Anonymní profil tom – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anonymní profil tom – Programujte.comAnonymní profil tom – Programujte.com

 

Příspěvky odeslané z IP adresy 193.86.140.–

Tom
Vzdělání › Má smysl studovat VŠ při prá…
13. 8. 2013   #180319

#14 Kolemjdoucí
Myslím si že máš oprávněné pochybnosti

- škola tě pravděpodobně nikam neposune

- pro zaměstnavatele je titul asi atraktivnější

Co se týká školy, určitě je tam řada lidí, kteří by vyučovat ani neměli, nemají praxi, neumějí látku dobře podat, zkoušku dávají podle "ksichtu" - je to o nervy.... Ale pak jsou tam učitelé, kteří jsou opravdu skvělý a člověk se naučí něco zajímavého, rozšíří si obzory v technologiích. U předmětů, které se netýkají programování, databází, sítí.... ale jsou spíše zaměřeny na podnikání, ekonomiku, práva... se dá něco pochytit. Při srovnání zkušeností mezi školou a prací, tak v práci v super kolektivu plném zkušených programátorů mi to dalo za 3 měsíce asi tolik, co za 3 roky vysoký (ohledně programování). Je obrovský rozdíl jestli člověk kouká na někoho kdo běhá před vámi 2 hodiny týdně a něco povídá, pak na cvičení je to podobné, a další 4 hodiny v týdnu stráví programováním semestrálky a nebo 40 - 50 hodin týdně v práci programuje, píše SQL dotazy a řeší požadavky zákazníků.

Ve výsledku se pro mě vysoká škola stala jen dalším stupněm vzdělání, asi něco jako maturita. Maturita stačí, ale když je firma plná kolegů co mají Ing., občas slyším, že se někdo hlásil na nějakou pozici, ale požadovali tam VŠ, tak je to pro mě zase jen nějaký cíl, kterého musím dosáhnout (je mi jedno jaké mám známky, hlavně to dodělat, ale když už teda se mordovat na vysoké, tak nejlépe IT obor, protože filda by asi byla totálně ztracený čas).

Tom
Vzdělání › Má smysl studovat VŠ při prá…
13. 8. 2013   #180318

#13 Jojo

Bakalářské studium jsem měl klasické denní, magisterské mám dálkově a nebylo téměř žádné volno na koníčky. Vlastně jsem byl v práci, po práci semestrálky nebo učení na zkoušky. Když už jsem měl čas, tak jsem byl rád že nic nemusím a pustil jsem si seriál, nebo jsem se učil něco co mě zajímalo (nějaká nová technologie...) Byl jsem z toho docela vyřízený, ale když se člověk nefláká a prostě se donutí, tak to jde. Jsem rád že jsem to překousl, ještě diplomka a státnice a snad už pro mě bude škola do konce života ukončená. Max. třeba nějaké školení z práce, nové technologie,... ale školu jako takovou už nebudu muset nikdy řešit. Určitě lepší to udělat teď, než v 35 letech.

Tom
Vzdělání › Má smysl studovat VŠ při prá…
13. 8. 2013   #180297

#1 Kolemjdoucí
Ahoj, u nás na pohovorech VŠ vyloženě nerozhoduje, protože se berou študáci, nebo čerství absolventi. Já se při výběru přikláním k tomu, kdo vypadá že doma programuje, zajímá se o to.... Takový: To já dělal ve škole semestrálku (asi jako dalších milion lidí) nikoho nepřesvědčí, ale vývoj doma, nějaká zkušenost docela ano. Osobně si VŠ dodělávám dálkově, protože věřím tomu, že jednou až budu na pohovoru, tak i titul bude rozhodovat, případně by Tě asi nenechali dělat šéfa týmu, kde bude 5 lidí (tvých podřízených) s Ing. a ty jen se střední.

Mně VŠ nic moc nedala, prvotní nadšení že se tam opravdu něco naučím mě přešlo po prvním roce studia, pak už jsem to bral jen jako nutnost studium dokončit s tím, že se mi ten papír bude jednou hodit.

.NET › Připojení webkamery
6. 1. 2013   #169866
.NET › Připojení webkamery
6. 1. 2013   #169864

#1 dude
Taky jsem tohle už řešil, nebylo to snadné, ale nakonec se to povedlo. Pokud si dobře pamatuji, tak to šlo přes COM a nebo se daly stáhnout nějaké "multimediální" knihovny, které se daly použít ve WPF/Silverlight.

Vzdělání › vzdělání a práce v cizině
6. 1. 2013   #169862

#2 Chrasty
Díky za příspěvek

Tom
Vzdělání › vzdělání a práce v cizině
5. 1. 2013   #169820

Ahoj,

nevěděl jsem pořádně kam toto zařadit, takže se předem omlouvám, pokud to patří jinam.

Chtěl jsem se zeptat, zda máte nějaké zkušenosti, jestli v cizině (Německo, Anglie, USA..) vyžadují například na pozice programátorů nějaké vysokoškolské diplomy? Ptám se, protože zvažuji ukončení magisterského studia, jelikož se mi při práci moc studium nedaří a pokud bych chtěl později pracovat v zahraničí, zda si vystačím jen s Bc? :(

Díky :)

Tom
C / C++ › C++ nebo C#
17. 11. 2012   #166977

#1 Ondra
Doporučuji si vyhledat něco o XNA ;-)

Tom
Java › Téma bakalářské práce
25. 8. 2012   #162132

#1 elijax
no dělat v BP parsování je asi málo, ale co takhle porovnání práce s relační databázi a databázi XML?

Inzerce › Hledám WP programátora na ry…
24. 8. 2012   #162062

#4 Programátor
fucik.tomas@hotmail.cz

Inzerce › Hledám WP programátora na ry…
24. 8. 2012   #162060

#2 Programátor

Dobrý den,

mohl bych poprosit o zaslání podrobnějšího zadání? Na marketplace jsem umístil pouze jednu úplně obyčejnou až trapnou aplikaci na zkoušku (Obyčejná kalkulačka BMI). Jinak mám s WP zkušenost s fotoaparátem, location... i se Silverlightem (WPF), který se pro vytváření grafického vzhledu používá. Menší zkušenost mám i s XNA pro programování her na telefon, Windows a xbox.

Tom
C / C++ › qt
17. 8. 2012   #161684

#5 TheOndrap
Nesrovnávám jazyky, ale multiplatformnost.

Jak uvedl Ondra "Samozřejmě to platí jenom tehdy, pokud je ten program správně napsaný a nepoužívá platformě závislé věci." - to jsem měl na mysli. 

Tom
C / C++ › qt
17. 8. 2012   #161682

#3 ondra.holub
Tu podobu s javou jsem myslel taky tak, že nemůžu očekávat, že napíšu aplikaci který bude využívat třeba nějaký knihovny, který jsou určený pro Windows a pak stejný program pouštět na Linuxu.

Tom
C / C++ › qt
17. 8. 2012   #161677

#1 Damian
Multiplatformní je, asi stejně jako Java. V Qt jsem dělal cca půl roku. Programuje se pomocí C++ => takže teoreticky by to mělo frčet na linuxu, win, macos. Instalátor Qt obsahuje pro windows kompilátor. Pro linux jsem to nezkoušel, ale určitě bude potřeba udělat i překlad pro linux. Použití jiného kompilátoru asi bude možný, nejspíš bude potřeba nastavit, aby použil qt knihovny.

Osobně mám z QT rozpolcené pocity. Na jednu stranu mi přišly skvělý, díky tomu že stačilo jednou napsat logiku v c++, a mohl by program běžet na Win a Linuxu. Qt Creator mi moc nevyhovoval, po zkušenostech z NetBeans, Eclipse a Visual Studia tomu chybělo příjemné ovládání samotného IDE. Co mi hodně vadilo, tak byl velmi pomalý kompilátor, myslel jsem si, že ta kompilace je pomalá kvůli notebooku, měl jsem starší Core2Duo 1.8Ghz. Před 14 dny jsem Qt opět zkusil, už na Core i5, a stejně ta kompilace byla na dlouho.

tom
.NET › Přechod z C++
13. 5. 2012   #157919

pokud jsi zvládnul QT s těma jejich slotama a kdoví co všechno tam ještě je za speciality, třeba jako při kreslení.. tak věřím že to v práci v poho zmákneš ;-) Navíc pokud člověk přijde do práce a pokračuje v nějakém kódu, který nepsalo prase, tak se podle toho kódu může naučit hodně dobré programovací návyky. Mně osobně to teda dalo hodně, na škole to stálo pěkně za prd, vyučující mi přijdou že jsou totálně mimo, možná proto, že nikdy normálně nepracovali :D Jinak ti přeju hodně štěstí a ať se daří ;-)

tom
.NET › Přechod z C++
12. 5. 2012   #157858

Taky záleží, co přesně by jsi v práci dělal. Ale myslím že přechod se dá zvládnout za jeden den, pokud člověk umí Javu a C++. Spousta věcí se dá rychle vygooglit a neměl by jsi mít problém. Horší by to bylo, kdyby jsi k tomu měl třeba používat ASP.NET nebo WPF, ale samotný C#.NET nemůže být problém. Rozhodně je lehčí přejít z jazyka C++ a JAVA na C#, než ze C# na C++ nebo C. ;-)

 

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý