.NET – Články – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

.NET – Články – Programujte.com.NET – Články – Programujte.com

 

ASP.NET – 8. lekce

Jak jsem minule slíbil, dneska si řekneme něco málo o objektech v ASP.NET.

ASP.NET master pages


Pri vývoji webovej aplikácie by bolo veľmi pracné a nepraktické písať kód obsahujúci celkový vzhľad webu pre každú stránku. Oveľa jednoduchšie a pohodlnejšie je vytvoriť jednu šablónu, ktorá sa bude aplikovať na všetky stránky s konkrétnym obsahom.

OS Singularity

Článek popisuje OS Singularity společnosti Microsoft. Poukazuje na možné principy operačních systémů budoucnosti.

ASP.NET – 5. lekce

Dnes se naučíme používat cyklus s podmínkou na konci – do-while, cyklus s podmínkou na začátku – while a příkaz switch/select.

ASP.NET - 4. lekce

Dneska si ukážeme, jak používat výjimky if/else/elseif a cyklus for.

ADO.NET

Obsah článku:

  • Základy ADO.NET
  • Architektúra ADO.NET
  • Základné triedy ADO.NET

Instalace a nastavení IIS

Trochu odskočíme od kurzu ASP.NET a ukážeme si, jak nainstalovat a nastavit Internetovou informační službu (IIS) z instalačního CD/DVD MS Windows 2000/XP.

ASP.NET - 3. lekce

V dnešní krátké lekci se podíváme na proměnné a jejich používání.

ASP.NET – 2. lekce

Jak jsem minule slíbil, vytvoříme si první stránku v ASP.NET, a to jak jinak než Hello World. Dále si ukážeme, jak přiřadit tlačítku akci a jak psát komentáře. Tak jdeme na to :-)

Otevřené implementace .NET Frameworku

Článek popisuje otevřené implementace standardizovaných částí .NET Frameworku, které v jisté míře umožňují běh .NET aplikací na jiných platformách, než je platforma Windows.

Odesílání e-mailů – 2. díl

V druhém, pravděpodobně posledním dílu se dozvíte, jak odesílat e-maily s přílohami a jak zobrazovat přiložené obrázky v těle e-mailu.

Odesílání e-mailů – 1. díl

Častým problémem začínajících .NET vývojářů je odesílání e-mailů, proto se vás v příštích několika dílech pokusím seznámit se správným odesíláním e-mailových zpráv v prostředí .NET 2.0.

Jak odstranit diakritiku z řetězce

Občas nastane situace, kdy je nutné odstranit z řetězce znaky s diakritikou. .NET 2.0 nabízí spolehlivé řešení problému, protože umí pracovat s takzvanými Unicode kategoriemi.

Jazyková integrace

Za největší výhodu platformy .NET je považována podpora více programovacích jazyků a vysoká úroveň integrace mezi nimi.

C# - 2. lekce

  • Jmenné prostory
  • Třídy
  • Dědičnost
  • Struktury
  • Rozhraní

C# - 1. lekce

Tento kurz navazuje na Seriál C#. Řekneme si, které infromace ze seriálu byste si měli zopakovat a něco navíc samozřejmě doplním. Nakonec si zadáme první tzv. opakovací úkol.

Architektura Microsoft .NET Framework – 3. díl

Garbage collection (dále jen GC) v Microsoft .NET Frameworku kompletně osvobozuje každého programátora od starostí kdy uvolnit paměťové prostředky apod. Pokud čtete tento článek, chete určitě porozumět, jak to vlastně funguje. V první části si povíme, jak GC alokuje a kontroluje objekty, detailně si popíšeme, jak pracují jeho algoritmy. Budeme také mluvit o tom, jak GC čistí paměť.

Testováním řízený vývoj

V tomto článku vás Doug Seven seznámí s Testováním řízeným vývojem a ukáže, jak používat tuto metodu designu při každodenním programování s použitím Visual Studio 2005 Team System.

C# aplikace s podporou pluginů

Pokud programujete pro platformu .NET Framework a chcete se dozvědět, jak jednoduše implementovat do své aplikace podporu pluginů, čtěte dál! Vše si ukážeme a vysvětlíme na názorném příkladě.

C# - 5.lekce

Podíváte se na jednotlivé druhy polí a na to, jak je obsloužit. Rozdělíme je na tři základní typy a to na pole jednorozměrné, pole pravoúhlé a pole zubaté...

Výsledky 121-148 z celkem 148 nalezených
  1  2  3  4  5  
Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý