Názory ke článku Násilí ve hrách - trvalý spor – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Názory ke článku Násilí ve hrách - trvalý spor – Programujte.comNázory ke článku Násilí ve hrách - trvalý spor – Programujte.com

 

Názory ke článku Násilí ve hrách - trvalý spor

Davo   NOVÝ
29. 8. 2005

a zhrouti se svetova ekonomika:))

geon   NOVÝ
29. 8. 2005

Omlouvá tě snad jen tvé mladí. Asi existuje spousty studií, které by tě mohly přesvědčit o opaku, ale z článku mi připadá, že by to nemělo cenu je uvádět. Tvůj názor je spíše pocitový než rozumový vyplývající ze statistických faktů.

Myslím, že o opaku tě může přesvědčit jen hluboký zážitek. Rozhodně ti to nepřeji, ale myslím, že poznáš svůj omyl až se o tom přesvědčíš na vlastní kůži. A třebas ani ne na vlastní, ale na někom, na kom ti bude velice záležet.

Máš pravdu, že k tomu musí mít člověk dispozice, aby něco provedl. Nicméně vždy existuje nějaký plamínek, který to rozežhne. A tím bývají právě hry a filmy plné násilí.

Kde skončí ta stále větší brutalita ve filmech a hrách? Na jak malé kousíčky se budou muset lidi rozsekávat, aby si to někdo pořádně uvědomit? Ono to totiž s globálním šílenstvím souvisí víc než si myslíš.... Jak dlouho bude trvat, než ti nejmocnější si uvědomí nebezpečnost globálního oteplování? Na kolik bude muset stoupnout teplota, aby se jim rozjasnilo?

Davo   NOVÝ
29. 8. 2005

Mozna je to mym vekem, mozna ne. Ale ver mi, ze jsem dost clanku a diskusi na toto tema a vetsina (aspon tech co se k tomu vyjadruji) si mysli totez co ja. Proste se musi vzdy najit neco, co budeme hromadne odsuzovat a schovavat se pred skutecnosti, ze to nemusi byt pravda.

Hry jsou jen jednim z mnoha veci, ktere jsou soucasti naseho zivota. A to, ze nekolik lidi tvrdi, ze je to spatne prece neznamena, ze by se to melo hned zavrhnou (viz. pripad stiznosti na Game Page). Az se ukaze, ze velkou cast vrazd a ublizeni na zdravi zpusobuju hry, pak se muze o necem hovorit. Ale to, ze nekde proste nejaky psychicky naruseny clovek z duvodu hrani GTA nekoho zabije, prece neznamena, ze hry SKODI VSEM!

Podle me daleko vice skodi takove zpravodajstvi, kde ne neustale ukazuje, ze i za trestny cin nemusi clovek jit do vezeni. Ale nechci tady rozpoutavat slovni valku, kazdy muze mit svuj nazor a ja mu ho neberu.

CuroBOT   NOVÝ
29. 8. 2005

já s článkem plně souhlasím - hry jsou na odreagování a ŠÍLENCI, opakuju šílenci, kteří zabijí či jinak ublíží jsou prostě šílenci.

To že tě něvo vždy navede - navést tě může kamarád."zmlatíme otho dědu a sebereme mu prachy" - taky zde na cloveka, zde clenem skupiny, pusobi prostredi . Clovek, ktery se necha ovlivnit natolik, ze je urciteho cinu schopen, neni normalni clovek. Hry jsou k odreagovani. Ovsem - zbrane jsou take pro mir, ze ano?

geon   NOVÝ
29. 8. 2005

otázka do pranice, pánové:

<b>Dokážu se vzdát své záliby, choutky, když bych tím zachránil třebas jen jeden jediný život?</b>

Dvakrát měř, než řízneš... Pomáhá představa sebe na druhé straně barikády...

Rebeka   NOVÝ
29. 8. 2005

Nemslim si, že hry škodí, protože jsem toho živoucí důkaz.. u počítače sedim od mých 3 let, ve škole mám prospěch na vyznamenání a chci studovat obecnou fyziku... já hraji hry, sice to není to jediné, co dělám na počítači, ale je to součástí toho. Můj bratr taktéž hraje hry a je z něj Mgr. informatiky, tedy téměř - chybí mu diplomka. Ono když si vezmete, jaké jsou dneska hrozné hračky - plastikové meče, pistole na kuličky, ano, zakažte je, než kvůli nim začne někdo zabíjet! Zkuste se zamislet, je to stejné jako s filmy a hračkami, hlavní zodpovědnost nesou rodiče a ne hry. Toť můj názor a příji hezký den:-)

Rebeka   NOVÝ
29. 8. 2005

omluvte mé pravopisné chyby, vím o nich:-)...příště se zamYslím lépe

Ignor   NOVÝ
17. 10. 2005

Pořád mě překvapuje hysterie vedená proti akčním hrám. Vždyť i v klasických dílech (např Othelo) je brutální násilí a přesto takové umění vychvalují ti, kteří nadávají na počítačové hry.

A za druhé: Odsuzovány jsou akční hry, kde je vidět krev a smrt. Opomíjené jsou strategické hry, kde sice není krev vidět, ale podle mě je to z výchovného hlediska hra pro děti nebezpečnější, protože učí bezohledně poslat lidičky na smrt (vlastní lidi, nikoli nepřátele) pro svou vlastní výhru a větší slávu. V akčních hrách alespoň člověk nastavuje svůj vlastní krk, i když virtuální.

klidek   NOVÝ
1. 11. 2005

hele PC hry nejsou zavadne.pro me a myslim ze i pro spoustu dalsich jsou hry odreagovanim. to ze tam nekde nejaky de*il ktery je naruseny nekoho sejme NEZNAMENA to ze po dohrani nejake hry kde litaji koncetiny atd. nepujdu ven a nezkusim to taky.to je muj nazor a nazor vetsiny lidi.The END

Kožak   NOVÝ
21. 11. 2005

Špatní jsou lidé, ne hry.

fantasia   NOVÝ
15. 1. 2006

ahojte ako sa mas (mate)

gamer   NOVÝ
14. 7. 2010

Čau, ja taky sedim u počítače od cca 3let a první hra kterou sem hrál bylo GTA od tý doby různě Doom 3, Quake 4, Dalf-life 2, Decrovision, a další střílečky teď je mi 14 a nejsem vrah nepropadám ve škole. Hry maximálně podporujou násilí u naprosto šílenejch nebo duševně nevyrovnanejch jedinců, ale u průměrnýho člověka se to neprojeví.

gamer   NOVÝ
14. 7. 2010

Half-life 2

gamer   NOVÝ
14. 7. 2010

Necrovision :smile5:

Přidej svůj názor

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo e-mailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Reaguješ na příspěvek:
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové názory e-mailem (pouze pro přihlášené)
Sleduj názory ke článku a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.



Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý