Názory ke článku AVR – blikáme II – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Názory ke článku AVR – blikáme II – Programujte.comNázory ke článku AVR – blikáme II – Programujte.com

 

Názory ke článku AVR – blikáme II

delmor_001   NOVÝ
3. 8. 2006

...tak jsem se těšil na stavbu STK200 a nic...Je to dost stručné. Na robotice jsem se díval na ten jednoduchý STK200 (už dříve), ale nepodařilo se mi rozblikat tu diodu...proto jsem taky hledal jinde a narazil na tento seriál, který jsem až do tohoto dílu hltal....nějak je tento díl mimo chápání mě začátečníka. Nicméně se těším na pokračování...Taky bych raději dělal v C (neumím ho, ale je mi blíže, než Assembler - jsem pár let packalista), na druhou stranu mi to tímto způsobem leze docela hezky do palice (na můj věk), když krokuju a sleduju chování registrů atd. (v AVR studiu). Vymakaný.

durmitor, autor článku   NOVÝ
3. 8. 2006

S tou stavbou programatoru, omlouvam se, ze sem Vas vsechny tak navnadil, ale nechtel jsem to moc rozpitvavat, protoze jsem zjistil, ze se ho spis vyplati koupit nez postavit. Rozhodl jsem se, ze pristi dil o konfiguracnich bitech jeste nebude, ale bude opravdu o stavbe programatoru...
S tim C je to tak... pro jiny procesory delam taky v C. Ale jsem toho nazoru ze pro nauceni se pracovat s procesorem je assembler vhodnejsi prave z toho duvodu, ze clovek hned vi, co se s tim procesorem deje. A to je podle me hodne dulezity. Je sice fakt, ze v C by slo vsechno rychleji, ale zase by tomu clovek tolik nerozumel, a ja se snazim o opak... a doufam ze se mi to dari... Podivam se na tento dil jeste jednou a zkusim udelat nejaky dokonceni pro lepsi pochopeni...

delmor_001   NOVÝ
3. 8. 2006

Díky. Dneska se mi konečně podařila rozblikat dioda z www.robotika.cz. Programátor STK200 dle jejich schématu tedy jede. Musel jsem spustit make.exe samostatně v DOSovém okně s direktivy dle článku a přidat název souboru ("make load makefile"). Neustále jsem to zkoušel ve WinAVR. Kdybych nezačínal už za DOSu a nepřekládal ručně packalovy programy, tak nevím nevím zda by mě to napadlo. Zkrátka článek není až tak pro úplné začátečníky. Jinak je www.robotika.cz super. Těším se na Tvůj další článek, protože i tady se míi začíná líbit.

durmitor, autor článku   NOVÝ
3. 8. 2006

To jsem rad. Doufam ze se tady zacne libit vice lidem. Kdyby se ti chtelo, mohl bys svoje zkusenosti, ktery si tady popisoval sepsat do nejakyho kratsiho clanky, staci treba ve wordu a poslat mi to na e-mail. Udelal bych z toho nejakej extra clanek (zvlastni dil), jako zkusenost ctenare... mnohym by se to mohlo hodit... (ja sam jsem tohle jeste nezkousel, taky by me to zajimalo...)

delmor_001   NOVÝ
4. 8. 2006

Zkusím něco do týdne sesmolit a poslat...

Daves   NOVÝ
27. 11. 2009

Domnívám se, že to zpoždění bude 256x256x40, to jen kdyby nad tím někdo dumal...

Jinak díky za pěkný seriál.

Vlado   NOVÝ
8. 2. 2012

Som s toho magor ako sa patri

Přidej svůj názor

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo e-mailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Reaguješ na příspěvek:
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové názory e-mailem (pouze pro přihlášené)
Sleduj názory ke článku a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.



Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý