Názory ke článku Java bez předchozích znalostí – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Názory ke článku Java bez předchozích znalostí – Programujte.comNázory ke článku Java bez předchozích znalostí – Programujte.com

 

Názory ke článku Java bez předchozích znalostí

Farundel   NOVÝ
18. 5. 2006

Tak bych to opravdu videl spis na knihu Ucebnice jazyka C od Pavla Herouta. Jeho ucebnice Cecka je jednou z nejlepsich knih o programovani vubec, tak asi vsadim na jistotu...tahle kniha me z recenze opravdu moc nezaujala. Diky za clanek.

Lineman   NOVÝ
26. 3. 2008

Mám si koupit tuhle knihu, když jsem ještě nikdy v Javě nedělal? (Mám zkušenosti s JavaScriptem a PHP)

anthAn   NOVÝ
27. 3. 2008

Reagoval na komentář od uživatele Lineman :
To je těžký, Já jsem na tom skoro stejně jako ty, PHP ovládam a JS jenom když potřebuju. S touhle knížkou jsem se dost nazlobil, začátek jde, ale čim dál tim míň pobíram termíny, a dodnes jsem nepochopil co je to objektové programování.
Už jsem si i udělal jeden prográmek ... na výpočet kvadratickejch rovnic, jede to teda v příkazovym řádku no, ale jede -> nakrmíš to 3 číslama a vyplivne ti to 2 kořeny.
V tý knížce mi opravdu chybí příklady použití, něco se tam naučíš ale nevíš k čemu to je. Až mě to zase někdy chytne, ak zase začnu číst, teď mě ale 100% pohltilo PHP :-D

Marek   NOVÝ
9. 5. 2008

Abych pravdu rek, kniha se mi moc dobrá nezdá i když sem teprve u 10 kapitoly. Ohodnotil bych ji tak 25%, protože víc si opravdu nezasluhuje. Pokud se chcete naučit programovat v Javě, poohlídnete se po jiné. Je v ní nesčetně chyb, ale jako hlavní chybu bych označil, že vůbec neprobírá datový objekt string, i když se v druhé kapitole a myslím, že jěště v páté chvástá, jak ho v sedmé kapitole bude probírat. Jako druhý hlavní problém bych označil to, že složité příkazy vůbec neprobírá do hloubky, a nechá vás v nich vymáchat, a naopak lehké příkazy které pochopíte hned omývá pořád dokola. Abyste pochopili složitý příkaz musíte (nebo alespoň já vždy musím) přečíst článek o tomto příkazu alespoň 3x. Pokud se tedy hodláte naučit Javu, rozhodně si nevyberte tuto knihu.

tester   NOVÝ
6. 5. 2009

Tuhle knihu bych určitě nedoporučil. Pokud umíte anglicky, tak bych doporučil knížku Head First Java od Kathy Sierra, to je snad nejlepší učebnice jazyka Java na světě. Pokud nechcete číst knížky a zaměstnavatel vám zaplatí školení, tak bych o jednom dobrém věděl: http://www.java-skoleni.cz

Jonax   NOVÝ
30. 7. 2012

Tak já ji dostal a ejhle , chybka se našla a dost podstatná - chybí stránky . I když ne tak docela . Ty stránky tam jsou , ale jaksi tam na nich chybí text - krásně bílé .

Serpithim   NOVÝ
29. 11. 2012

Ahoj,

tak sem právě vzdal poslední pokus číst tuhle knihu. Jsem začátečník a tak si každý den kód kontroluji v netbeans (popř. BlueJ). 

Ty wole! Začátky jsou v cajku - ifem,elsem a pod. projdete jak prd. Vše se ale doslova podělá od kapitoli Pole, kde autor začíná třískat jeden termín za druhým a co hůř, chybí tam závorky a další věci, které netbeans netoleruje. Protože jsem začátečník, tak ani nevím, jak to mám být doopravdy správně napsané, nicméně od kapitole Pole skoro žádný z kódů nejde už v netbeansu zobrazit.

Ta kniha je na hovno! :D

Přidej svůj názor

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo e-mailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Reaguješ na příspěvek:
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové názory e-mailem (pouze pro přihlášené)
Sleduj názory ke článku a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.



Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý