Anonymní profil Tomas – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anonymní profil Tomas – Programujte.comAnonymní profil Tomas – Programujte.com

 

Příspěvky odeslané z IP adresy 213.181.130.–

Tomas
.NET › Pridavanie textu do word sub…
3. 8. 2013   #179862

#14 Matěj Andrle
Mam tabulku DataTable, obsah tejto tabulky exportujem do excelu. Na pracu s excelom pouzivam:

using Microsoft.Office.Interopt.Excel, ktory ma tiez datovy typ DataTable. Takze pri definovani pemennej nemozem napisat len DataTable tabulka = new DataTable(); pretoze su dva druhy DataTable a kompilator nevie ktoru ma pouzit. Preto musim definovat premennu: System.Data.DataTable tabulka = new System.Data.DataTable(); inak to nejde.

Tomas
.NET › Pridavanie textu do word sub…
2. 8. 2013   #179845

Este sa nieco spytam ohladom definovania tych premennych. Ked using System.Data obsahuje typ premennej DataTable a rovnako tak aj Microsoft.Office.Interop.Excel obsahuje DataTable tak ked chcem definovat globalnu premennu:

private System.Data.DataTable hlasy = new System.Data.DataTable();

Tak to nemozem zapisat ako DataTable hlasy ..... pretoze kompilator mi napise chybu. Ako sa to riesi v tomto pripade?

Tomas
.NET › Pridavanie textu do word sub…
2. 8. 2013   #179843

#7 Matěj Andrle
Vies citat? Pisal som, ze premenne som pomenoval narychlo lebo ten kod testujem! Nie som taky vol aby som si premenne nazyval jednym pismenkom a potom nerozumel co predstavuje. Ten kod je podobne pisany dokonca aj na MSDN! Ja som nikdy s wordom pod C# nerobil, preto som si nasiel tutorial na internete, skopiroval zdrojovy text a ten pouzil.

Ok, idem sa pozriet po tom RTFku...

Tomas
.NET › Pridavanie textu do word sub…
2. 8. 2013   #179838

#4 Matěj Andrle
Ten kod je okopirovany z clanku, ktory je na nejakom EN serveri. Zrejme nevie ten programator programovat :)

Co sa tyka kritiky OOP asi narazas na definovanie premennej stylom:

Microsoft.Office.Interop.Word.Range range = ........

ano? (Preto ten kod povazujes za sprasaceny? lebo moc tomu nerozumiem co je tam zle, je tam par definicii premennych a par prikazov, ziadne vetvenie ani nic kde sa da vycitat napr. zbytocne komplikovany algoritmus alebo co...)

Tak takto to je preto, lebo kompilator to inak nevezme, ano viem, ze sa to da vyriesit ale ani takto to nicomu nevadi, aspon viem presne o aky typ premennej ide.

Teoreticky mozem pozit aj RTFko, ja potrebujem len exportovat obrazok a par riadkov textu ko nemu a to je vsetko. Na internete som vygoogli toto tak som to pouzil.

Tomas
.NET › Pridavanie textu do word sub…
2. 8. 2013   #179836

#2 Matěj Andrle
Podla mna je ten kod OK! a navyse nieje moj, len som ho stiahol z netu. Nazvy premennych poupravujem podla seba, toto je nanecisto skusam na tom ako to ide. Ja potrebujem exportovat obrazok do docx suboru nie do rtf. Ja len chcem napr. napisat jeden riadok vacsim pismom a druhy mensim...

Tomas
.NET › Pridavanie textu do word sub…
2. 8. 2013   #179833

Zdravim. Mam problem s vkladanim textu do wordoveho suboru. Chcel by som vkladat text tak aby mal roznu vysku, pripadne farbu. Probelm je vsak v tom ze vzdy ma text taku vysku aku som nastavil naposledy...

Takyto kod pouzivam:

foreach (string filename in ofd.FileNames)

{

// now add the picture in active document reference

doc.InlineShapes.AddPicture(filename, Type.Missing, Type.Missing, Type.Missing);

Microsoft.Office.Interop.Word.Range r = doc.Range();

r.Font.Size = 12;

r.InsertBefore("Nadpis");

Microsoft.Office.Interop.Word.Range r2 = doc.Range();

r2.Font.Size = 25;

r2.InsertAfter("popis");

}

}

// file is saved.

doc.SaveAs("d:\\hello.doc", Type.Missing, Type.Missing, Type.Missing, Type.Missing, Type.Missing, Type.Missing, Type.Missing, Type.Missing, Type.Missing, Type.Missing, Type.Missing, Type.Missing, Type.Missing, Type.Missing, Type.Missing);

// application is now quit.

WordApp.Quit(Type.Missing, Type.Missing, Type.Missing);

Tom
.NET › Problem s Timer
27. 6. 2013   #178489

Zdravim. Mam problem a vobec mu nerozumiem. Na PC mam pripojenu citacku RFID kariet. Ked sa nacita ID karty tak vznikne udalost v programe v C#. Ked som chcel zapnut v danej udalosti Timer tak mi ho sice zapne ( ma vlastnost Enable nastavenu na True) ale kod, ktory ma casovac vykonavat sa nevykonava. Cim to je?

Tom
.NET › Vytvorenie Word suboru docx…
26. 6. 2013   #178456

Zdravim. Da sa nejako jednoducho vytvorit subor docx v C# a vlozit do neho obrazok a text? Ak ano, co ku tomu potrebujem? Pripadne nejaky navod,,,

Tom
.NET › kompilovanie suboru programo…
20. 6. 2013   #178287

Zdravim. Potreboval by som zakompilovat programovo v C# subor, ktory je na disku. Skusal som to takto, ale moc mi to nejde. System.Diagnostics.Process.Start(@"C:\Windows\Microsoft.NET\Framework\v4.0.30319\csc.exe",@"D:\test.cs"); Skusal som len jednoduchy program "Ahoj svet" a nevygenerovalo ziadny subor.exe. Vie niekto poradit ako zakompilovat program priamo cez C#?

Tomas
C / C++ › Kniznice pre navrh uzivatels…
12. 6. 2013   #177863

#2 crazy A ako to funguje vlastne? Stiahnem si QT napr. pre VS2010 a potom este QT Creator. Ked otvorim Designer tak vidim navrh vzhladu okna podobne ako v VS, len neviem kde pisem kod. Ci tam si len navrhnem vzhlad a samotny kod pre obsluhu udalosti budem pisat v VS2010 C++ ?

Tomas
C / C++ › Kniznice pre navrh uzivatels…
11. 6. 2013   #177848

Zdravim. Uz dlhsiu dobu programujem v C# a nemam dobry prehlad v prostrediach pre C++. Davnejsie som robil v C++ Builder, kde sa dalo uzivatelske rozhranie naklikat rovnako ako v Delphi, C#, VB atd. Sice C++ Builder sa stale vyvija, no nieje verzia zdarma. Existuju nejake kniznice kde by sa dalo pomerne jednoducho uzivatelske rozhranie navrhnut? Win32 API mi pride prilis zlozite a zdlhave.  Na internete som nasiel kniznice ako GTK+, QT. Co sa dnes pouziva pri programovani "oknovych" aplikacii v C++? Chcel by som sa naucit nejaku kniznicu, ktora je pokial mozno jednoducha a je dobre zdokumentovana a stale sa vyvija... 

Tom
.NET › datagriedview
11. 6. 2013   #177841

Vedel by si poradit nejaku dobru komponentu tretej strany? Staci nieco jednoduche, DGV mi sluzi len na zobrazovanie tabulky.

Tom
.NET › datagriedview
9. 6. 2013   #177652

#2 Evzen
Je to klasicky WinForms, aplikacia je jednoducha graficky preto som pouzil WinForms, WPF dobre neovladam. Ako zdroj dat pouzivam dataset.tables[0], klasicky pristup na DB SQL cez adapter ....Da sa to nejako jednoducho zrychlit? Mam tam len klasicke textove zaznamy, ako Meno, Bydlisko, atd. nic zlozite...

Tom
.NET › datagriedview
9. 6. 2013   #177629

Zdravim. Mam problem s rychlostou komponenty datagriedview. Tuto komponentu pouzivam len na zobrazenie tabulky, ktora ma cca 1580 riadkov a 7stlpcov. Tabulka obsahuje len text. Problem je, ze ked rolujem zaznamy je to take oneskorene, bojim sa, ze ked bude zaznamov napr. 3000 bude to este pomalsie. Da sa nejako zvysit rychlost datagriedview?

Tom
.NET › Praca s oknami
8. 6. 2013   #177594

Zdravim. Ako vytvorim novy Form len raz? Napr. ked mam hlavny Form1 a v nom tlacitko, ktore obsahuje kod: Form okno = new Form(); okno.show(); tak ked kliknem 5x na to tlacitko budem mat 5 okien. Ja by som to chcel tak, aby ked sa vytvori nove okno neslo kliknut na hlavne okno a teda neslo s nim pracovat. Az ked sa zatvori vytvorene okno potom bude moct uzivatel ovladat hlavne okno. Dakujem za rady:)

Tom
PHP › Zakodovanie diakritiky
28. 9. 2012   #163890

Super! Pomohlo to. Dik 

Tom
PHP › Zakodovanie diakritiky
28. 9. 2012   #163885

Zdravim. Potrebujem zakodovat diakritiku napr. Č na %C4. Prenasam to cez URL, ide o to, ze ked v IE skoprujem link s diakritikou a dam otvorit v novej karte tak mi to PHP zle precita. V mozille tento problem nieje, tam automaticky v linku diakritiku upravi uvedenym sposobom.

Preto chcem generovat url kde diakritiku zakodujem a potom v PHP skripte dekodujem. Chcem pouzit f-ciu iconv, len neviem co mam pouzit na prevod. Text s diakritkou je v UTF-8, aky format mam pouzit na prevod?

Dakujem za rady.

tomas
JavaScript, AJAX, jQuery › upload suboru v jquery
20. 9. 2012   #163460

Jednoducho to nic neodosle. Na nete som nasiel vacsinou veci robene cez HTML5, asi to nieje mozne cez jqeury len tak uploadovat bez vyuzitia HTML5 prvkov.

tomas
JavaScript, AJAX, jQuery › upload suboru v jquery
16. 9. 2012   #163228

Takto to bohuzial nefunguje.

tomas
JavaScript, AJAX, jQuery › upload suboru v jquery
16. 9. 2012   #163209

Dobry den.

Subory uploadujem pomocou:

<input name="userfile[]" type="file" multiple="multiple" />

dalo by sa to riesit tak, ze by ten tag nebol v form ale by som to odoslal pomocou jquery? Ide mi o to aby pri uploade nedoslo ku presmerovaniu na stranku upload.php. Myslim to takto:

$.ajax({
       type: "POST",
       url: "upload.php",
       data: { files: ......}

Co treba vlozit do "data"? Da sa to vobec?

Dakujem.

Tomas
.NET › IMAP komponenta pre C#
16. 6. 2012   #159239

#4 Tomas
problem som uz vyriesil. No teraz zas neviem citat emaily tak aby ostali oznacene ako neprecitane. V dokumentacii pisu, ze na to sluzi funkcia inbox.Fetch.MessageObjectPeek (pred tym bola pouzita inbox.Fetch.MessageObject ) no ta mi vyhodi chybu vzdy. Na internete som toho moc nenansiel.

Tomas
.NET › IMAP komponenta pre C#
15. 6. 2012   #159211

#3 Tomas
Nemozem odstranit tu chybu co som uviedol hore. Aj ked pouzijem iny sposob citania emailov (vsetko podla tutorialov) stale mi to pise chybu "Object reference not set to an instance of an object". Robi to len pri vacsom pocte mailov. Ked testujem schranku s malym poctom mailov tak to ide v pohode. Kde moze byt chyba?

Tomas
.NET › IMAP komponenta pre C#
13. 6. 2012   #159129

Skusal som to a vyzera to dobre. Len nemozem najst dobre tutorialy ku tomu. Mam problem s tym, ze ked citam spravy vypise mi chybu na riadku s kodom "msg = inbox.Fetch.MessageObject(i);" typu "Object reference not set to an instance of an object." Ked to osetrim s try a catch tak to ide v poriadku, precita vsetky maily. V podstate nepotrebujem nic zlozite. Staci mi najst mail od daneho odosielatela, vybrat s neho prilohu a tu ulozit do zlozky v PC.

            Imap4Client client = new Imap4Client();
            ActiveUp.Net.Mail.Message msg;
            client.ConnectSsl("imap.gmail.com", 993);
            client.Login("xxx@gmail.com", "xxxx");
           
            Mailbox inbox = client.SelectMailbox("INBOX");
            int pocet_mailov = inbox.MessageCount;
            for (int i = 1; i < pocet_mailov+1; i++)
            {
                //try
                //{
                    msg = inbox.Fetch.MessageObject(i);
                    listBox1.Items.Add(msg.From.Email);
                //}
                //catch {  }
            
            }
           client.Disconnect();
           

Tomas
.NET › IMAP komponenta pre C#
12. 6. 2012   #159096

Zdravim. Nepoznate nejaku plne funkcu komponentu pre C# na pracu s protokolom IMAP? Nasiel som ich viac avsak vsetky boli len trial. Pripadne vyzadovali licenciu pre plnohnotne vyuzitie.

Tomas
HTML / XHTML › problem s odkazmi v IE9
11. 2. 2012   #153440

#2 JoDiK
Takze vsetko musim dat samostatne do A ...

Tomas
HTML / XHTML › problem s odkazmi v IE9
11. 2. 2012   #153428

Dobry den. Do odkazu vkladam celu tabulku: <a rel="nofollow" href="...."><table>.........</table></a>. Tabulka obsahuje obrazok a dva textove popisky. Ked prejdem mysou na tabulku tak sa sfarbi aj IE9 vypise, ze je to odkaz a kde smeruje. Lenze ked kliknem na nejaky z popiskov tak to neurobi nic. Prehliadac na odkaz prejde len vtedy ked kliknem na obrazok v tabulke. V inych prehliadach to problem nerobi (Mozilla, Chrome). Staci, ze kliknem na hociktore miesto v tabulke a prehliadac prejde na dany odkaz. Da sa to nejako vyriesit? Dakujem za rady :-)

Tomas
.NET › zistenie existencie alebo pr…
19. 6. 2011   #143292

Zdravim. Ako by som zistil ci web stranka existuje a pripadne ci sa na nej nachadza nejaky subor v C# programe beziacom na PC? Dakujem :)

 

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý