Názory ke článku Prehľad Debian linux – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Názory ke článku Prehľad Debian linux – Programujte.comNázory ke článku Prehľad Debian linux – Programujte.com

 

Názory ke článku Prehľad Debian linux

Smokie   NOVÝ
14. 10. 2007

Dufam, ze toto je len prvy diel serialu o Debiane :)

geon   NOVÝ
14. 10. 2007

apt-get se již nedoporučuje používat, upřednostnuje se aptitude. Nicméně v oknech je jistě na instalace nějaké klikátko. Snadnost a rychlost těchto instalací je super. Již žádné hledání na slunečnicích, stahování, a next, next, finish. ;-)

Colpik   NOVÝ
14. 10. 2007

Ubuntu (které, jak už napsal Eat, z Debianu vychází) obsahuje i GUI pro APT - šikovné klikátko Synaptic (v případě Kubuntu Adept Manager). Někdo by řekl, že je to jen APT v okně, ale obsahuje hodně dobrých funkcí jako např. vyhledávání balíčků, výpis všech nainstalovaných a problémových balíčků atd., takže je celkem užitečný. Rozhodně doporučuji nainstalovat i na Debian.

suchy   NOVÝ
14. 10. 2007

tak trebars aj cez shell mozes vyhladavat balicky apt-cache search balicek alebo pozret zoznam balickov napriklad apt-cache pkgnames|less a podobne. muslim ze funkcnostou to bude predsalen to iste akurat v grafike to posobi prehladnejsie a prijemnejsie

benghi   NOVÝ
15. 10. 2007

LFS!!! LFS!!! z Debianu mi málem mrdlo, obzvlášť těch 21 CD je neuvěřitelnej zážitek obzvlášť, když jsem se následně dozvěděl, že se bude stahovat tak 5GB něčeho z Internetu. Pokud instalujete na 10 různejch počítačů, je to doopravdy žrádlo... Ovšem Debian tak -5let byla ideální distribuce. Ono vůbec, ty moderní linuxy jsou k uzoufání, to funguje jenom v případě, že nenainstalujete KDE/GNOME/jinou berličku pro neschopný uživatele. Mimochodem, nenarazil jsem zatím na čistokrevnou distribuci (otázkou je, co je LFS) která by byla nepoznamenaná grafickejma volovinama. Xserver bych ještě zkousnul, ale teda KDE či Gnome... Jasně, není nutný to nainstalovat (alespoň většina distribucí to tvrdí), ale ošijte se zkusit to v praxi. Pokud si dobře pamatuju, tak to právě na starým debianu šlo, na tom novým ovšem bez Xek nenainstalujete NIC, protože mám pocit, že všechno závisí na těch Xkách, ikdyž to s nima ve skutečnosti nemá vůbec nic společnýho.

tommz9   NOVÝ
17. 10. 2007

Ne, meleš hlouposti.

21 CD je pro ty, kteří nemají přístup k internetu a nemají dvd mechaniku. Z internetu se stahuje jenom to, co si vybereš. A pokud chceš instalovat 10 počítačů z CDček a neumíš to vyřešit pomocí automatického netinstallu nebo jiným automatizovaným postupem, tak to potom tvůj příspěvek docala chápu.

X server nemusíš instalovat a na X závisí jenom programy které to pro svou funkci potřebují. Nicméně tu nevidím důvod proč X server třeba s KDE nebo GNOME nepoužívat.

pr0ph3t   NOVÝ
17. 10. 2007

lidi neblaznete, Debian jde krasne nainstalovat i z 1 CD. Cedecka jsou ocislovana podle dulezitosti. Pokud stahnete pouze CD1 ( navyber KDE,GNOME nebo XFce verze) tak z nej system v pohode naintalujete. Ostatni CD obsahuji volitelne veci, bez kterych se da v pohode obejit!

Přidej svůj názor

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo e-mailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Reaguješ na příspěvek:
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové názory e-mailem (pouze pro přihlášené)
Sleduj názory ke článku a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.



Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý