Názory ke článku Microsoft a Novell - spolupráca OS Windows a Linux – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Názory ke článku Microsoft a Novell - spolupráca OS Windows a Linux – Programujte.comNázory ke článku Microsoft a Novell - spolupráca OS Windows a Linux – Programujte.com

 

Názory ke článku Microsoft a Novell - spolupráca OS Windows a Linux

Lukáš Chadraba   NOVÝ
11. 11. 2006

MS i Novel jsou sice oba zaběhnutými subjekty, ale popravdě - jaká je používanost Suse Linux (Podle mého nejlepší unixové distribuce)? Tahle spolupráce na poli patentů a reklamy na Suse není nic jiného než snaha o ovládnutí trhu, který doposud patřil jiným subjektům. MS po nástupu nového vedení nasadil nastartoval spousty změn v MS - je dnes čím dál chtivější po podílu na trhu (Billovi o to nešlo. Dělal kvalitní soft, který se prostě chytnul nejlíp.) Nebudu tu o tom spekulovat - ale v konečné míře to ublíží i Novelu.

djanosik   NOVÝ
11. 11. 2006

Je to trochu naopak. V současné podobě se MS více orientuje na kvalitu, než na reklamu - za Billa tomu bylo naopak. Spolupráce MS a Novellu přinese hodně výhod oběma stranám a hlavně uživaelům.

Jak jsi psal že nebudeš spekulovat: prosím nedělej to a nejdřív si přečti informace.

Lukáš Chadraba   NOVÝ
11. 11. 2006

Já jsem nepsal nic o zaměření na reklamu. Jenom jsem psal, že za Billa se MS nesnažil ovládnout trh - šlo to samo, ale teď za Boba ano. Jo dělají čím dál větší software. S tím souhlasím.

Lukáš Chadraba   NOVÝ
11. 11. 2006

Ale zapoměl jsem dodat, že dělají čím dál lepší software, ale stejně tomu tak bylo i dříve. Rozdíl mezi win xp a vistou nebo win 95 a 98 je technoligicky srovnatelný. Základ vývoje. Za deset let bychom tady spekulovaly stejně za stejné situace.

Peter2   NOVÝ
11. 11. 2006

ja som s microsoftom nemal nikdy ziadne problemy. viem, ze linux je dobry, zopar mesiacov som ho mal nainstalovany. ale vzdy ma to blizsie tahalo k windowsu. teraz, ked sa snazia spolupracovat zrejme dve najlepsie operacne systemy, kvalita sa este viac posunie dalej.

djanosik   NOVÝ
11. 11. 2006

Až tě někde najdu, tak ti svou reakci vysvětlím, protože ti evidentně nedošla pointa.

djanosik   NOVÝ
11. 11. 2006

OK - to srovnání technologického pokroku beru jako vtip, protože se to dá srovnávat leda pokud jde a zvýšení čísla verze.

benghi   NOVÝ
14. 11. 2006

vrána k vráně...jinak to nevidím. SuSE je nejhorší linuxová distribuce, kteoru jsem potkal, 9x win jsou něco hodně divnýho, ale nevím, jestli se tomu dá říkat operační systém, NT (a z NT vycházející 2k, XP)...no, všichni víme, co je zevnitř technologie NT, jen tvrdím, že nabastlením těch grafickejch pi.* ten původní systém pěkně zk.*. Jediný, co se mi na Win líbí, jsou oportunistický zámky, což považuju za dobrej nápad, neb to šetří dost práce a ve výsledku i strojovýho času, což je ale trochu málo na to, abych to koupil a začal používat, přičemž těch nevýhod toho systému není málo, přičemž za hlavní považuju grafický rozhraní. Na tuto ,,vymoženost'' jsem si nikdy nezvykl, do Linuxu jsem si Xka nainstaloval (koupil myš a barevnej monitor) původně kvůli tomu, že jsem začal fotit digitálem, leč předtím jsem to několik let používal z příkazový řádky a nějak mi tam nic nechybělo.

benghi   NOVÝ
14. 11. 2006

Ehm, a jakej je rozdíl mezi WinXP a Vistou? Tedy krom toho, že grafický rozhraní sežere víc strojovýho času? (grafický rozhraní je zlo, áááno?) Já jsem ten system zevnitř ještě neviděl, takže nevím, co je tam novýho. Faktem je, že M$ občas udělá nějakej pozitivní krok (SP2 např.).

djanosik   NOVÝ
14. 11. 2006

Grafický rozhraní je ejn perlička - to podstatný je uvnitř.

Lukáš Chadraba   NOVÝ
14. 11. 2006

Humus k humusu?

No jasně. Tvůj názor je poněkud ortodoxní!! Teda nepoužívat dnes grafický rozhraní? Jsi blázen.

Přidej svůj názor

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo e-mailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Reaguješ na příspěvek:
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové názory e-mailem (pouze pro přihlášené)
Sleduj názory ke článku a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.



Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý