C++ nebo C# – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

C++ nebo  C# – C / C++ – Fórum – Programujte.comC++ nebo C# – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Ondra
~ Anonymní uživatel
244 příspěvků
16. 11. 2012   #1
-
0
-

Dobrý den, chtěl bych se zeptat , jak těžké je vytvořit 2D hru přirovnanou k DIABLO 1-2, mám zkušenosti pouze s C++. Rozhodně nemám v úmyslu vytvořit nějakou extrémní hru, stačilo by mi jak vkládat modely a pohybovat s nimi. Dále jakou knihovnu používat. Pokud by jste někdo věděl o dobrém návodu "klidně i v angličtině" nebo o knize byl bych rád. Předem děkuji za odpověď.  

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.15.–
RePRO0
Super člen
16. 11. 2012   #2
-
0
-

Zdravím,

už několikrát tu byly obdobné diskuse (co se týče tohoto serveru):

http://programujte.com/forum/vlakno/1487-programovani-her-v-c/

http://programujte.com/forum/vlakno/4435-programovani-os/

http://programujte.com/forum/vlakno/1857-programovani-her/

http://programujte.com/forum/vlakno/6825-c-nebo-c/

http://programujte.com/forum/vlakno/20855-c-nebo-c/

Jinak nechápu, proč v dnešní době si ty informace neumí člověk dohledat (Google). Zkus se seznámit s těmito pojmy:

OpenGL (GLUT), DirectX, SDL, Allegro.

Ale pro jednoduchou 2D hru postačí zmiňované SDL. Pro 3D potom OpenGL.

Programovací jazyk určitě C++.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.82.185.–
Software: C; C++; C#; Pascal; Delphi; Java Webdesign: PHP; MySQL; CSS; jQuery; Ajax; Javascript; OOP
Luckin
~ Anonymní uživatel
57 příspěvků
16. 11. 2012   #3
-
0
-

#1 Ondra
Já osobně bych pro jednoduchý hry v C++ volil Allegro, dá se snadno naučit a neni nijak složitý.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.156.–
ingiraxo+15
Grafoman
16. 11. 2012   #4
-
0
-

celkem dobrej je i Box2D, je to spíše physical engine, ale je v tom vytvořený třeba Angry Birds.. má to dobrou fyziku na 2D objekty

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
metthal
~ Anonymní uživatel
27 příspěvků
16. 11. 2012   #5
-
0
-

Lenze Box2D je cisto len physics engine. Angry Birds je sice postavene na Box2D, ale backend stale tvori OpenGL (presnejsie OpenGL ES)

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:67c:1220:c1a2:d63:46...–
Tom
~ Anonymní uživatel
434 příspěvků
17. 11. 2012   #6
-
0
-

#1 Ondra
Doporučuji si vyhledat něco o XNA ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.140.–
ingiraxo+15
Grafoman
17. 11. 2012   #7
-
0
-

#6 Tom
ano... píše že má zkušenosti pouze s C++ a ty mu radíš se naučit novej jazyk rovnou :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Ondra
~ Anonymní uživatel
244 příspěvků
18. 11. 2012   #8
-
0
-

#7 ingiraxo
Tak sem zkusil Allegro přijde mi celkem jednoduchý :) během hodinky sem si udělal vlastní animaci i ovládání postavičky. :) Chtěl bych v Allegru pokračovat neznáte někdo nějakou dokumentaci "podrobnější ?" něco jako jsou knihy Mistrovství v C++ nebo C++ za 21dní ? Ale pro Allegro ? Nejlépe v CZ, ale může být i anglická literatura. 

Abych předešel odpovědím ve smyslu Google.cz 

tak rovnou píšu, že vyhledat si to umím sám ale jde mi o Doporučenou literaturu od uživatelů :) Předem děkuji a přeji příjemný den.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.16.–
Luckin
~ Anonymní uživatel
57 příspěvků
18. 11. 2012   #9
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.156.–
Ondra
~ Anonymní uživatel
244 příspěvků
19. 11. 2012   #10
-
0
-

#9 Luckin
Děkuju... prosim tě dáš mi na sebe Email ?  Měl bych ještě pár otázek ohledně allegra a nechci sem spamovat..  :) díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.16.–
Luckin
~ Anonymní uživatel
57 příspěvků
19. 11. 2012   #11
-
0
-

#10 Ondra
Řekl bych že pokud jsou to otázky k tématu tak to neni spam :) Já na e-mailu nejsem moc k dostižení, navíc nerad zveřejňuju kontakty na mě.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.181.–
Ondra
~ Anonymní uživatel
244 příspěvků
19. 11. 2012   #12
-
0
-

#11 Luckin
ok :) tak napiš ty mě... Identitas@seznam.cz

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.16.–
Ondra
~ Anonymní uživatel
244 příspěvků
19. 11. 2012   #13
-
0
-

#11 Luckin

Dá se v Allegru udělat CCA taková to grafika ? http://www.youtube.com/watch?v=qSlGQpvl_IA 

je to hodně podobné Ethanon 2D Engine

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.16.–
Luckin
~ Anonymní uživatel
57 příspěvků
19. 11. 2012   #14
-
0
-

#13 Ondra
Teoreticky dá ale chtěl bych vidět jak bys dělal ty animace.

Spíš bych počítal s nějakou grafikou tohohle typu:  http://www.youtube.com/watch?v=u5m22mWlJT0

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.156.–
Ondra
~ Anonymní uživatel
244 příspěvků
20. 11. 2012   #15
-
0
-

#14 Luckin
No je mi jasný, že ty animace nepůjdou. :)  

Jinak Allegro umí načítat pouze BMP ? nebo načte i JPEG ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.16.–
Ondra
~ Anonymní uživatel
244 příspěvků
20. 11. 2012   #16
-
0
-

#15 Ondra
Jinak napadlo mě, že animace by se dala udělat takto, V Cinemě 4D bych udělal objekt který bych animoval na 6 snímků  cca. Každý snímek uložil a pak udělal  animaci v Allegru. I taková je možnost

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.16.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 12 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý