Názory ke článku Turbo Pascal - 7. lekce – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Názory ke článku Turbo Pascal - 7. lekce – Programujte.comNázory ke článku Turbo Pascal - 7. lekce – Programujte.com

 

Názory ke článku Turbo Pascal - 7. lekce

liskohlav   NOVÝ
1. 12. 2005

Toto je fajn, ale nevim, co znamená
<b>delay();</b> -to je v 2. příkladě na <b>repeat...until...;</b>. Můžete mi poradit?

Carix   NOVÝ
1. 12. 2005

Pokud v příkladech použiji nějaký příkaz a nevysvětlím ho znamená to, že zatím netřeba ho představovat. Nejdříve se naučíme všechny ,,hlavní" příkazy a potom se budeme učit ty ,,vedlejší" pro zlepšení programu. Delay(); Konkrétně znamená ,,Čekej(cas_v_milisekundach);" Když program narazí na tento příkaz čeká určitou dobu (počet milisekund v závorce) a potom pokračuje. Vysvětlení se dočkáte v nějaké lekco nebojte ;)

olgo   NOVÝ
1. 12. 2005

<b>delay</b>(ms:byte);toto je zápis ?procedúry/funkcie? kt. zastaví vípočet po určitom čase parameter je čas v milisekundách typu <b>byte</b> co je celé čislo v rozsahu od 0..255;

Carix   NOVÝ
1. 12. 2005

Prosím nekopírujte mi sem věci z jiných webů a už vůbec ne chybné informace. není pravda, že rozsah delay je 0-255.

--==[FReeZ]==--   NOVÝ
11. 12. 2005

Ty experte!
....:::PRO AUTORA:::...
Jak můžeš vůbec napsat a:=a+1
copak neznáš inc ?
inc (a);

další co se mi nelíbí, že používáš
Write ('nejaky text');

Člověče, neymslím to špatně, ale když už něco chci učit, tak bych to alespoň měl znát!

ReadLn; <= JSI SNAD LAMER ?

používej ReadKey

...:::PRO OSTATNI:::...
příkaz Delay (ms : Word)
počká vámi zadaný počet milisekund.
To znamená Delay (1000) by mělo čekat jednu sekundu.
Rozsah Delay je [0..65535] a je to napsáno v nápovědě, kterou vyvoláte pomocí SHIFT+F1, můžete přímo do nápovědy začít psát to, co hledáte, třeba "d" a už to najdete

--==[FReeZ]==--   NOVÝ
11. 12. 2005

Autore, prosím napiš sem odkaz na zdrojáky tvých výtvorů v Pascalu, jaké je tvé největší dílo?

Moc rád bych věděl, jestli se tu také něco přiučím, zatím tě mám za velmi špatného programátora, už jen kvůli tomu, jaké bláboly tu učíš a myslíš vůbec, že umíš v pascalu něco víc než jen ty základy?

Co ti říká assembler, grafika High color nebo True color, zvukovka, myš, tiskárna, fonty, kurzory, BMP, PCX, paměť XMS EMS, databáze a hlavně OPTIMALIZACE ?

eBiker   NOVÝ
12. 12. 2005

Pro pochopení základů programování si myslím, že je tento článek celkem dostatečný...možná jen více příkladů použití

n3tman   NOVÝ
14. 12. 2005

Ten FReeZ, který to pořád dělá chytrého, mě už začíná pomalu štvát (píšu slušně).
...:::PRO FReeZa:::...
Proč nadáváš autorovi do lamy a poučuješ ho o všem? Myslím že autor není tak dementní, aby to nevěděl, ale Mr.FReeZ bude asi dost dementní, protože si myslí, že musí všichni všechno vědět od začátku. Prostě škoda mluvit...Ještě by mě zajímalo kolik ti je, jestli nejsi zase nějaký zamindrákovaný puberťák, který si myslí, že ví absolutně všechno a nikdo mu to nevymluví.
....:::PRO AUTORA:::...
ČLÁNKY JSOU PERFEKTNÍ! Neposlouchej toho rádoby velkého programátora a pokračuj v minimálně tak dobré práci, jakou jsi doposud dělal.

Carix   NOVÝ
16. 12. 2005

Na zacatku kurzu sem dost jasne myslim si napsal ze tenhle kurz je pro uplne zacatecniky. Klidne se priznam ze z Pascalu umim zakladni programovani hlavne v unitach crt,dos,mouse a graph. Nikdy jsem taky nerekl ze jsem kdovijaky programator. Muj nejvetsi projkt pokud chces zaslu na icq, najdes si me v kontaktech. Pokud jde o ty problemy: 1) a:=a+1 je normalni syntaxe bezne pouzivana, ktera je navic daleko lehcej pochopitelna pro zacatecniky, ktery se to tady snazim naucit. 2) Pokud nepouzivas write tak si toho asi sam naprogramoval malo a nebo kecas nehlede na to ze pokud vim tak nejsi zakladatel pascalu a nemas pravo na to rikat co a jak se ma delat jen kvuli tomu ze se ti to libi/nelibi. 3) Readln je take dany ,,defaultne" pro stisk klavesy a kdyz jsi jo tak velkej programator tak bys mel vedet proc. Je to proto, ze k pouziti Readln nepotrebujes k programu pripojit unitu CRT kdezto Readkey je uz soucasti CRT unity. Ted se tedy muzeme bavit jestli je optimalni pouzit readln nebo pripojit zbytecne knihovnu a pouzit readkey. Sam pouzivam spis readkey ale pro ucely techto kurzu bohate staci readln...


Nakonec si apeloval na optimalizaci.. Takze to reknu naposled.


TENTO KURZ JE OPTIMALIZOVAN PRO ZACATECNIKY.

(komu se to nelibi at.... :-) )

A posledni pripominku si ted dovolim ja na tebe. Programujte je web na velmi vysoke urovni a myslim si ze takovehle ,,pubertalni" vystrelky sem rozhodne nepatri. Priste si tedy rozmysli co kam pises a hlavne jak to pises.

--==[FReeZ]==--   NOVÝ
22. 12. 2005

1. Nejsem pubertak
2. Autore jsi lama (umis jen zaklad)
3. Optimalizace kodu je to hlavni, v Pascalu jde predevsim o ALGORITMIZACI a OPTIMALIZACI ale blbci jako vy na ni serou a pak ma jejich vytvor treba v delphi klidne 5 MB, z internetu se to stajuke pekne pomalu, program funguje taky pekne pomalu, veskera vase prace co se tyce programovani, stoji za hovno, protoze jste blby a nic neoptimalizujete.

At je program sebe vic slozity vzdy se musi vybrat nejrychlejsi instrukce ktere znate. Pokud tu nekdo bude psat ze ReadLn je funkce na stisk klavesy, to uz je vase vec.

V pascalu delam od 12-ti let a umim v nem vsechno krome psani pro TVision ktery je k nicemu, daleko lepsi je jeho graficka nadstavba, pro kterou psat umim.
Me programy jsou rychle a optimalizovane a klidne s cistym svedomim muzu hodit link na sve stranky http://www.freez.wz.cz podivejte se do sekce pascal na New16OS to je me nejvetsi dilo v pascalu (ma pres 12.000 radku ale proto neni nejvetsi) presahuji v nem hranice pascalu a pouzivam hodne ASM, New16OS je pro lidi jako je vas Autor neuskutecnitelna vec.

Kdyz napisu cokoli o Pascalu tak vim o cem mluvim. Jestlize se mi nelibi kdyz se tu vychovava nova generace neuznalych lamek, kteri budou psat v pascalu jak prasata, tak vim o cem mluvim.

Seru na vas, klidne se tu vsichni poserte, ja jsem v pascalu expert, znam pres net i vetsi experty nez jsem ja a oni maji na optimalizaci ten samy nazor co ja.

ZA KAZDOU CENU OD ZACATKU OPTIMALIZOVAT NA RYCHLOST I NA VELIKOST, JINAK SE TO UZ NIKDY NENAUCITE A BUDETE JEN HNUSNY PRASATA !

Nez zacnete kritizovat kterykoli z mych programu na http://www.freez.wz.cz tak napiste lepsi a hodte na nej v ty kritice link, ten lepsi program musi byt napsan rovnez v BP 7.0 a bez pouziti cizich knihoven na cokoli krome 256 barevne grafiky a konvertoru barev.

Ted se ukazte jaky jste programatori, chcete kritizovat me, tak trumfnete libovolny z mych programu ktere mam na strankach !

Hawk !

--==[FReeZ]==--   NOVÝ
22. 12. 2005

Tento text napsal : --==[FReeZ]==-- a vydával se za : netman
Tímto upozorňuju FreeZe, ze brzy nebude mit FREE pohyb na strankach, pokud se bude vydavat za cizi identity. Proto jsem tento komentar musel pozmenit a uvest jeho prave jmeno.

Ten FReeZ, který to pořád dělá chytrého já nedělám chytrého, já na pascal chytrý jsem chlapečku a proti autorovi nic nemám, učí dobře ale optimalizace je tak důležitá (hlavně v dnešní době) že jsem to nevydržel a musel poukázat na to, že by se mělo učit už od začátku jak psát optimalizované progamy.

..:::AUTORE:::...
Sorry za nadavky, blby keci a podobny picoviny, pis to dal, ale verim tomu ze nikdo z potencionalnich stundentu tveho PASCAL kurzu se v Pascalu nikdy nenauci delat tak jako ja, nebo me podobni.

Proste jsem PC nadsenec a zrovna Pascal a ASM beru dost vazne, tak si z toho nic nedelej pis to dal, pro me jsi prumerny programator, je to sice skoda ale lepsi nez klackem do oka. :-) Mejte se tu vsichni ucte se programovat a nebudte takovy prasata jako jste !

freak   NOVÝ
26. 12. 2005

Prvne musim napsat, že přesně takhle se packal učí na středních školách :)
Takže kdo je v devítce at se klidně učí tohle :D


No přejdu k problému..

I:=HorniMez DOWNTO DolniMez DO prikaz;

# ale v prikladu je:
...
FOR I:=100 TO 1 DO writeln('Ahoj
...

Tam má být DOWNTO ne? :-))

Carix   NOVÝ
27. 12. 2005

Kdepak. For ma totiz dve varianty. Kdyz napises TO tak se k promenny jednicka pricita kdyz napises DOWNTO tak se jednicka odecita

liskohlav   NOVÝ
5. 1. 2006

Dají se nějak v <b>repeat...until..;</b> v části <b>..until..;</b> zapsat dvě podmínky různého datového tipu???
př.: <b>...repeat...until cislo=5 or pismeno='r';...</b> Při tomto zápisu mi program logicky vypíše akorát "Type mismatch". Děkuji.

Carix   NOVÝ
7. 1. 2006

Pokud chcete za until napsat více podmnek než jednu musíte je zapsat do závorek tedy: until (cislo=5) OR (pismeno='r');

na datových typech zde nezáleží. Toto není tak úplně pravda, protože v podmínce nemůžete mít např. číslo typu real, protože se nebere jako přesná proměnná (ordinální).

Doufám že vám to pomohlo ;)

--==[FReeZ]==--   NOVÝ
8. 1. 2006

Tohle mne zaujalo, rikal jsem si hmm, to jsem doposud nevedel, jenze skutecnost:

Program CisloTypuRealMuzeBytVPodmince; {Skutecne v podmince zalezi na datovem typu?}

Var
A, B : Real;

Begin
Asm
Mov Ax, 03h
Int 10h {Obdoba ClrScr}
End;
A := 0;
B := 0.1;
Repeat
A := A + 0.5;
B := B + 0.1;
Until (A = 3.5) or (B = 2.9);
WriteLn ('A je ', A, ' B je ', B);
End.

Carix   NOVÝ
10. 1. 2006

V podmínce jako je tahle real může bát ale zkus si ho dát třeba do CASE ;) každej se učí... navíc používání realu do podmínek ať už jakýchkoli je blbost.

--==[FReeZ]==--   NOVÝ
11. 1. 2006

Vim uz davno ze pro CASE lze pouzit pouze ordinalni hodnoty.

IMHO REAL v podmince blbost neni, protoze kolikrat je to nutne potreba a neobejdeme se bez toho, napr. v grafice kdyz se pocita rotace 3d objektu ale urcite i v mene specifickych pripadech.

Zejmena v podminach IF, While a Until je obcas potreba pouzit desetinne cislo, vsude tam, kde je vyzadovana preciznost no a v grafice jde o kazdy pixel ;-)

Doufam ze se naucim alespon jednu prevratnou metodu/funkci/proceduru kterou zatim neznam.

Carix   NOVÝ
11. 1. 2006

JJ ja ti taky na vsechno muzu rict ze to uz sem umel... BTW myslim si ze tak strasne ,,skvelej programator" by ani z ust nevypustil ze datovy typ real se pouziva tam kde je zapotrebi preciznost, ponevadz kdybys vedel jak je real ,,precizni" nemohl bys to rict. Nehlede na to ze neni pravda ze real jsou vsechna cisla coz ty uz urcite vis.... :-)

--==[FReeZ]==--   NOVÝ
18. 1. 2006

Real je presny, protoze je to ten datovy typ, ktery obsahuje i cast cisla, ktera je za desetinnou carkou, pokud budeme pouzivat napr. sinus tak je lepsi pouzivat real a ten potom funkci bound zaokrouhlit, je to daleko lepsi, nez pouzit treba integer, co se tyce rotace, tak tam zajiste bude potreba presnost, cili i desetinna cast cisla, jen si predstav, ze by ty desetinne casti nebyly, to by byla katastrofa.

Navic jedno dalsi bezne vyuziti, jsou databaze, do kterych ukladame hodnoty v korunach, napriklad "13.50 Kč" to by zase bez real nebo podobné proměnné nešlo.(Nebo by to bylo zbytecne komplikovane)

Závěr: Real je potřeba, používá se méně často než ostatní proměnné, ale přesto je NEPOSTRADATELNÝ. A to s tim CASE jsem už dávno věděl, už pár let vím, že to vyžaduje ordinální proměnné, také už pár let vím, že inc () a dec () vyžadují také pouze ordinální proměnné, takže nic nového to pro mne skutečně není.

Použil jsi už Carixi osobně někdy typ Real, Comp, nebo obdobný ? Pokud ne, tak už je mi důvod, proč říkáš, že užití real je blbost. No moc jsi toho nenaprogramoval

Carix   NOVÝ
18. 1. 2006

Freezi myslel jsem si že přece jen si nějakej pascalista, ale bohužel si mě z toho vyvedl. Nejenže shraňuješ týden informace na netu abys mi mohl odpovědět, ale ještě píšeš sprominutím blbosti.

1) Real neni proměnná ale datový typ.

2) Požití Realu je samozřejmě nezbytné, ale mi jsme se bavili o použití realu při podmínkách a cyklech! Pokud jsi alespoň nějaký programátor tak bys měl vědět, že v tom je obrovský rozdíl. Už jen to že uvádíš zaokrouhlení je pro cykly a podmínky krapet nepoužitelné.

Nakonec Freeze začínám mít velké pochyby, že dokážeš něco normálně naprogramovat... Je to asi jako u nás ve škole jak řikala učitelka... ,,Ten pan učitel vám něco vysvětluje a řekne při tom milion odborných slov, kterým ani sám nerozumí až z toho nechápete nic".

--==[FReeZ]==--   NOVÝ
24. 1. 2006

Zadne informace jsem nikde neschranoval, ja sem nechodim kazdy den, protoze se tady nenabizi kazdy den nova lekce, obcas si na tento site vzpomenu a navstivim ho.

1) Mel jsem na mysli promenou typu real, proto jsem napsal promena real

2) ja se nebavil o cyklech ale o realu obecne

Vtipne rceni pani ucitelky, ale to me, jak jsem jiz drive napsal je "Kdo umi ten umi, kdo neumi uci " to se mi v praxi mnohokrat overilo a konec koncu vidim to i u tebe. Snazis se zpochybnit mne, jako programatora a pritom doted jsi mi neposlal ten odkaz na tvuj nejvetsi projekt v Pascalu. Takze ten odkaz bych rad videl, pokud mas odvahu posli ho sem, at se podivaji i ostatni. Ja jsem na sve stranky odkaz poslal, takze na me dila se mohou podivat vsichni.

Na zaver: Pokud jsi dobry programator, s teorii si vytiras pr*** , ale to ty nejsi. Kdyz bys byl, veci by se staly tak jaznymi a beznymi, ze uz rovnou bez rozmysleni vic co jak napsat. Cili ja rikam, teorie ta je k nicemu, rozhoduje pouze praxe. Nezajima mne teorie, kterou ucis ale to, jak programujes, co programujes, ...

Jeste k te teorii: teorie existuje kvuli tomu aby ses naucil delat v praxi, bez ni by ses to nenaucil

Carix   NOVÝ
24. 1. 2006

Ten prvni bod sem samozrejme pochopil jen sem ti chtel ukazat jak je jednoduche udelat v clanku nebo jakemkoli textu chybu i kdyz ty vlastne chyby nedelas .. :D No musim te poprosit abys vetu ,,Kdo umi ten umi kdo neumi ten cumi" prosim nerikal. Ai se ti to bude zdat detinsky ale velmi casto ji pouzival me moc blizkej clovek kterej nedavno zemrel a me to nedela moc dobre. Dekuju

Dal rikas ze si se bavil vseobecne ale v predchozim prispevku si vsechno ukazoval na cyklech takze mi pripada ze ani nevis o cem pises.

A nakonec tomu ze programator si teorii vytre zadni cast tela (nehlede na to ze kdyz je nekdo agresivni je videt jakej je to blbec...) sem se opravdu srdecne zasmal. Nevim jestli jsi jeste tak nedospel i kdyz jsme stejne stari, ale opravdu sem se zasmal.

Uz jsem ti jednou psal kde moje projekty najdes i kdyz par poslednich tam chybi takze si to muzes vsechno precist a naleznes odpoved.

A kdyz uz tak pekne ,,diskutujeme" tak si myslim ze by ses mel naucit programovat v necem jinym nez v Pascalu. Jak jiste vis tak v Pascalu uz nejde jit moc ,,nizko" (jestli nevis co to je tak muzes rikat jen ach ta teorie...) a proto by ses mel naucit programovat treba v Cecku. Pripada mi ze umis programovat v pascalu a vsude to rozhlasujes jen proto ze nemas na to prestoupit na jinej jazyk.

K tvym programum... Vsechny sem si bedlive prohlidl ale spustil jsem asi jen jeden. To bude asi tou tvoji vecnou optimalizaci ze???

Nashle

Storm   NOVÝ
25. 1. 2006

Teda panove t oje bzunda :-)
Nevim jestli si tady FreeZ lesi pero a Ego soucasne, ale z tech vsech prispevku akorad odvozuju ze je to absolutni amater.
Ne jako programator (vsechno co napsal uz bylo napsano jinde, neni problem kopirovat), ale vzhledem k jeho chovani - kdo se neunmi chovat, neumi nic!

Sorry, ale musel sem reagovat.
Dale rec byla o optimalizaci:
Nepostreh sem asi, ale tenhle serial je o zakladech pascalu a ne optimalizaci? nebo se mylim?

Dale, tenhle serial je o pascalu a ne o ASM neby se mylim?

Zajimala by me jeste jedna vec, kdyz je Freez takovy Super Developer, tak proc se hcodi ucit lekce pro zacatecniky? :-))

Pro autora: kritika se vzdycky najde, hlavu si nedelej a uz vubec ne z tyhle bezurovnovy kritiky ;-) Storm

Carix   NOVÝ
25. 1. 2006

Konecne se taky vyjadri nekdo mimo hadku a jeste vzhledem ke me takhle pozitivne.. Diky moc ;)

Storm   NOVÝ
25. 1. 2006

Neni zac, ja proste nemam rad blby lidi :-)

--==[FReeZ]==--   NOVÝ
26. 1. 2006

Carix: ja pouzil jen vetu "Kdo umi ten umi, kdo neumi uci" (UČÍ)

Upresnuji : tu vetu o ktere je spor, jsem myslel vseobecne a nikoliv jen pro cykly

I chytri lidi muzou byt agresivni, nebo se vyjadrovat vulgarne, v dnesni dobe to neni vubec
nic neobvykleho, ba naopak. Neobvykle je, kdyz se lidi hlavne ti pocitacove zamereni vyjadruji
jen slusne.

Ucim se programovat v Delphi, dale delam HTML/PHP/SQL a amatersky 2D grafiku + zameruji se
na assembler, hacking i cracking. Takze Pascal neni ma jedina zaliba, naopak ja se zajimam
celkove o vse spojene s PC.

Me programy : vsechny funguji, kdyz by jsi mel rozum, spoustel bys je v DOSu a nejlip s memory managerem,
nebo by sis pri kompilaci nastavil spravne rozsah pameti atd.
Chyba je rozhodne na tve strane, vsadim se ze v kompileru si nic nenastavujes a navic
to urcite spoustis pod WinXP, ze jo?

V Pascalu nejde jit dost nizko, tim jako myslis co ? Ze C je neco vic? Vis o tom ze v Pascalu
je integrovany assembler a podpora TASM a to uz je mocna zbran ! O tom nemas ani paru, ale
muzu si napsat cokoli v cistem asm, pouzit pak linker a jeste k tomu tento objekt prilinkovat
do meho exe s programem, takze strucne receno v pascalu muzu jit stejne nizko jako v C.

Jak Pascal tak C jsou to jen seskupene instrukce assembleru do procedur a funkci, ale o tom tu
nikdo z vas nema ani sajnu a takovy ty keci ze to co sem napisu od nekud kopiruju, eh eh eh. Jste
magori kdyz si to myslite !

Ukaz mi jediny program na mych strankach, ktery nejde spustit.

PS: je rozdil udelat neumyslne chybu z nedbalosti, nebo chybu proto, ze se v necem nevyznas.

Storm: to je fakt sranda, ty tve nazory jsou vskutku detinske. Nic co pisu do diskusi od nikud
nekopiruju, ale naopak vse pisu rovnou z hlavy, ja kdyz neco neumim nebo nevim tak to priznam.

Dale abys vedel, programovani je hlavne o optimalnim reseni, neni to o tom napsat shit, ktery
bude nejak fungovat, ale naopak je to o tom, vybrat nejlepsi, nejrychlejsi, ... proste jednim slovem
"OPTIMALNI" reseni. Ty vase nekolikamehovy exe si strcte do pr**** !!! Cim lepsi programator,
tim min zabiraji jeho exe (samozrejme mysleno vzhledem k funkcim programu).

Dale pascal obsahuje integrovany assembler, navic pascal jako takovy jsou instrukce assembleru
seskupene do procedur a funkci. Cili pokud pouziju v pascalu jeho integrovany assembler tak
to jeste porad spada i pod pascal a neodmyslitelne to k nemu patri. Vsadim se ze pod dosem
neumis ani pracovat s mysi.

Zaver: pokud se zacatecnik nebude nabadat k tomu, aby vybyral optimalni reseni, tak se nikdy
nenauci kvalitne programovat.


Nikdo z vas mne nezna, takze sem prosim neplette nic osobniho, az budete umet vic nez ja,
muzete rikat ze jsem blbej, do ty doby jste blby vy ! Tyto lekce ctu proto, ze se muzu treba neco noveho dozvedet, nebo aspon zavzpominat jak jsem se to kdysi ucil.

Co vy na to?

--==[FReeZ]==--   NOVÝ
26. 1. 2006

Carix: Tak a ted jsem projel vsechny lekce pascalu, ktere jsi zatim stihl napsat + jejich komentare, ani v jedne jsi nenapsal odkaz na ty tve stranky, tak mi prosimte rekni proc si tolik vymyslis, napises sem ze odkaz jsi uz sem napsal, ve skutecnosti neni ani v clanku, ani v komentari (v zadne lekci).

To bych rad vedel, cim je to zpusobeno, uz jen to, ze jsi odkaz nenapsal do sveho posledniho komentare, mne zarazilo, no asi se za ty sve stranky stydis, nebo nemas odvahu odkaz dat na zretelne misto, ktere kazdy ihned muze najit.

--==[FReeZ]==--   NOVÝ
26. 1. 2006

Pokud jsou ty tve stranky www.carix.wz.cz tak mi dovol, abych se ti vysmal !

"Stranky jsou v rekonstrukci", no fakt ze je tam neco ke stazeni

--==[FReeZ]==--   NOVÝ
26. 1. 2006

Tak uz vim, proc jsi nechtel dat ten odkaz na ty tvoje stranky. Je to tim, ze tam zadne stranky pristupne verejnosti nemas :-) www.carix.wz.cz patri tobe, zde je dukaz (screenshot) http://freez.wz.cz/carix/shit.jpg

Tak priste vykladej detem, ze uz jsi odkaz na sve stranky zaslal

Carix   NOVÝ
26. 1. 2006

Milý Freezi,

Dopředu řikam, že píšu ze školy takže sem to celý moc nepročítal a nebudu se moc rotzepisovat... Domu přijedu dnes okolo 19:00 takže se sleduj ;).

Stručně. Pořád dokola omíláš optimalizaci programů. Tvoje programy jdou spustit pouze s nastavením kompilátoru a nebo v dosu. Milý hochu pokud vim tak se nacházíme ve 21 století a jestli je optimalizace spouštění programů pouze v dosu tak sis buď někde šlehnul nebo žiješ v jinym světě.

Přesně jak jsem říkal můžeš si jen řikat ach ta teorie když nevíš co to je jít nízko... Rozdíl mezi Pascalem a Ceckem je ten ze v cecku lze jit hodne nizko (precti si nekde co to znamena) pomoci zakladnich prikazu cecka kdezto v pascalu k tomu musis pouzit vnoreny assembler. Je mi naprosto jasny ze ten rozdil nechapes ale mam nejakou nadeji ze se uvolnis ze sveho sveta a neco se priucis...

Opravdu si myslis ze na tomhle serveru kde jsou jen ti nej lidi nikdo nevi ze vsechno co proleze kompilatorem nebo interpretem (taky si to nekde precti) tak je ve skutecnosti shluk asembleru ? Hehe...

Nakonec. Když už jsi tak všestranný a jsi jistě stejně dokonalý ve tvorbě webu jako v pascalu tak bys měl vědět, že občas je nutné změnit design webu a to teď dělám i já. A když si tak dokonalý měl bys vědět, že ve skutečnosti tam nový web je ale pod jiným indexem... takže si zkus za odkaz přidat index_1.htm ,,Chytráku" .

Moc se teď směju nad tvými příspěvky a končí nám hodina taže se opravdu nemůžu ropzepsat o čem bych chtěl musiš počkat až přijedu domu.

Učit se, nevylejzat z nory a držet jazyk za zuby trim by ses mel ridit.

:-)

--==[FReeZ]==--   NOVÝ
26. 1. 2006

Milý Carixi,

Pokud chces kompilovat cizi programy, musis si umet nastavit kompilator,
to ze to neumis je tvoje chyba nikoli programatorova.
Ano, nachazime se ve 21. stoleti ale kdyz bys vedel
co je to Windows a jak pracuje, tak bys jiste vedet take to,
ze nektere veci bezne v DOSu jsou ve Windows technicky neproveditelne !
To ti potvrdi kazdy expert. Jelikoz je Borland Pascal/ Turbo Pascal 7.0
urcen pro DOS tak neni mozne bezproblemove spoustet slozitejsi pascalovske
programy pod Windows a dokonce neni mozne je v nem ani programovat.
Takze tomu vubec nerozumis, byt tebou, ucim se teorii jak muzu, protoze
hloupy clovek s nizkym IQ se bez teorie neobejde.

Zacni u toho, jake jsou rozdily mezi Windows XP a DOS,
napriklad sekce primy pristup k hardwaru je pro tebe velice
poucna, dale primy pristup do pameti, zpusob spousteni programu
a veskere low-level operace ( take I/O na bazi biosu).
Az se toto vse naucis (tu tvoji oblibenou teorii) tak
jeste musis nekolik let programovat dosove aplikace.

Az toto vsechno budes umet (nikdy) tak se muzeme dal bavit
o optimalizaci dosovych programu pro Windows ty lamo jedna neuznala.

Dale: Jak neco chces projet interpretem ? Ty tady machrujes s teorii
a jak je videt tak ji ve skutecnosti vubec neznas :-)
No skvele jsi mne pobavil, doporucuji ti zjistit si rozdil
mezi kompilatorem, parserem (interpretrem).

A ze data ktera zpracuje interpretr jsou shlukem assembleru?
Dovol abych se hlasite zasmal tve blbosti a aroganci,
protoze napriklad obycejne HTML znacky spracuje Internet
Explorer a pote je interpretuje. Pripadaji ti html tagy
jako shluk assembleru? No mne tedy ne, vzdyt ty neznas
ani rozdil mezi instrukcemi procesoru a daty ty lamo jedna.

A to ze si mam za odkaz pridat index_1.htm na to asi mam prijit
jak "chytraku" co ? To si mam ten index_1.htm vycucat z prstu ne?

:-) Uc se, uc se, uc se a ostatni radsi uz neuc.

PS: I ve 21. stoleti DOSove programy funguji pouze pod DOSem a jeho pribuznymi.

--==[FReeZ]==--   NOVÝ
26. 1. 2006

Jesne neco: kde jsi prosimte vzal, ze nevim co to znamena jit nizko?
Ja se tim jiz nekolik let narozdil od tebe zabyvam a v praxi to pouzivam.
Dale mi rekni co jsou to standardni prikazy programovaciho jazyka, nestandardni prikazy,
rozdil mezi nimy + priklad v pascalu a priklad v c.

Nejsou pro tebe nahodou nestandardni prikazy jen ty, ktere neznas, nebo jim nerozumis?
Kazdy prikaz programovaciho jazyka je standardni, pouze nektere se pouzivaji mene a jine
zase vice casto.

Mimochodem integrovany assembler je v Pascalu standardni a velice casto vyuzivany jiz
od verze 1.00. Jak jsem jiz 2x napsal, Pascal jsou instrukce assembleru seskupene do
procedur a funkcni ale to ti jeste porad nedochazi a ze dosove C je to samy ti nedochazi uz vubec.

Kdyz bys umel v Pascalu, tak bys take znal nahradu za integrovany assembler a tou je uplne
klasicka funkce, jmenem InLine. Urcite ani neznas rozdil mezi InLine a integrovanym ASM v Pascalu,
no mohl bych takhle napsat o vsem, co jsi mi v tvem poslednim komentari rekl, jsi uplne nemozna
lama.

Ale o jednom jsi mne verohodne presvedcil, a to "jsi jeste vetsi blbec nez jsem doufal" :-)

Uc se, uc se, uc se a ostatni radsi uz neuc, sam se v tom vyznas jak koza v petrzeli ty amatere
a jeste k tomu machrujes s teorii, kterou umim daleko lepe nez ty.

--==[FReeZ]==--   NOVÝ
26. 1. 2006

Jeste neco2: Redesignem se nerozumi pos*at stavajici stranky dokud nebudou hotovy nove, ale udelat nove a pak kdyz budou hotove je tam nahrat.

Samozrejme mne zajima jen sekce download a zdrojove kody tvych programu nebo aspon exe podoba.

Jak jsem cekal, je to nepristupny, asi nemas odvahu nam vsem zaslat funkcni link na kterem to lze stahnout. Fakt se tolik stydis?

Carix   NOVÝ
27. 1. 2006

Ty si fakt nepoučitelnej.

Myslis že když tady budeš vypravet o vecech kterym sam nerozumis si myslis ze te lidi budou obdivovat. Popravde ja te obdivuju protoze s tvoji neschopnosti a ubohosti vylezt na verejnost to chce opravdu naturu.

Porad jak je zrejme si nepochopil ze psacal proste neni delany pro extra pristup k hardwaru. a o tom je ten pojem ,,jit nizko" Pascal je pascal a Assembler je assembler. Vnoreny assembler NENI pascal je to jen nadstavba jak spojit dva jazyky ale neni to jeden ! Rozdil mezi Pascalem a Ceckem je ze pascal aby naprogramoval to samy to Cecko tak musi pouzit assembler kdezto cecko ne. Neplati to pro vsechny pripady aby ses zas nezacal certit...

Jelikoz je tvuj mozek pamlej jako tvoje programy tak proste nepochopis ze dneska uz o tvoje zasly DOSOVSKY programy neni nejmensi zajem a preferuji se dnes programy HLAVNE pro windowsy. Linux a Mac nechame stranou ;) myslim ze ti to stejne nic nerika.

Predstav si, ze nejaky uzivatel prijde k tobe na web a stahne si napriklad tvuj senzacni (skoda ze po internetu nejde zvyraznit ironie) operacni system. Ty si jeste porad myslis ze kazdej kdo si to stahne ma doma Pascala a bude dve hodiny nastavovat kompilator? JEZISI :D

Je mi opravdu lito ze neznam zadny opak menecennosti protoze to by se presne hodilo na tebe.

Znovu si mi zduraznil, ze pascalovske funkce a procedury jsou prikazy assemlbelru. Doporucuju omyt si trosku oci a poradne cist protoze sem ti to v minulym prispevku rekl taky...

Strucne receno. Programujes neefektivni programy, ktere v dnesni dobe nenaleznou JEDINE vyuziti a tudis spadas do skupiny zapadliku, kteri se utapi v te trosce co umi...

Cilem kurzu je naucit lidi zaklady PROGRAMOVANI, pochopeni ALGORITMU, naucit uzivatele PRINCIPY PROGRAMOVANI a pripravit pro prechod na novejsi a PRESPEKTIVNEJSI programovaci jazyky. Myslim ze mi moc dobre poslouzis jako odstrasujici pripad programatora, ktery zapskl a neumi nic jinyho nez stahovat k tomu dalsi lidi coz se mu stejne nepovede ;).

Programator se musi neustale ucit nove veci, nove struktury a nove postupy jak ty samozrejme nevis.

Nakonec bych byl velmi rad kdyby ses drzel pravidly diskuzi a neurazel a nesnazil se ponizovat autory i kdyz ti to stejne vubec nejde.

--==[FReeZ]==--   NOVÝ
28. 1. 2006

Text tohoto komentáře byl vymazán, jelikož porušoval publikační pravidla našeho e-zinu! Redakce
-------------------------
Tuto diskuzi prosím ukončete. V opačném případě dojde k blokaci IP.

--==[FReeZ]==--   NOVÝ
30. 1. 2006

Ukonceni diskuse s Carixem
=====================
[Ty si fakt nepoučitelnej.] // to same mohu rici o tobe

[Myslis že když tady budeš vypravet o vecech kterym sam nerozumis si myslis ze te lidi budou obdivovat. Popravde ja te obdivuju protoze s tvoji neschopnosti a ubohosti vylezt na verejnost to chce opravdu naturu.]
//O vsech vecech, o kterych zde pisu mam perfektni prehled, daleko lepsi nez ty, ostatne je to logicke, protoze ja se venuji pouze pocitacum a PC jsou pro mne nejvyssi prioritou, sedim u kompu kazdy den, nejcastej
od rana do vecera, nejsem jak ty=lamer. Zatimco ty umis v pascalu jen zaklad, tak ja v nem umim vse, co borland pascal 7.0 v DOSu nabizi vyjma TVision, ktere je dnes k nicemu, nahrazuje se vyspelejsim prostredim.

[Porad jak je zrejme si nepochopil ze psacal proste neni delany pro extra pristup k hardwaru. a o tom je ten pojem ,,jit nizko" Pascal je pascal a Assembler je assembler. Vnoreny assembler NENI pascal je to jen nadstavba jak spojit dva jazyky ale neni to jeden ! Rozdil mezi Pascalem a Ceckem je ze pascal aby naprogramoval to samy to Cecko tak musi pouzit assembler kdezto cecko ne. Neplati to pro vsechny pripady aby ses zas nezacal certit...]
//To jsi nepochopil ty, viz. muj predchozi prispevek (programy v pascalu vs Windows).
Pojem "jit nizko" neni vubec o tom, co tady tvrdis, nybrz znamena to, ze prejdes do nizsi urovne programovani, nic nizsiho nez assembler v dnesnim typu procesoru urcenych pro PC IBM kompatibilni neni a ten asm je to, o cem hovorim.
Integrovany assembler v Pascalu = Pascal, dale existuje instrukce InLine, ktera je take primo v Pascalu a ma ty same moznosti, jako integrovany ASM + navic Range checking, ktery u integrovaneho ASM neni.
Rozdil mezi C a Pascalem neni jen v tom, ze v C je toho vic dopredu hotoveho, placas nesmysly.
Neplati pro VETSINU pripadu !

[Jelikoz je tvuj mozek pamlej jako tvoje programy tak proste nepochopis ze dneska uz o tvoje zasly DOSOVSKY programy neni nejmensi zajem a preferuji se dnes programy HLAVNE pro windowsy. Linux a Mac nechame stranou ;) myslim ze ti to stejne nic nerika.]
Hlavne jsem se pobavil u te casti ze mi Linux a Mac nic nerika :-) Cim tedy myslys?
Muj mozek nech stranou, protoze na to, abys ho mohl posoudit, bys taky jeden potreboval.
Divil by ses ale o me programy jeste porad zajem je, sice nizky (je to logicke) ale precejen JE.
Je mi zcela jasne jake programy se dnes preferuji a hlavne jaci LAMERI je preferuji a z jakeho DUVODU (s DOSem a jeho programy kdejaka lama nastesti neumi, narozdil od Windows)

[Predstav si, ze nejaky uzivatel prijde k tobe na web a stahne si napriklad tvuj senzacni (skoda ze po internetu nejde zvyraznit ironie) operacni system. Ty si jeste porad myslis ze kazdej kdo si to stahne ma doma Pascala a bude dve hodiny nastavovat kompilator? JEZISI :D]
Tak nyni ses sprasil uplne sam, protoze system je zkompilovany a jeho zdrojove kody jsou prilozeny jen jako BONUS. Cili kdokoli ho muze stahnout, spustit soubor new16.exe a system pojede.
Pokud chces muj system kritizovat, napis lepsi (to bys nejprve musel rozumet pocitacum, abys vubec mohl vykreslit aspon 1 pixel na obrazovku solidni rychlosti treba v High Coloru, ktery system pouziva)

Takze ty nedokazes pro pascal naprogramovat ani vykresleni jednoho pixelu na obrazovku v rozliseni 1024x768 High Color nebo vyssim, treba True Color ale kritizovat cizi praci, to ano. Z toho vypliva jaky jsi lamer.

[Znovu si mi zduraznil, ze pascalovske funkce a procedury jsou prikazy assemlbelru. Doporucuju omyt si trosku oci a poradne cist protoze sem ti to v minulym prispevku rekl taky...]
Lzes, kazdy se muze podivat na tvuj minuly prispevek a "pascalovske funkce a procedury jsou prikazy assemlbelru" v nem neni !
vsimnete si lide slova ASSEMLBELRU vas ucitel ani nevi jak se to pise :-)

[Strucne receno. Programujes neefektivni programy, ktere v dnesni dobe nenaleznou JEDINE vyuziti a tudis spadas do skupiny zapadliku, kteri se utapi v te trosce co umi...]
Zrejmne jsi necetl jeden z mych predchozich prispevku, to bys jinak vedel v cem vsem programuji.
Me programy naleznou MNOHO vyuziti, protoze i kdyz by je nepouzil nikdo jiny ani jednou, tak ja osobne je obcas pouziji a tim si velice usnadnim zrovna provadeny ukon.

[Cilem kurzu je naucit lidi zaklady PROGRAMOVANI, pochopeni ALGORITMU, naucit uzivatele PRINCIPY PROGRAMOVANI a pripravit pro prechod na novejsi a PRESPEKTIVNEJSI programovaci jazyky. Myslim ze mi moc dobre poslouzis jako odstrasujici pripad programatora, ktery zapskl a neumi nic jinyho nez stahovat k tomu dalsi lidi coz se mu stejne nepovede ;).]
Naopak ty jsi mi moc dobre poslouzil, jako odstrasujici priklad LAMERA ktery si mysli ze je dobry, ve skutecnosti umi jen ZAKLAD a to s odrenyma usima nohama a rukama.
O principech programovani nevis absolutne nic. Viz. tve predchozi prispevky

[Programator se musi neustale ucit nove veci, nove struktury a nove postupy jak ty samozrejme nevis.]
Ja jsem programator, ty jsi naduty lamer. Ucim se neco noveho takrka denne, zatimco ty nekde behas po venku a delas tam kdovi co (lepsi nevedet)

[Nakonec bych byl velmi rad kdyby ses drzel pravidly diskuzi a neurazel a nesnazil se ponizovat autory i kdyz ti to stejne vubec nejde.]
Vsimnete si slov NEURAZEL, NEPONIZOVAL a pak se podivejte na ty vety, ktere mne neustale nuti regovat.
Cili ja pouze reaguji na URAZKY a PONIZOVANI od cloveka, ktery neumi ani polovinu toho, co ja.

Timto koncim celou diskusi s Carixem, Carixi konecne bys mel dospet a doufam ze uz na toto vse nebudes nijak reagovat.


Redakce: Doufam ze toto nesmazete, je to jen posledni, zaverecna reakce na ty krivdy, ktere Carix uskutecnuje.


*** redakce: dost jsem se musel premlouvat, abych to nesmaznul. prece jen uz je to delsi prispeveke a mohlo by ti ho byt lito ;) [Frosty]

--=[FReeZ]==--   NOVÝ
1. 2. 2006

Text tohoto komentáře byl vymazán, jelikož porušoval publikační pravidla našeho e-zinu! Redakce

Carix   NOVÝ
1. 2. 2006

Skoda ze to nemuzu videt :( nechces mi udealt jednu kopii ktera nebude pojistena ? Vsadim se ze je tam moje fotka cela od krve :D

Jinak me moc mrzi ale jeste sem nemel ani chvilicku abych reagoval na ten prispevek o ukonceni debaty ale hned jak si ho najdu tak ti napisu neboj ;)

Btw jestli si opravdu myslis ze bych klesl tak nizko abych ti psal pres nakyho bombera nebo co nadavky tak si este mic nez si myslim ;) cus

Mage107   NOVÝ
12. 5. 2006

var a:integer;
begin
writeln('hledej cislo od 1-10');
repeat
readln(a);
case a of
0:writeln('Neuhádl si');
1:writeln('Neuhádl si');
2:writeln('Neuhádl si');
3:writeln('Neuhádl si');
4:writeln('Neuhádl si');
5:writeln('Neuhádl si');
6:writeln('Uhádl si !');
7:writeln('Neuhádl si');
8:writeln('Neuhádl si');
9:writeln('Neuhádl si');
10:writeln('Neuhádl si');
end;
until a=6;
readln;
end.


Peter2   NOVÝ
4. 6. 2006

Si klasicky priklad (tymto ta nechcem urazit) "blbecka".

Sediet od rana do vecera na PC ... este k tomu kazdy den ... mas dioptrie sedmicky ci osmicky ? Predpokladam ze do dialky, nie ?

Kolko vydrzis vkuse behat solidnou rychlostou ? 50 metrov ? Vies vobec vytiahnut solidnu rychlost ?

Aky mas objem pluc (to je ta vec ktorou dychas) ? 200ml ?

Ake mas silne srdce ?

Mohol by som pokracovat ...

Nie, nemam taky ultraturbohyper vyspely mozog ako ty, ale aj ten moj sedliacky, ktory ma dost velke problemy dokonca aj s Pascalom prisiel na to, ze vyrok "Sportom k trvalej invalidite" je najväcsia blbost, ktora kedy bola zverejnena.

Vies, ako obycajne skoncia taky ako ty, ktory su na cerstvom vzduchu len ked idu po vyplatu, resp. do obchodu po rozky ?

Tymto apelujem nie len na teba, ale na vsetkych, ktory maju PC na rebricku hodnôt najvyssie. Vsak Deadboss :). A odkazujem na ovela mudrejsi vyrok : "Pocitac ma byt pomocnik, a nie pán cloveka". Neviem ako ty, ale ja tomu hovorim choroba.

Peter2   NOVÝ
4. 6. 2006

Nehovorim zase ze ja uz len cakam kedy ma pustia na olympiadu, aj ja som vcelku sportovy antitalent, ale to neznamena, ze nedostatok pohybu si kompenzujem čumením na svietiacu dosku (taky inteligenti ako ty tomu tusim hovoria motinor, alebo tak nejako...:DDD)

andrew23   NOVÝ
1. 7. 2006

hlavne ze ty ses velkej expert tady to dela tomas dostal pro zacatecniky ty lamo a dela to moc dobre posli mi teda
svoje nejlepsi dilo urcite to bude nejaka super 3d hra nejakej hit
tomasi nenech se rozhazet takovejma cuuuuuuumakama

tomo-boss   NOVÝ
16. 10. 2006

program cisla;
var a:integer;
begin
writeln('Hladaj cislo od 1-10');
repeat
readln(a);
if (a=6) then write('Uhadol si') else writeln('Neuhadol si ides znova');
until a=6;
readln;
end.

dhmnzr   NOVÝ
21. 10. 2006

zbytečná podmínka if ... udělal bych to spíš takhle


program cisla;
var a:integer;
begin
writeln('Hladaj cislo od 1-10');
repeat
readln(a);

until a=6;
Write('Uhádl jsi číslo');
readln;
end.

další věc je, že to je moc jednoduché, uživatel neuvidí nic, jen bude mačkat do tý doby, než se trefí :)

Vlk_001   NOVÝ
12. 1. 2007

program sedma_lekce;

Uses crt;

var a:integer;

begin

writeln('Hledej cislo od 1 do 10');
repeat read(a);
case a of 6 : begin
writeln('Spravne');
readkey;
end;
else writeln('Spatne');
end;
until a=6;
readln;
end.

Vlk_001   NOVÝ
12. 1. 2007

program sedma_lekce;

Uses crt;

var a:integer;

begin

writeln('Hledej cislo od 1 do 10');
repeat read(a);
case a of 6 : begin
writeln('Spravne');
readkey;
end;
else writeln('Spatne');
end;
until a=6;
readln;
end.

Vlk   NOVÝ
12. 1. 2007

omlouvám se za dvojitý příspěvek,
v tomhle nejsou cykly, ale je to asi nejkratší, že by optimalizace :-)

program sedma_lekce;

Uses crt;
label x;
var a:integer;

begin

writeln('Hledej cislo od 1 do 10');
x:
read(a);
if a=6 then writeln('Spravne') else begin writeln('Spatne'); goto x; end;
readkey;
end.

Vlk   NOVÝ
12. 1. 2007

A nebo takhle. Je tam chybka, ale v zásadě to funguje :)

Vlk   NOVÝ
12. 1. 2007

dneska jsem v tom vkládání příspěvků slabší :-)

program sedma_lekce;

Uses crt;
label x;
var a:integer;

begin
writeln('Hadej cislo od 1 do 10.');
readkey;
WHILE a<>6 DO
begin
read(a);
writeln('Spatne');
end;
writeln('Spravne');
readkey;
end.

Honza   NOVÝ
8. 3. 2007

Se tady hadate a nejaky podelaný optimalizaci pritom je to pro začatečníky jako jsem já. potřebuju se naučit jenom nejaký picoviny kterejm nebudu nikdy rozumet a ani nechci ale musim aby me nevyhodili ze školi ... pises to dobre to samí nám říka ten autoritativní kokot . chválim aspon tomu rozumíš

Laaca   NOVÝ
9. 3. 2007

Tohle je šílená prasárna. Procesor udržuje hodnoty desetinných čísel jenom jako přibližné hodnoty. Proto je operace ROVNO krajně pofidérní.
Jasně, fungovat to většinou bude, ale není to ZARUČENO.
takže nikoliv
Until (A=3.5) or (B=2.9)
ale
Until (A>=3.5) or (B>=2.9)

Popř. dá se to řešit pomocí intervalu delta:
const delta=0.0000001
Function Shodnost(a,b:real);
begin
Shodnost:=abs(a-b)<delta
end;

Hans   NOVÝ
13. 5. 2008

Reagoval na komentář od uživatele --==[FReeZ]==-- :
Já si myslím, že FReeZ je blbec. Nehodnotím zda umí nebo neumí programovat, rozhodně mohu prohlásit, že jeho ego mnohonásobně převyšuje IQ.

Hans   NOVÝ
13. 5. 2008

Reagoval na komentář od uživatele --==[FReeZ]==-- :
Já si myslím, že FReeZ je blbec. Nehodnotím zda umí nebo neumí programovat, rozhodně však mohu prohlásit, že jeho ego mnohonásobně převyšuje hodnotu IQ.

snaH   NOVÝ
27. 6. 2008

Reagoval na komentář od uživatele Hans :
Já si myslím, že Hans je blbec. Nehodnotím zda umí nebo neumí programovat, rozhodně však mohu prohlásit, že jeho ego mnohonásobně převyšuje hodnotu IQ.

snaH   NOVÝ
27. 6. 2008

Reagoval na komentář od uživatele Hans :
Já si myslím, že Hans je blbec. Nehodnotím zda umí nebo neumí programovat, rozhodně však mohu prohlásit, že jeho ego mnohonásobně převyšuje hodnotu IQ.

pomoc   NOVÝ
25. 3. 2009

mam problem skusal som spravit tuto ulohu tu 7. isla vsetko ulozil som to a ked som to na dalsi den spustil vypisalo mi to chybu 36 begin expected a pritom setko je v poriadku.
tak som skusil odpisat priklad z internetu od: A mám to domací ůkol je na světě ten 2. a vypisuje mi tu istu chybu poradte mi pls.

Anonymní uživatel   NOVÝ
26. 3. 2009

Reagoval na komentář od uživatele --==[FReeZ]==-- :
Jako základy je tohle idelání, až něco budu chtít umět, tak si budu radit od chytráka jako ty...mě je jasný že se ti to nelíbí, ale tak si založ vlastní lekce pro extrémě pokročilé...

Lumpy   NOVÝ
26. 3. 2009

Zdravim, chci se zeptat ohledně full screen modu pascala vždy mi alt+enter fungovalo, ale najednou uz to nejde-možná sem omylem něco zmáčknul ale nemám páru jak to dát zpět. program vždycky přejde do full screen tak na 0,2-0,5 sekundy a vrátí se zpět na malý vokínko. Programovat se s tim samozrejme da ale ulehci mi to praci, muze mi někdo pomoct?
předem díky.

Přidej svůj názor

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo e-mailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Reaguješ na příspěvek:
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové názory e-mailem (pouze pro přihlášené)
Sleduj názory ke článku a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.



Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý