Články – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Články – Programujte.comČlánky – Programujte.com

 

Obrázek ke článku Posuňte své znalosti IT na výrazně vyšší úroveň

Posuňte své znalosti IT na výrazně vyšší úroveň

Zájem o IT odborníky je v současnosti v tuzemsku i v zahraničí enormní a vedení firem si moc dobře uvědomuje, jak těžké je získat ty správné. I přesto, že je odborníků na trhu dlouhodobý nedostatek, stále platí, že část z nich je - a bude - placena výrazně lépe než ti ostatní. Proč tedy nebýt mezi nimi?

Obrázek ke článku Webnode: Popularita blogů v Česku strmě stoupá

Webnode: Popularita blogů v Česku strmě stoupá

Statistiky společnosti Webnode, tvůrce nástroje pro tvorbu webových stránek, potvrzují, že Češi blogy milují. V České republice jich za prvních šest měsíců letošního roku přibylo jen na platformě Webnode přes 12 500, ve světě celkově pak na této platformě přes 210 000. Meziroční nárůst ve srovnání se stejným obdobím loňského roku je 18 %. 

Obrázek ke článku Lepší hosting chrání i vaše data

Lepší hosting chrání i vaše data

Kybernetických útoků na webové stránky rok od roku přibývá, jsou čím dál důmyslnější a páchají stále větší škody. Možná si říkáte, že vás se to netýká, opak je ale pravdou. Jeden z nejčastějších typů útoku využívá zranitelnosti samotných webových stránek a spočívá v umístění škodlivé části programového kódu (tzv. malware) přímo do jejich těla. 

Obrázek ke článku Spotřebitelé důvěřují novým technologiím při péči o seniory, ale správu financí by jim nesvěřili

Spotřebitelé důvěřují novým technologiím při péči o seniory, ale správu financí by jim nesvěřili

 71 % vítá nové technologie ke sledování zdravotního stavu postarších příbuzných, které jim umožňují žít déle doma

 Pouhých 7 % by svěřilo správu svých financí umělé inteligenci, i kdyby to znamenalo rychleji naspořit prostředky na pořízení bydlení

 64 % respondentů nemá dojem, že firmy a stát dostatečně informují o tom, jaké technologie a jak užívají

Obrázek ke článku Mobilní operátoři využívají digitální modely terénů a kvůli stavebnímu boomu i 3D modely budov

Mobilní operátoři využívají digitální modely terénů a kvůli stavebnímu boomu i 3D modely budov

Mít pokrytí co nejširšího území Česka a nabízet svým zákazníkům co nejlepší signál je společným cílem všech mobilních operátorů. Při plánování sítí proto využívají aktualizovaných digitálních modelů terénu, jež jim umožňují přesně si vypočítat pokrytí a šíření signálu. V hustě zastavěných oblastech a s ohledem na stavební boom jim pak pomáhají také 3D modely budov, které by jim při nesprávném umístění vysílače mohly signál blokovat.

Obrázek ke článku Otevřené bankovnictví usnadní život nejen jednotlivcům, ale i firmám.

Otevřené bankovnictví usnadní život nejen jednotlivcům, ale i firmám.

Většina lidí by ráda obsluhovala své bankovní účty z jednoho místa. Díky evropské směrnici o platebních službách PSD2 by se brzy mohlo jednat o realitu. Některé tuzemské banky již služby takzvaného otevřeného bankovnictví umožňují, nejpozději od září by měly svá API rozhraní zpřístupnit vývojářům třetích stran. To otevírá prostor pro fintech firmy a start-upy, ale třeba i vývojáře ERP a fakturačních systémů, kteří by díky propojení svých produktů s bankami významně ulehčili klientům při správě financí.

Obrázek ke článku Velké srovnání TOP e-shopových řešení!

Velké srovnání TOP e-shopových řešení!

Předmět případové studie je ​středně velký e-shop​ s počtem produktů do 5 000, který chce expandovat na slovenský trh a potřebuje ​druhou jazykovou mutaci v eurech ​na vlastní doméně.

Výběr vhodného systému závisí na mnoha aspektech a měl by být pečlivě zvážen na základě potřeb a konkrétních požadavků plánovaného nebo migrovaného e-shopu.

Obrázek ke článku Master Data Management a jak nám pomůže

Master Data Management a jak nám pomůže

Master Data (česky také kmenová data) jsou data sdílená napříč různými systémy, nemění se příliš často a netransakční. Jedná se o informace o obchodních partnerech, produktech, vlastních pracovnících. Objednávky, faktury, účetní zápisy do této oblasti nespadají.

Obrázek ke článku Startup DoDo zajistí městskou logistiku pro RunCzech

Startup DoDo zajistí městskou logistiku pro RunCzech

Startup DoDo se stává důležitým partnerem RunCzecha na významných běžeckých závodech včetně 25. ročníku Volkswagen Maratonu Praha se bude starat o logistické zázemí. Lídr v oblasti městské logistiky bude mimo jiné zásobovat občerstvovací stanice a pomůže rovněž se zajištěním televizních přenosů ze závodů.

Obrázek ke článku Možnosti současného tisku: kloubní protéza, gigantický billboard i fotoobklady

Možnosti současného tisku: kloubní protéza, gigantický billboard i fotoobklady

Moderní technologie tvoří svět kolem nás. Raketový vývoj zaznamenává oblast informačních technologií ruku v ruce s odvětvím zaměřeným na tisk. Nové postupy a přístroje v tiskařské oblasti nacházejí uplatnění v mnoha směrech. Od zdravotnictví a průmyslu, zejména díky 3D tiskárnám, přes reklamu až po přenášení motivů na obklady užívané jako moderní prvek v interiérech. Současnost zkrátka přináší nespočet druhů tisku, protože díky nynějším přístrojům lze vytisknout v podstatě cokoliv. Jaké nejzajímavější možnosti jsou k mání?

Obrázek ke článku Nezávislý bezpečnostní audit varuje: Lidé ukládají na Ulož.to firemní hesla, smlouvy i rodná čísla

Nezávislý bezpečnostní audit varuje: Lidé ukládají na Ulož.to firemní hesla, smlouvy i rodná čísla

Veřejná online úložiště jsou pro firmy zásadním bezpečnostním rizikem úniku a ztráty citlivých firemních dokumentů i osobních údajů. Zjištění vychází z výsledků bezpečnostní analýzy souborů na Ulož.to, kterou provedli odborníci na kyberbezpečnost ze SODAT. Analýza odhalila stovky firemních přístupových hesel, rodných čísel i pracovních smluv. Ty nahrávají na veřejná úložiště nejčastěji sami zaměstnanci v rámci zálohování nebo sdílení souborů. 

Obrázek ke článku 30 let od vzniku WWW. V budoucnu si lidé od internetu slibují především dostupnější zdravotní péči

30 let od vzniku WWW. V budoucnu si lidé od internetu slibují především dostupnější zdravotní péči

K příležitosti 30. výročí založení World Wide Webu se více než 11 000 respondentů z Evropy, Středního východu a Afriky podělilo o to, v čem jim internet pomohl, co jim umožnil dokázat a k čemu předpokládají, že bude internet používat budoucí generace. Web přinesl mnoho „poprvé“ - od první stránky (info.cern.ch - 1990), přes první on-line objednávku pizzy (1994), až po první připojení na internet z vesmíru (Cisco - 2010). 

Obrázek ke článku 10 způsobů, jak zaručeně naštvat zákazníky svého e-shopu

10 způsobů, jak zaručeně naštvat zákazníky svého e-shopu

Tvorba e-shopu, ze kterého návštěvníci nebudou naštvaně odcházet. 

Tržby se nehýbou a vy nevíte, co může být špatně? Možná své potencionální zákazníky e-shopu prostě jen něčím vytáčíte. Pojďte zjistit, čím by to mohlo být a jestli se v některých bodech nenajdete. 

Obrázek ke článku Bezpečnost domácnosti či vlastní výroba energie, 7 faktů, které jste nevěděli o internetu věcí

Bezpečnost domácnosti či vlastní výroba energie, 7 faktů, které jste nevěděli o internetu věcí

Internet věcí (IoT) je kyberneticko-fyzický systém vybudovaný pro komunikaci různých elektronických zařízení, jejich kontrolu i aktivní řízení prostřednictvím internetu. Do sítě mohou být zapojena téměř všechna zařízení, která si lze představit. Jedním z jeho úkolů je sběr velkého množství dat směrem k optimalizaci provozu domácností, domů, výrobních zařízení průmyslových podniků či měst. Více i méně známá využití internetu věcí v reálném životě představuje následující článek.

Obrázek ke článku Už v roce 2022 proteče průměrným chytrým telefonem 11 GB dat měsíčně, říká studie Cisco

Už v roce 2022 proteče průměrným chytrým telefonem 11 GB dat měsíčně, říká studie Cisco

V roce 2022 bude vlastnit mobilní zařízení 5,5 miliardy lidí (71 % světové populace), celkový počet mobilních zařízení připojených k internetu přesáhne 8 miliard a průměrný chytrý telefon přenese 11 GB dat měsíčně. Vyplývá to ze studie Cisco Mobile Visual Networking Index, která předpovídá budoucí vývoj mobilního datového provozu. Ta si dále všímá toho, že uživatelé budou stále více využívat Wi-Fi připojení. I proto se počet Wi-Fi hotspotů celosvětově zvýší na více než půl miliardy.

Obrázek ke článku Průmyslové firmy chtějí zkrátit proces přijímání lidí ze zemí mimo EU. Inspiraci vidí v Polsku.

Průmyslové firmy chtějí zkrátit proces přijímání lidí ze zemí mimo EU. Inspiraci vidí v Polsku.

Pokud chtějí průmyslové firmy v Česku obsadit volné místo uchazečem ze země mimo Evropskou unii, znamená to pro ně i půlroční čekání. Výrazně to přitom pociťuji i na vynaložených nákladech. Svaz průmyslu a dopravy chce proto zkrátit měsíční lhůtu vyvěšení volné pozice na Úřadu práce. Průmyslové firmy a personalisté by však volili komplexnější zjednodušení, o pracovní povolení by měli žádat přímo zaměstnavatelé. Jako vzor uvádějí dlouhodobě fungující systém v Polsku či Maďarsku.

Obrázek ke článku Pět mýtů spojených s tvorbou e-shopů

Pět mýtů spojených s tvorbou e-shopů

Chuť Čechů nakupovat online stále roste a internetovým obchodům se v Česku daří. I proto o vlastním e-shopu přemýšlí i podnikatelé, kteří si dosud vystačili s kamennou prodejnou nebo profilem na sociální síti či prodejním portálu. Kolem samotné tvorby webu však stále panuje řada mýtů, které mnohdy od založení e-shopu zbytečně odrazují

Obrázek ke článku Soutěž Startupper roku zná finalisty. Odborná porota bude nyní vybírat mezi 14 nejlepšími projekty

Soutěž Startupper roku zná finalisty. Odborná porota bude nyní vybírat mezi 14 nejlepšími projekty

Letos v České republice poprvé probíhá soutěž Startupper roku, kterou pořádá společnost Total v rámci celosvětového projektu „Startupper of the Year by Total“. Soutěž je určena všem českým podnikatelům a podnikatelkám mladším 35 let, kteří během uplynulých dvou let vytvořili projekt nebo start-up s dopadem na sociální sféru a komunitu. Projekt musí obsahovat praktický způsob řešení záležitostí v oblasti zdravotnictví, bezpečnosti, vzdělávání, přístupnosti a dalších oblastí, které ovlivňují místní komunity. 

Obrázek ke článku Konference: Cloud computing rychle mění firemní IT

Konference: Cloud computing rychle mění firemní IT

Cloud computing se během několika posledních let stal samozřejmostí a jeho využití stále roste. Drtivá většina velkých firem již disponuje multicloudovou strategií, v průměru používají více než 3 cloudy současně a s dalšími experimentují. Co přesně cloud firmám přináší? Na jaké problémy lze při jeho využívání narazit? I na tato témata se zaměřuje konference Cloud computing v praxi, která se koná 21. 3. 2019 v pražském Kongresovém centru Vavruška na Karlově náměstí 5.

Obrázek ke článku Požadavky GDPR dnes splňuje 59 % podniků, odhaluje průzkum Cisco

Požadavky GDPR dnes splňuje 59 % podniků, odhaluje průzkum Cisco

Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR), jehož cílem je zvýšit ochranu soukromí a osobních údajů obyvatel EU, nabylo účinnosti v květnu 2018. Jsou ale organizace připraveny? Nový průzkum společnosti Cisco ukázal, že požadavky vyplývající z GDPR splňuje úplně či z větší části 59 % podniků

Obrázek ke článku Změnit zaměstnání či začít podnikat po padesátce? Proč ne?

Změnit zaměstnání či začít podnikat po padesátce? Proč ne?

Současnost je pro uchazeče o práci velmi příznivá. Vzhledem k velmi nízké nezaměstnanosti je na pracovním trhu mnoho nezaplněných pracovních míst, což uchazečům snižuje pravděpodobnost, že skončí bez práce. Studenti tak školy zakončují s lepšími vyhlídkami na svou budoucnost, a to zejména absolventi technických a IT oborů. 

Obrázek ke článku Revolut, PayPal, bitcoin? Online podnikání jde s dobou

Revolut, PayPal, bitcoin? Online podnikání jde s dobou

Česká e-commerce scéna má za sebou veleúspěšný rok a s jejím růstem souvisí také poměrně rychlá dynamika změn. V oboru internetového podnikání se tak objevují nové platební systémy, které přinášejí řadu výhod a odlišností oproti těm klasickým bankovním. Který se hodí pro vás a proč? Srovnali jsme s odborníky ty nejdiskutovanější za poslední dobu – elektronickou peněženku PayPal, Revolut a platbu v bitcoinech.

Výsledky 31-60 z celkem 3 030 nalezených
  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12     
Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý