Články – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Články – Programujte.comČlánky – Programujte.com

 

Obrázek ke článku HERNÍ VÝVOJÁŘI Z RŮZNÝCH KOUTŮ SVĚTA SE SJÍŽDĚJÍ DO BRNA NA GAME ACCESS ’16

HERNÍ VÝVOJÁŘI Z RŮZNÝCH KOUTŮ SVĚTA SE SJÍŽDĚJÍ DO BRNA NA GAME ACCESS ’16

15. a 16. dubna roku 2016 se bude v brněnském hotelu BobyCentrum konat mezinárodní konference herních vývojářů Game Access ‘16. Ta všem začínajícím i zkušeným profesionálním vývojářům her nabídne řadu zajímavých přednášek od známých odborníků, stejně jako možnost seznámit se během formálních i neformálních diskuzí s ostatními kolegy z oboru.

Obrázek ke článku Digital Data Cube Framework – vývoj databázových aplikací bez kompromisů

Digital Data Cube Framework – vývoj databázových aplikací bez kompromisů

Systém Digital Data Cube© Framework přináší zcela odlišný způsob pohledu na vývoj databázových aplikací, než je doposud běžné. To je patrné zejména ve způsobu návrhu datového modelu a kolekce abstraktních tříd, které s tímto modelem pracují. Nasazení Digital Data Cube© Frameworku vede ke zpřehlednění zdrojového kódu, minimalizaci chyb, zkrácení vývojového cyklu a podstatným úsporám nákladů na vývoj.

Obrázek ke článku Konference: Jen správně nasazený informační systém je klíčem k úspěchu

Konference: Jen správně nasazený informační systém je klíčem k úspěchu

Mobilní práce s firemními daty, personalizace výstupů, využívání cloudu, nebo elektronizace dokumentů – to je jen několik z řady aktuálních trendů v oblasti podnikových informačních systémů, kterým se bude věnovat konference Firemní informační systémy, která se koná 22.3.2016 v pražském Kongresovém centru Vavruška na Karlově náměstí.

Obrázek ke článku Let's Encrypt a vaše weby

Let's Encrypt a vaše weby

Šifrovaná komunikace s webovými stránkami je dnes již poměrně rozšířená. Google ve svém algoritmu pro řazení stránek zvýhodňuje ty, které povolují zabezpečené připojení. Přihlašování a komunikace s bankami, s e-mailem a podobnými službami jsou šifrované, ale co ostatní webové stránky, jako váš e-shop, firemní stránka a podobně? Získejte a nasaďte SSL certifikát jednoduše a zdarma díky službě Let‘s Encrypt a Microsoft Azure!

Obrázek ke článku Ladíme PHP s pomocí Visual Studio Code

Ladíme PHP s pomocí Visual Studio Code

Nedávno jsem vydal článek PHP si rozumí s Microsoftem, kde jsem zmiňoval možnost vývoje PHP aplikací v prostředí Visual Studio Code. Uběhly zhruba dva měsíce od vydání verze, která umožňuje rozšíření prostředí pomocí různých doplňků z galerie, a v této galerii doplňků se objevil doplněk php-debug. Doplněk na pozadí využívá PHP rozšíření Xdebug a díky tomu můžete při ladění využívat breakpointy (body přerušení), prohlížet obsah proměnných a krokovat kódem.

Obrázek ke článku Analýza a optimalizace – Software 2

Analýza a optimalizace – Software 2

V dnešním článku se seznámíte s novým inteligentním systémem Opthan pro analýzu a optimalizaci procesů. Můžete si jej opět stáhnout na stránce http://optiintelligent.cz a je poskytován zdarma pro nekomerční účely. Nahrazuje dříve popsaný systém Eltav, je jednodušší a obsahuje novou metodu nalezení vzorce funkční závislosti.

Obrázek ke článku PHP a Microsoft? Velmi dobrá kombinace!

PHP a Microsoft? Velmi dobrá kombinace!

PHP je jeden z nejrozšířenějších webových programovacích jazyků na internetu. Vývojáři si mohou vybrat z mnoha variant hostingů pro jejich aplikace, ale málokterý z nich poskytuje tak širokou škálu služeb a možností jako Microsoft Azure. Azure App Service slouží jako Platform-as-a-Service (PaaS), což v jednoduchosti znamená, že se o prostředí, kde vaše aplikace běží, nemusíte starat.

Obrázek ke článku Visual Studio Code – editor kódu pro Windows, Linux i OS X

Visual Studio Code – editor kódu pro Windows, Linux i OS X

Microsoft se pokouší vyjít vstříc všem, kteří volají po odlehčení Visual Studia, a také těm, kterým slavný hegemon chybí na jejich operačním systému. Když bylo letos poprvé oznámeno Visual Studio pro Mac a Linux, vypadalo to, že peklo zamrzlo. Realita není až tak dramatická - vznikl editor kódu, který toho umí víc, než se může na první pohled zdát.

Obrázek ke článku Velká Recenze: Nová verze vývojového nástroje RAD Studio 10 Seattle z pohledu Miroslava Viriuse

Velká Recenze: Nová verze vývojového nástroje RAD Studio 10 Seattle z pohledu Miroslava Viriuse

Na samém konci srpna tohoto roku uvolnila firma Embarcadero Technologies opět novou verzi svých vývojových nástrojů, jež nese tentokrát označení RAD studio 10 Seattle. I když skok v číslování – předchozí verze nesla číslo 8 – naznačuje, že jde o produkt šitý na míru Windows 10, jedná se o nástroj pro vývoj aplikací pro 32bitová a 64bitová Windows, Mac OS X, iOS, Android a IoT (Internet věcí).

Obrázek ke článku Před dvěma lety jsme si postavili Laser Arénu, teď stavíme jedenáctou v Mongolsku

Před dvěma lety jsme si postavili Laser Arénu, teď stavíme jedenáctou v Mongolsku

Je to přibližně dva roky, co jsem zde psal článek, jak jsme Laser Arénu stavěli, proč jsme se tak rozhodli a v čem jsme chtěli být jiní. Od té doby jsme postavili řadu Laser Arén u nás, vstoupili na Slovensko a dokonce jednu postavíme i v Mongolsku. Na veletrhu zábavy ve Švédsku jsme navíc zjistili, že máme nejdetailnější výsledky ze hry na světě vůbec.

Celý článekGoogle29. října 2015PR
Obrázek ke článku Analýza a optimalizace – Software 1

Analýza a optimalizace – Software 1

V minulých článcích jsme si probrali základní metody analýzy a optimalizace procesů, které mohou výrazně ovlivnit ekonomiku výrobních podniků. Odkazoval jsem se přitom na starší demo verze na své stránce. V další části seriálu vám představím modernější analytické a optimalizační systémy firmy OPTI Intelligent s.r.o., která se vývojem těchto systémů zabývá. Zároveň vás budu průběžně informovat o nových poznatcích výzkumu a výsledcích, které jsem v této firmě dosáhl.

Obrázek ke článku Příprava webu na Microsoft Edge

Příprava webu na Microsoft Edge

Spolu s Windows 10 se pro miliony lidí změní výchozí webový prohlížeč na Microsoft Edge. Protože je to celkem zásadní změna, připravili jsme pro vás pár základních tipů, jak upravit svůj web, aby se v novém prohlížeči zobrazoval správně.

Obrázek ke článku Chcete dobře zabezpečit své systémy? Potřebujete vědět proti čemu!

Chcete dobře zabezpečit své systémy? Potřebujete vědět proti čemu!

Nejlepší obranou není vždy útok, v oblasti IT bezpečnosti fungují vědomosti, a pokud možno co nejaktuálnější. Pokud chcete zjistit, co se děje v reálné praxi zabezpečení IT systémů a obrany proti hackingu, rezervujte si v kalendáři 29. září 2015. Na tento termín připravila Počítačová škola Gopas třetí ročník největší události v oblasti IT bezpečnosti a etického hackingu u nás – HackerFest 2015.

Obrázek ke článku Aplikace Restu se do konce července dočká check-ins

Aplikace Restu se do konce července dočká check-ins

Mobilní aplikace největšího českého průvodce po restauracích v ČR Restu vyhrála na konci května všechny tři kategorie přehlídky AppParade. K oslavě svých 2. druhých narozenin teď přišel projekt s čerstvou novinkou, a sice zavedením takzvaných mobilních check-ins. Uživatelům umožní hodnotit restaurace i bez předchozí rezervace a restauracím poskytne větší objem ověřené zpětné vazby. Nyní probíhá testovací provoz ve všech restauracích řetězce Coloseum, do konce července by měla být funkce spuštěna naostro.

Obrázek ke článku Počet .eu domén v Česku roste

Počet .eu domén v Česku roste

Během posledních dvanácti měsíců jsme zaznamenali velký nárůst počtu .eu domén. Ačkoliv je WEDOS Internet, a.s. největším provozovatelem sdíleného webhosting v Česku, tak nás číslo 11.925 opravdu překvapilo. Koncem dubna 2015 jsme pro naše zákazníky spravovali 22.865 .eu domén. Jejich počet se tedy za poslední rok více jak zdvojnásobil. Že by se Čechům zalíbila doména Evropské unie?

Celý článekGoogle22. června 2015PR
Obrázek ke článku LaTeX 5. – Tabulky a boxy

LaTeX 5. – Tabulky a boxy

V tomto díle se podíváme na formátování textu pomocí tabulek a boxů. Obojí budeme využívat v dalších dílech, např. pro sazbu chemických vzorců a rovnic.

Obrázek ke článku WaveEngine – tvořte hry v C# rychle a snadno

WaveEngine – tvořte hry v C# rychle a snadno

Možná máte rádi počítačové hry tak, jako já. Možná dokonce i rádi hry programujete. Pokud ještě navíc programujete v jazyce C#, určitě jste museli narazit na jeden výrazný problém - nevyhovující knihovny. Nepodporovaná a pomalá XNA, zbytečně složitý MonoGame. S odpovědí přichází WaveEngine. Tvorba her vás začne opravdu bavit.

Obrázek ke článku Analýza a optimalizace procesů 4

Analýza a optimalizace procesů 4

V minulých článcích jsme si ukázali, jak zpracovat a pak analyzovat data z procesu, nalézt závislosti mezi veličinami, které tento proces ovlivňují a vytvořit si tak určitý model procesu, který pak můžeme dále využívat pro jeho optimalizaci. V tomto článku si předvedeme tři způsoby optimalizace, které můžeme provést s pomocí systému ElTav.

Výsledky 211-240 z celkem 3 030 nalezených
  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18     
Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý