com.NET – Články – Programujte.com

 

Obrázek ke článku Tvorba úvodního okna programu v C#

Tvorba úvodního okna programu v C#

Dnešní článek z řady článků o vývoji software na platformě .NET a o jazyku C# bude zaměřen na tvorbu úvodních dialogů při načítání programu. K čemu to bude dobré, zjistíte, když budete číst dále.

Obrázek ke článku ASP.NET MVC v praxi od A do Z, 9. díl – Partial Views a Master Pages

ASP.NET MVC v praxi od A do Z, 9. díl – Partial Views a Master Pages

Jedním z hesel MVC frameworku je: „neopakuj se“. Naše aplikace to ale ani zdaleka nedodržuje, měli bychom s tím něco udělat! Proto si dnes uvedeme tzv. „partial pages“ a ve druhé části článku i „master pages“, které dost možná znáte i z klasických WebForms.

Obrázek ke článku ASP.NET MVC v praxi od A do Z, 6. díl – CRUD

ASP.NET MVC v praxi od A do Z, 6. díl – CRUD

V následujících dvou dílech nás čeká dodělání implementace CRUDu – Create, Read, Update, Delete - tedy implementace podpory pro vytváření, čtení, upravování a mazání večeří. Čtení už máme z minula, dnes se zaměříme na upravování existujících večeří.

Obrázek ke článku ASP.NET MVC v praxi od A do Z, 1. díl - Vytvoření projektu

ASP.NET MVC v praxi od A do Z, 1. díl - Vytvoření projektu

Po dlouhém přemýšlení nad názvem tohoto nového seriálu jsem dospěl k tomu, že ho pojmenuji „stručně“ podle hlavní technologie, kterou budeme používat, a zároveň se pokusím vystihnout účel seriálu. Tím je ukázat vám, čtenářům, užití této technologie v praxi, od absolutních základů, až do kompletně hotové a funkční aplikace. Nedejte se ale zmást, nepoužijeme zdaleka jen ASP.NET MVC, ale také AJAX nebo LINQ to SQL.

Obrázek ke článku Jemný úvod do teorie ASP.NET MVC

Jemný úvod do teorie ASP.NET MVC

ASP.NET MVC je poměrně mladá technologie se spoustou zajímavých schopností a rozhodně slibnou budoucností. Podívejme se tedy dnes spolu stručně na teorii architektury MVC, kterou si v nadcházejících článcích vyzkoušíme v praxi.

Obrázek ke článku Návštěvní kniha v ASP.NET a MS SQL

Návštěvní kniha v ASP.NET a MS SQL

V dnešním článku si ukážeme, jak vytvořit jednoduchou knihu návštěv. V mnohých článcích se dozvíte, že tato záležitost je určena spíše pro pokročilé uživatele. Ovšem pro ty, co se rozhodli pracovat s ASP.NET, bude milé překvapení, jak snadné to je. Koneckonců, můžete se o tom přesvědčit sami.

Klíčové slovo this v C#

Začátečníci mají často problém se správným pochopením funkce a využití klíčového slova this. Tento článek by jim mohl pomoci.

Obrázek ke článku Silverlight 2 Digg klient - 6. díl

Silverlight 2 Digg klient - 6. díl

Dnešní díl bude o použití User Controls v Silverlightu 2 v praxi – pro našeho Digg klienta vytvoříme vyskakovací okno s podrobnostmi o zápisku.

Obrázek ke článku Silverlight 2 Digg klient - 5. díl

Silverlight 2 Digg klient - 5. díl

Doteď jsme používali pro zobrazování dat DataGrid. Co když si ale budeme se vzhledem výpisu trochu pohrát? Tento díl bude hlavně o možnostech ListBoxu v Silverlightu.

Obrázek ke článku Silverlight 2 Digg klient - 2. díl

Silverlight 2 Digg klient - 2. díl

Dnes to bude o designu – popíšeme si dostupné kontejnery pro ovládací prvky v Silverlightu a vytvoříme grafické prostředí Digg klienta.

Obrázek ke článku Silverlight 2 Digg klient - 1. díl

Silverlight 2 Digg klient - 1. díl

V tomto díle se ještě nepodíváme na Digg klienta, místo toho začneme tradičním Hello World a řekneme si, z čeho se Silverlight projekt skládá.

Obrázek ke článku Silverlight 2 Digg klient - Úvod

Silverlight 2 Digg klient - Úvod

V této nové sérii článků si postavíme Digg klienta pomocí Silverlightu 2. Během toho si ukážeme zajímavé schopnosti této technologie.

Výsledky 31-60 z celkem 148 nalezených
  1  2  3  4  5     
Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý