Svítící podložka pod myš
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Svítící podložka pod myšSvítící podložka pod myš

 

Svítící podložka pod myš

Google       Google       18. 2. 2006       17 627×

Již vás přestala bavit vaše stará podložka pod myš? Není nic jednoduššího, než její vzhled oživit..

Podíváme se na nástroje, které budeme potřebovat. Jsou to: pilka (ruční, lupenková či přímočará), pilník, vtačka, fréza, podložka pod myš, kus plexi (minimálně velikosti podložky), 2 diody (nebo více), odpor (k diodám), tmel (nejlépe silikon), drát, vypínač, pájka a lepidlo.

Nyní můžeme začít. Plexi je většinou pokryto ochrannou folií, která brání poškození povrchu. Toho lze velmi dobře využít pro vytvoření náčrtku. Nejlepší je použít lihovou fixu (je dobře vidět). Když je návrh hotový, pustíme se do řezání. Kvůli vzhledu je důležité pilníkem poopravit hrany.

Po dokončení vašeho ideálního řezu se vrhneme na drážku pro diody a vedení drátu. Ta musí být ovšem dostatečne hluboká. Nechceme totiž, aby nám podložka nedoléhala ke stolu, nebo v opačném případě nevznikly hrboly na dráze myšky. K tomu využijeme frézu připevněnou na vrtačku.

Nyní si připájíme diody k drátům a přidáme k nim odpovídající odpor. Je zde použito napájení z PSU s pomocí standardní spojky, kterou znáte napřílklad od napájení HDD či CD (DVD)-Romky. Dle obrázku je využit červený drát pro + a černý pro mínus -. Díky tomu získáme 5 V a použitím odporu nám hodnota klesne na 3 V. Díky odporu lze snižovat svítivost diod. Čím větší odpor, tím menší svítivost. Pokud budete chtít, tak můžete v této fázi přidat vypínač.

Teď je ten správný čas na vyzkoušení. Pokud vše funguje, tak usadíme diody a dráty. Ty připevníme nejlépe čirým silikonem. Dorovnáme povrch nad drážkami dohladka a necháme zaschnout.

Jestliže používáte mechanickou myšku s kuličkou, stačí jen odstranit ochrannou fólii a jste hotovi, ale pokud optickou, tak musíte připevnit (přilepit) buď starší či novou podložku nebo kousek látky. Musím ovšem říci, že když to svítí jen po stranách, tak se mi to líbí více. Přidávam ješte pár obrázků.









Zdroj: www.metku.net

×Odeslání článku na tvůj Kindle

Zadej svůj Kindle e-mail a my ti pošleme článek na tvůj Kindle.
Musíš mít povolený příjem obsahu do svého Kindle z naší e-mailové adresy kindle@programujte.com.

E-mailová adresa (např. novak@kindle.com):

TIP: Pokud chceš dostávat naše články každé ráno do svého Kindle, koukni do sekce Články do Kindle.

Hlasování bylo ukončeno    
0 hlasů
Google
Autor se věnuje tuningu pc. Tančí, zpívá a hraje ve folklorních souborech. Studuje na VŠB-TU Ostrava - obor strojírenství.

Nové články

Obrázek ke článku Hybridní inteligentní systémy 2

Hybridní inteligentní systémy 2

V technické praxi využíváme často kombinaci různých disciplín umělé inteligence a klasických výpočtů. Takovým systémům říkáme hybridní systémy. V tomto článku se zmíním o určitém typu hybridního systému, který je užitečný ve velmi složitých výrobních procesech.

Obrázek ke článku Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Vedení týmu v oboru informačních technologií se nijak zvlášť neliší od jiných oborů. Přesto však IT manažeři čelí výzvě v podobě velmi rychlého rozvoje a tím i rostoucími nároky na své lidi. Udržet pozornost, motivaci a efektivitu týmu vyžaduje opravdu pevné manažerské základy a zároveň otevřenost a flexibilitu pro stále nové výzvy.

Obrázek ke článku Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Za poslední rok se podoba práce zaměstnanců změnila k nepoznání. Především plošné zavedení home office, které mělo být zpočátku jen dočasným opatřením, je pro mnohé už více než rok každodenní realitou. Co ale dělat, když se při práci z domova ztrácí motivace, zaměstnanci přestávají komunikovat a dříve fungující tým se rozpadá na skupinu solitérů? Odborníci na personalistiku dali dohromady několik rad, jak udržet tým v chodu, i když pracovní podmínky nejsou ideální.

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý