Názory ke článku Nastavení Visual C++ 2005 Express Edition pro tvorbu WIN32 API aplikací – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Názory ke článku Nastavení Visual C++ 2005 Express Edition pro tvorbu WIN32 API aplikací – Programujte.comNázory ke článku Nastavení Visual C++ 2005 Express Edition pro tvorbu WIN32 API aplikací – Programujte.com

 

Názory ke článku Nastavení Visual C++ 2005 Express Edition pro tvorbu WIN32 API aplikací

camron   NOVÝ
14. 7. 2006

Mam dotaz, zda-li ma cenu se zabyvat a ucit se win32 api, kdyz tu je 64bitova technologie a C# ci Java? Umim v JAVE a claneky o WIN 32 API zde jsem zacal cist pred 2 mesici, nebot jsem chtel vedet, zda-li o neco neprichazim. Dokonce jsem si sehnal knihu WIN 32 API, ale zajimalo by me, zda-li ma cenu se poustet do studia docela narocne oblasti, zvlasti, jde-li o studium parametru ve WIN 32 API.

Muj umysl s WIN 32 API je vytvaret rychlejsi GUI nez ve SWINGu z duvodu rycholosti jazyka C. Programovat umim velice dobre, jen me dost kolegu odrazovalo od studia WIN 32 API, nebot tu je MFC a kompilator stejne vse preklada do mezikodu, at jde o WIN 32 API ci o MFC, takze proc si ublizovat neobjektovym pristupem s velkym mnozstvim parametru ve WIN 32 API, kdyz mohu psat v MFC?

Prosim o vysvetleni vyhod. Hry pod OpenGL ci DirectX psat nechci. Chci okynka - GUI, + obdobu nekterych funkci z photoshopu - kapatko, prace s vrstvamy, atd...

diky
Jindra

djanosik   NOVÝ
14. 7. 2006

IMHO nemá to smysl - už proto, že aplikace, která přímo využívá WIN32 API je vázaná čistě na platformu Windows (teď neberu v úvahu emulátory jako je WINE), naproti tomu .NET aplikace s použitím GTK# a v podstatě i WinForms je na platformě závislá jen tak, jak chcete vy a stejné je to myslím u JAVA aplikací s použitím SWING. Navíc vám nic nebrání napsat pro JAVU nebo .NET hru.

Jiří Valerian   NOVÝ
8. 3. 2007

Nemohu nereagovat na chybnou zmínku o mezikódu viz část citace.

> ... nebot tu je MFC a kompilator stejne vse preklada
> do mezikodu, at jde o WIN 32 API ci o MFC...



Pokud překládáte nativní aplikaci což Visual C++ 2005 Express samozřejmě umožňuje, pak se nic nepřekládá do mezikódu ;).

A co se týče Win API pak skutečně nemá smysl se jej učit jen pro psaní běžných GUI aplikací, ale může to mít smysl mimo jiné např. pro specifické účely řešení různých tzv. hardcore záležitostí jako je např. hákování API funkcí apod. ;)

API hooking revealed
http://www.codeproject.com/system/hooksys.asp

kolok   NOVÝ
19. 3. 2007

chcelo by to nejake zaujimave dzrojaky...

ogydoggy   NOVÝ
20. 6. 2007

prosím vás všechny, lidi kde stáhnu, popřípadě kdo mi kde nějak můžete pomoct při shánění express edice visual studia c++. nemám doma připojení k netu, a když se to instaluje, tak je připojení potřeba. Pokud bude někdo tak hodný a řekne mi kde, popř za kolik se to dá sehnat. Nebo, kde bych alespoň našel nějaké knihovny pro opengl do devc++. děkuju všem ochotným i těm neochotným

djanosik   NOVÝ
20. 6. 2007

Možnost objednání jsi o pár měsíců prošvihl (můžeš si zkusit dodatečně sehnat GetReady DVD). Jinak si můžeš stáhnout plnej instalátor, kterej už nic z netu nestahuje (velikostí to vyjde na stejno).

Voltaire   NOVÝ
19. 11. 2007

Ty z vás, kteří jsou zvyklí dělat za pomoci MFC, musím zklamat. ....... a to „lama“. Jsou natolik líní, aby si prošly dané fórum a podívali se, zda už se to tam neřešilo....

Klem   NOVÝ
8. 6. 2008

Reagoval na komentář od uživatele Voltaire :

Souhlas. Kdyz chce nekdo poucovat, mel by si nejdrive sundat maslo z vlastni hlaviy.

Přidej svůj názor

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo e-mailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Reaguješ na příspěvek:
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové názory e-mailem (pouze pro přihlášené)
Sleduj názory ke článku a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.



Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý