Názory ke článku LightScribe - potisk CD a DVD bez barvy – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Názory ke článku LightScribe - potisk CD a DVD bez barvy – Programujte.comNázory ke článku LightScribe - potisk CD a DVD bez barvy – Programujte.com

 

Názory ke článku LightScribe - potisk CD a DVD bez barvy

UrbanShaman   NOVÝ
8. 11. 2006

Hlavně teda užitečnej, já jsem vůbec třeba netušil co to to Lightscribe je ;) A to se kompům věnuju celkem hardcoreovně.. fajn se s tím setkat jinde, než v ceníku vypalovaček :)

Kolik ti vlastně je, Antille?? Vypadáš věru mladě ;)

mark.cz   NOVÝ
8. 11. 2006

[i]A to se kompům věnuju celkem hardcoreovně..[/i]
aha.. a co prosím tě děláš na počítači? programuješ? hraješ gamesy? přijde mi, že dneska jsou všichni a všechno hardcore, a tak si každý žije v sladkém nevědomí, že je ten best..

Antilles   NOVÝ
8. 11. 2006

Provedl jsem v článku následující změnu:
Ačkoliv LightScribe podporuje potisk pouze čeernobílý

jsem změnil na :
Ačkoliv LightScribe podporuje potisk pouze v barvách šedé stupnice

Je to jen taková vzhledová chyba ale z určitého hlediska by se mohla zdát důležitá.

MrWord   NOVÝ
9. 11. 2006

[i]A to se kompům věnuju celkem hardcoreovně..[/i]

Mno ja jsem kdysi crackoval a trosku hackoval. Ted programuji spise DB systemy v OOP C++ a MSSQL a nikdy bych si po tech 20 letech co jsem stravil neoznacil jako harcore. Jinak bych chtel podotknout ze tato technologie je zhruba 2 roky stara.

Pokud se vsak nekdo venuje pocitacum opravdu harcore, tak myslim ze by mel mit prehled a umet minimalne assembler Z80, 8080, ZIGOL, x86, pak samozrejme by mel umet C, C++ , JAVA, DotNet, C#, Forthran, Basic, ..... Umet delat ovladace, vytvaret hardware, psat vlastni OS, navrhnout sit. TO JE U MNE HARDCORE. A ja osobne se za harcore nepovazuji i pres ty roky kdy jsem se setkal s prvnim 8 bitem v 11 letech (tuzexovy ZX-81). No a pak to slo samozrejme dal pres ZX Spectrum, Amiga, PC XT, PC AT az k dnesnim "modernim PC". A presto nejsem hardcore.

Peter2   NOVÝ
9. 11. 2006

on to nemyslel zle :ms_0114:

UrbanShaman   NOVÝ
10. 11. 2006

<b>MARK.cZ:</B> Hahaha... kdo tady říká něco o "bytí the best"?? Nejsi trošěku mimo?

A jinak, gamesy už skoro nehraju. Hrál jsem 3 roky VELMI INTENZIVNĚ Counter-strike, rok stejně intenzivně Brood war, teď v poslední době to kdyžtak bývá W3.. trackmania. Jinak mám nahrátých samozřejmě i spooousty hodin u jiných (ff only, noncompetitive) her. Tolik ke hrám.

Poprvé jsem se k programování dostal ve 14ti. Teď je mi 17, je to nějaká doba, co jsem se tomu začal věnovat profesionálně.. nějaký ty měsíce. Ovládám XHTML, CSS, začínám objektově programovat v php. A mySQL.

A PŘEDEVŠÍM MÁM URČITĚ DALEKO LÍP VYTUNĚNÝ PC JAK TY! (softwarowě) :P

haha, tak teď ty, mám pocit.. vlastně nepochybuju o tom, že se tu někdo snažil vypadat moc přemoudřele. Ne na můj účet, sry :) Já vážně jsem hardcOre pc uživatel, ať se MI to líbí, nebo ne..

Jooo a ještě digitální grafika bych vlastně mohl říct, správa jedné PC herny atp atp.. miliony hodin.

K jádru věci: pro mě teda hardcOre znamená VÝHRADNĚ miliony hodin u PC. Tedy i WoWaři jsou obvykle VELMI HARDCORE pc uživatelé.

Aaargghh... to jsem si nemohl odpustit :D

PEACE OUT for everyone, and piSS ofF for YOU

UrbanShaman   NOVÝ
10. 11. 2006

A víš, že u mě jsi megahardcore?? :) Podle tvýho hardcore profilu bych musel přestat být člověkem a stát se encyklopedií, abych teda nebyl lhář.

Mě to spíš přijde tak, že mluvíš o "the hardest core" uživatelech. Hardcore o hardest core :) Nooo každopádně, jinak asi vypadá 40ti letej harcovník a jinak sotva "dospělej".

UrbanShaman   NOVÝ
10. 11. 2006

seš lucker, už jsem volal právníkovi.. :)

MrWord   NOVÝ
10. 11. 2006

Tak tohle je trosku offtopic. Ale kdyz uz tak uz. Denne u PC stravim 18 hodin. Tedy od PO-PA. Na vikend jsem rad ze si k tomu sednu z donuceni na dve hodiny. Jinak delam SW na zakazku prostredni a male firmy.

PC mam nasledujici. AMD ATHLON 64 X2 4600+, 4GB RAM, HDD SEAGATE 146GB SCSI pres RAID pole (celkem 584Gb). LCD SONY E96D 19", Grafika GK Point Of View GeForce 8800GTX 768MB.

K tomu trosku slabsi notebook Ferrari 5005WLMi.

Instalovany Software vse legalne zakoupene:
Windows XP pro
Windows XP 64 Pro
MS Visual Studio 2005 Pro
MS MSSQL Server,

Poprve co jsem kdy naprogramoval tak to bylo ve 12 rok po te co jsem dostal prvni pocitac. A jednalo se o textovou hru jmenem ANTARES. I kdyz bylo mozne to realizovat v BASIC, napsal jsem to pro jistotu v assembleru.

Reference:
Pisu sem do programujte clanky, ale posledni dobou to flakam (a presto mam cas psat do offtopic). Za posledni rok jsem udelal 17 DB systemu na zakazku. 2 drivery k jednomu zakazkovemu HW. Jsem spravce jedne Wi-Fi site. Sem tam koketuji s vyvojari ReactOS. Trosku fusuji do poradenstvi ohledne ochran SW proti kopirovani. A 4x do roka si udelam cas na LANparty a zamastim CSS. A jednou zarok mam DEN ZX SPECTRA. Coz je to ze ze skrine vytahnu ZX SPECTRUM +2A a nostalgicky vzpominam na stare casi u her jako FIREFLY, DIZZI, JET-PAC.....

A presto nejsem HARDCORE. Mozna u tebe jo. Ale ver ze jsou tipci, kteri maji jeste lespi reference nez. A take o sobe netvrdi ze jsou hardcore, proste delaji normalni vec, ktera se zda pouze lajkum jako cary a kouzla.

Jeste k tomu calnu. Clanek peknej. Ta technologie je dva roky stara. Moc se o tom nemluvilo, media byla "draha". Stejne tak jako i v dnesni dobe malo kdo pali na DL-DVD.

UrbanShaman   NOVÝ
10. 11. 2006

hehe, to už jsme fakt offtopic :)
Hardcore = tvrdojadrný. A v jádru jsem prostě kompař, s kompem jsem vyrostl. V poslední době ty dny u PC prosedím v podstatě celý..
Já nevím, kde vlastně tahle diskuze najela na téma "schopností a znalostí ohledně PC". Můj první příspěvek prostě říkal:

"a to se věnuju kompům celkem hardcoreovně" (bo tak nějak)... ne "A TO JSEM #1 VE SVĚTĚ, CO SE TÝČE PC"
jinými slovy "kompy jsou to, čemu jsem se v životě věnoval určitě nejvíc, obor, ve kterým jsem se ZDALEKA nejvíc rozvíjel". Te´d si přeložte slovo hardcore a snad to už bude trošku smysl dávat. Já si totiž, narozdíl od presumpce toho prvního respondenta, nemyslím, že jsem #1 PC thýpek ve světě. Možná si myslím, že jsem 5mld-první člověk z 5mld co chodí po Zemi. Ale co se PC SCHOPNOSTÍ týče, tak jsem jeden z mld. Ale těžkej nadstandard oproti "běžným uživatelům". A tohle mě ospravedlňuje (co se mýho svědomí týče) použít to slovo hardcore. Ale jsou věci, co jsou hardcore i oproti hardcore.

Trocha praxe, ať už SNAD není co řešit :) Odstřelte psa. To je brutální. Stáhněte za živa buchtu z kůže. Najednou není brutální odstřel psa? Sakra...!

THAT'S ALL MA POINT!

MrWord   NOVÝ
10. 11. 2006

jj, ale je to tim ze pokud se tomu venujes opravdu HARCORE a neznat zde v clanku popisovanou 2 roky starou technologii. Tak nevim. Ja osobne si nemohu dovolit nejak zaspat dobu. A posledni dobou premyslim zda ma cenu vubec delat v C++ a nebo totalne prejit na C#. A to kvuli nastupu Windows Vista. Ale dam tomu jeste rok. Protoze hlavne Windows Vista budou instalovat tenegare aby byli IN.

No a podle jakych si informaci PSDK stejne pobezi stare Win XP programy i na Win Vista. Sice nebudou pouzivat nejaky konfort v podobe novych API. No ukaze cas.

Jinak to ze nekdo umi neco vic ne druhe, tak mu to nedava pravo aby se povysoval na druhe. Jsou tipci co delaji sifrovaci algoritmy, pisou OS (zakazkove). OS totiz muze byt i nejaky ridici system do CNC co nejakeho prumysloveho robota. Ci do palubniho pocitace letadla, nebo raketoplanu. Malo kdo zna tyhle lidi uz jen zduvodu ze nikde nepisou "MAM DALEKO LEPSI POTITAC NEZ TY". Oni maji dokonce i daleko lepsi plat. Napriklad programator v assembleru pro letecky prumysl ma kolem 80.000 dolaru mesicne. Ovsem je na pul v kryminalu, staci mala chyba a letadlo jde i s pasazerama k zemi. A i presto ze to je tak dobre place to malo kdo chce delat. Prece jen svoboda je svoboda.

Ale tohle uz je hooodne OFFTOPIC.

UrbanShaman   NOVÝ
10. 11. 2006

hmm hmm :) Ty to máš každopádně jinak než já, já jsem teďka n00b a mám doma asi 10 rozečtených knížek, tkerý imho mi maj co nejvíc dát.. teprve se zaučuju. A ještě to teda nějakej ten rok potrvá, než se nazvu "odborníkem".

A každopádně já se nad nikoho nepovyšoval, jen jsem se spíš tomu bránil, toť vše :)

A dík za informace, aspoň něco z tohodle offtopicu je (benefit pro mě:P)

a to že neznám popisovanou technologii? Ehm, za poslední dva roky jsem moc CD nevypálil, DVD jsem popravdě nevypálil ani jedno za život (prostě nebyl důvod, usb flash powA) a vůbec, stačilo mi umět vypalovat. A stejně tak mi to stačí te´d. A asi bude stačit ještě nějakou dobu.. je to prostě haluz, že jsem se s tím prakticky nikde nesetkal. Poslední 3 roky jsem vše sledoval celkem z povzdálí a moc se nevzdělával, spíš PC jen užíval. Te´d se kopa věcí pro mě změnila.. a musím si vybrat dobře, co budu do budoucna dělat. Něčím se živit musím, ikdyž sakra nechci.. noo bylo by toho víc co mám na srdci, ale to tady vylívat radši nebudu, to by někteří nemuseli zmáknout ;)

MrWord   NOVÝ
10. 11. 2006

No jestli muzu pordit tak se soustred pouze na jednu vec. Treba na PHP a MySQL a delej nejake ty DB systemy. Sice je pekne ze clovek umi vic veci ale lepsi je umet jednu vec a tu delat poradne. Je hodne odvetvi pro ktere se da programovat ale myslim ze je blbost delat DB systemy, do toho delat treba jeste nejaky graficky program a pak jeste nejaky program jiny. Na a pak sve stoji za nic.

Lepsi je si najit urcity smer, který te bude treba bavit a zaroven muze vyplnovat mezeru na trhu. Treba jako kvalitni a levná náhrada draheho SW stejneho typu.

Pokud muzu poradit tak docela dobry vejvar jsou databazove systemy a je vcelku jedno zda bezi na MSSQL, MySQL, ORACLE a zda jsou vutvorene v C++ ci PHP nebo Visual Basic (ale ten VB nedoporucuju, teda pro mne osobne to je jedna velka prasarna delat neco ve VB, ale to je muj nazor pleas no flame) .

mark.cz   NOVÝ
10. 11. 2006

urban: připadáš mi trochu jako schizofrenik, promin jestli se te dotknul, ale nemyslím to ve zlém, prvně tady machruješ (výkon tvého pc není obrazem tvých schopností a znalostí!!!), a pak nakonec máš tady takové výlevy a nakonec připouštíš, že nejseš takovej hardcore..
máš ještě spoustu věcí, které se máš učit.. mě v podstatě naprosto vůbec nezajímají počítače :_), jediná společná věc, která mě s nimi spojuje je programování, mě nezajímá, jaká grafika je nejlepší a takový, to je ztráta času, jeden náš učitel na programování jednou řekl "počítač je tak chytrý jako vy" myslím že to dál nemusím vysvětlovat, proč u něho trávím cca 6-8 hodin denně (trávil bych asi víc kdybych nechodil do školy)..
ještě jednou, abys v reakci na se mě neobořoval, že ti nadávám, nemyslel jsem to ve zlém.. :ms_0114:
ps. moje pc: celeron 2ghz 256 ram :-) slabá grafika, ale já jsem spokojenej, protože textový editor tam rozjedu

UrbanShaman   NOVÝ
11. 11. 2006

mark.cz hej a kdo říkal, jak moc jsem hardcore? Jak můžu připustit, že "nejsem zas tak"? Já jsem v jádře kompař, tedy hardcore jsem. Ale jsou i víc computer-devoted lidi. Jestli tím, že tohle vím se něco mění... tak nefím
Jj, mám dost co se učit. A taky na tom makám, tomu věř ;)
A moje PC není nijak moc vzdálený od tvýho, kdyžuž jsme u toho :) Sry, ale imho to co píšeš.. Nevím já si asi fakt myslím, že sis nevšiml, že jsem si nepsal sám se sebou :D
A jestli vidíš někde nesrovnalosti tak věř tomu, že nečtu celou diskuzi vždy znovu a moje paměť má dost damaged moduly..

MrWord
Dík za rady, určitě zní rozumně.. o to víc potěší, že mi přijdou jako celkem "potvrzení" k tomu, jak to vidím já :) Já se chci specializovat na weby.

Od uml návrhu přes grafiku a kód po php/mysql bych chtěl vše umět. xhtml, css už není v podstatě co řešit. To si myslím umím dost slušně. Ve Photoshopu se učím, snad brzo najdu nějaký ty techniky tvorby, co mi budou sedět.. zatím jsem v tom jak alien :/ A php + mysql, te´d po oživování si těchto technologií (po 2 letech) na e-shopu, tkerej je jedna dlouhá zmaštěná dlouhá procedura (právě OOP mě spasí, určitě.. ;O), jsem se o to začal zajímat jinak. SPíš obecně o programování, techniky, návrhování aplikace, případy užití, časté chyby programátorů atp atp.. A myslím, že na to jdu dobře :)

Nejradši bych asi dělal právě ten prvotní návrh projektu, softwarového analytika.. no nevím, myslím, že na to přijdu v následujících pár letech.

S tou úzkou specializací bych to viděl taky na to php + sql + grafika. xHTML, css.. by mohli dělat jiní, mohl bych dělat něco na úrovni :) No hlavní bude, v čem budou peníze..

No snad nebudu ten programátor, co umí "vše kolem webů" a neumí nic.. Budu chtít respekt kolegů z oboru :D

UrbanShaman   NOVÝ
11. 11. 2006

Jooo k tomu PC, teď jsem si našel co jsem o tom psal.. vytuněnost = maximalizace efektivity. To, že jsem chytrej (if) je sice fajn, ale když místo dvou kliků klikáš 15 vteřin, je prostě rozdíl :D jinak jsem aktuálně měl za sebou formát PC a dával jsem si ho POŘÁDNĚ do kupy.. a zabralo to tolik času, že něco ve mě asi zůstalo ;) A hlavně to PC.. aaah.. slast obsluhovat :))))))

UrbanShaman   NOVÝ
11. 11. 2006

pro MARK.cz

Frosty   NOVÝ
11. 11. 2006

Ufff, tak myslím, že by stačilo... Kdo to má pořád číst?

UrbanShaman   NOVÝ
11. 11. 2006

Betatest vlákenice :P

UrbanShaman   NOVÝ
11. 11. 2006

btw, koukám, že tu máte problém, kterej jsem nedávno taky řešil.. Co to prázdný místO dOle?? o.O

MrWord   NOVÝ
11. 11. 2006

To prázdné místo dole, je bohužel problém Firefoxe. V IE se mi to zobrazuje dobře. Dokonce i v IE 7. Ale Firefox tam proste hodí prázdné místo. A je zcela zbytečné se tímto zaobírat. Jedná se o maličkost a čas jsou peníze.

Jinak celej tenhle web běží na phpRS. Viz. dole.

Popkorn   NOVÝ
13. 11. 2006

LOL taky sem si rikal jak dlouhy t oejste bude ale pak sem dosel na konec a "kde to pokracuje? ! " :D ale docela me potesilo cituju
jádru věci: pro mě teda hardcOre znamená VÝHRADNĚ miliony hodin u PC. Tedy i WoWaři jsou obvykle VELMI HARDCORE pc uživatelé. WOW lest go :D

Curo   NOVÝ
14. 11. 2006

Bílé místo dole je povětšinou způsobeno Javascriptem(a chováním prohlížeče k jeho interpretaci). Portál obsahuje rozbalovatelné menu a někdy je /skrytě/ rozbaleno, proto je tam defaultně pro něj volné místo.

Honza   NOVÝ
5. 4. 2007

hoj lidi

Přidej svůj názor

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo e-mailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Reaguješ na příspěvek:
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové názory e-mailem (pouze pro přihlášené)
Sleduj názory ke článku a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.



Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý