Hardware – Články – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Hardware – Články – Programujte.comHardware – Články – Programujte.com

 

Obrázek ke článku Dovozci baterií mění logistiku, letadlo nahrazuje námořní doprava

Dovozci baterií mění logistiku, letadlo nahrazuje námořní doprava

Dovozci baterií do mobilů či notebooků upouštějí od letecké přepravy zboží. V letošním roce plánují dovézt až 80 % produktů lodí. Přitom před 5 lety byla většina baterií do mobilních přístrojů dovezených do České republiky přepravována letadlem. Za proměnou způsobu transportu akumulátorů stojí zpřísnění pravidel pro leteckou přepravu, která přinášejí vyšší náklady i náročnou agendu.

Obrázek ke článku NEWTON Media prohledá 200  milionů mediálních zpráv během sekund díky Cisco UCS

NEWTON Media prohledá 200 milionů mediálních zpráv během sekund díky Cisco UCS

Česká společnost NEWTON Media provozuje největší archiv mediálních zpráv ve střední a východní Evropě. Mezi její zákazníky patří například ministerstva, evropské instituce nebo komerční firmy z nejrůznějších oborů. NEWTON Media rozesílá svým zákazníkům každý den monitoring médií podle nastavených klíčových slov a nabízí online službu, kde lze vyhledat mediální výstupy v plném znění od roku 1996.

Obrázek ke článku Aplikace IO Expandéru s moduly IQRF II

Aplikace IO Expandéru s moduly IQRF II

V předchozím článku jsme si vytvořili desetikanálový dálkový ovladač s modulem IQRF. V závěru jsme si slíbili, že doplníme indikaci vybité baterie a vytvoříme dva typy přijímačů. Jeden bude pouhým převodníkem na sériovou linku, druhým pak bude šestnáctikanálový programovatelný spínač. Pro jednoduchost si práci rozdělíme a v dnešním článku zůstaneme pouze u prvního.

Obrázek ke článku Programování PICAXE 08M

Programování PICAXE 08M

Procesory řady PICAXE jsou populární hlavně díky tomu, že k jejich programování nepotřebujete žádný nákladný programátor. Postačí vám k tomu doma vyrobený, který navíc zvládne udělat každý. Zde si krok za krokem popíšeme postup výroby a jeho následné použití.

Hardware 6: Monitory

Ako pracujú LCD, CRT a plazmové monitory, čím sa líšia a ich plusy a mínusy.

Obrázek ke článku Zajímavý efekt s LED

Zajímavý efekt s LED

Ukážeme si, jak pomocí 8 LED řízených jednočipem AT89C2051a motoru vytvoříme nápis, případně jiné grafické prvky v prostoru.

Anemometr

Možná jste si jen někdy chtěli změřit rychlost větru, možná jste meteorologický nadšenec a možná vás prostě přestavování starých věcí na něco užitečnějšího vzrušuje stejně jako mě. Každopádně vám ukážu, jak si sestavit jednoduchý anemometr. Předem se však omlouvám všem uživatelům Windows, kteří si budou muset naprogramovat vlastní řešení „tahání“ dat.

Obsluha maticové klávesnice 3x4 tlačítka (ASM51) jednochipem

V tomto článku hodlám rozebrat problematiku obsluhy jednoduché maticové klávesnice 3×4 tlačítka. Bude zde rozveden postup připojení k mikroprocesoru (jednochipu), detailnější rozbor vlastní obsluhy a také příklad programu pro x51. Tento příklad můžete využít při tvorbě vlastní aplikace, popřípadě si jej libovolně modifikovat pro vlastní účely.

Ovládání znakového LCD 20×4 znaků

Tento článek je určen jako malý návod, jak komunikovat, zapojit a používat „inteligentní“ znakové displeje. Je zde uveden příklad programu a zapojení pro displej MC 2004B-SYL (20×4 znaky s podsvícením). Článek je určen spíše mírně zkušenějším v oblasti asembleru 8051 (v zapojení je použit 89c2051).

Hardware 5: Komunikačné rozhrania

Vitajte v pokračovaní seriálu Hardware, ktorý som sa rozhodol prebrat ja - Binary Ranger, nakolko sa mu asi pôvodný autor prestal venovat. Dnes si priblížime komunikačné rozhrania ako RS232, LPT, IEEE-1394 (FireWire, iLink), USB a okrajovo si prejdeme aj PS/2 (miniDin) port, Game-port .....

Hardware: 3. Základní desky

Každý z vás odvážlivců, kdo někdy neodolal pokušení a sundal boční plech ze své skříně, si jistě všiml toho, jak jsou v tom všechny karty nasazené. Ano, to je základní deska.

Hardware: 2. Zdroje

K čemu je napájecí zdroj? Jak pracuje? Jaké se určují parametry? Jaké jsou standardy? Mnohem více se dozvíte v tomto díle, který pojednává o živiteli vašich nenasytných komponent.

Hardware: Úvod

V tomto úvodním díle seriálu o Hardware se dozvíte, proč tento seriál vznikl a co se všechno dozvíte po jeho přečtení.

Rezistory jinak

Článek se snaží nastínit základni mechanismy vodivosti kovů a některé jevy při vedení proudu...

Výsledky 1-16 z celkem 16 nalezených
Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý