3Ds Max - 1. lekce
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

3Ds Max - 1. lekce3Ds Max - 1. lekce

 

3Ds Max - 1. lekce

Google       Google       14. 4. 2005       29 345×

Doporučená literatura.

3DS MAX 5

Naučte se pracovat v jednom z nejkvalitnějších a nejpopulárnějších programů určených pro 3D modelování a animaci. Zkušený autor vás provede v několika lekcích postupy zaměřenými na konkrétní praktické úlohy. Jednotlivé projekty pomohou začínajícím výtvarníkům pracujícím v programu 3Ds Max usnadnit vstup do světa tvorby realisticky vyhlížejících objektů 3D her, 3D grafických návrhů pro web, tvorby modelů architektury a podobně. V jednotlivých tutoriálech se naučíte všechny potřebné kroky, od základů modelování až po správné nasvícení scény. Mimo jiné vymodelujete středověkou ulici, interiér domu nebo jednoduché vozítko. V knize najdete i popis pokročilých nástrojů, jako je Global Illumination nebo Radiosity lighting. Důraz je kladen i na efektivní využití nástrojů a správnou organizaci práce.

Shrnutí: Kniha vás naučí postupovat při modelování, pracovat s materiály, nasvícením a mnohé další.

3DS MAX 6

Animace a vizuální efekty patří k nezbytným kreativním nástrojům každého profesionála pracujícího v programu 3Ds Max při vytváření animovaných filmů, her či animací pro web a multimédia. Právě v těchto oblastech nabízí 3Ds Max 6 oproti starším verzím řadu vylepšení. Proto je popisu nových nástrojů v této knize věnována patřičná pozornost. Nenajdete zde však nudný výčet funkcí jednotlivých nástrojů, ale naučíte se praktické postupy a triky profesionálů na tvorbě konkrétního filmového projektu. Jednotlivé lekce směřují od zvládnutí základů modelování v programu 3Ds Max až po složitější animace a efekty, které budete moci aplikovat na vámi vytvořené budovy, postavy či prostředí. Naučíte se rozpohybovat postavičky pomocí kostí a pochopíte zákonitosti animace obličeje. Nedílnou součástí je samozřejmě perfektní zvládnutí nasvětlení scény a renderování hotového projektu. Část knihy je také věnována popisu práce v programech character studio 4, combustion 3 a Shag Hair

Shrnutí: Základy animace a vizuálních efektů, výroba animovaného filmu, konstrukce postavy, tvorba a nastavení kostí, animace postav, pokročilá animace, materiály, textury, osvětlení, renderování, character studio 4 a mnoho dalších možností.

×Odeslání článku na tvůj Kindle

Zadej svůj Kindle e-mail a my ti pošleme článek na tvůj Kindle.
Musíš mít povolený příjem obsahu do svého Kindle z naší e-mailové adresy kindle@programujte.com.

E-mailová adresa (např. novak@kindle.com):

TIP: Pokud chceš dostávat naše články každé ráno do svého Kindle, koukni do sekce Články do Kindle.

Hlasování bylo ukončeno    
0 hlasů
Google
Autor tvoří grafiku v 3Ds Maxu.

Nové články

Obrázek ke článku Hybridní inteligentní systémy 2

Hybridní inteligentní systémy 2

V technické praxi využíváme často kombinaci různých disciplín umělé inteligence a klasických výpočtů. Takovým systémům říkáme hybridní systémy. V tomto článku se zmíním o určitém typu hybridního systému, který je užitečný ve velmi složitých výrobních procesech.

Obrázek ke článku Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Vedení týmu v oboru informačních technologií se nijak zvlášť neliší od jiných oborů. Přesto však IT manažeři čelí výzvě v podobě velmi rychlého rozvoje a tím i rostoucími nároky na své lidi. Udržet pozornost, motivaci a efektivitu týmu vyžaduje opravdu pevné manažerské základy a zároveň otevřenost a flexibilitu pro stále nové výzvy.

Obrázek ke článku Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Za poslední rok se podoba práce zaměstnanců změnila k nepoznání. Především plošné zavedení home office, které mělo být zpočátku jen dočasným opatřením, je pro mnohé už více než rok každodenní realitou. Co ale dělat, když se při práci z domova ztrácí motivace, zaměstnanci přestávají komunikovat a dříve fungující tým se rozpadá na skupinu solitérů? Odborníci na personalistiku dali dohromady několik rad, jak udržet tým v chodu, i když pracovní podmínky nejsou ideální.

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý